Juleaftens dag

Juleaftensdag i Mindelunden - om højtideligheden

NB! Højtideligheden er aflyst i 2020 på grund af Corona situationen. Mindelunden forventes dog at have åbent, og der vil være tændt lys på gravene.

Siden julen 1949 har Landsforeningen Gestapofangerne sammen med Hjemmeværnet gennemført en mindehøjtidelighed i Mindelunden i Ryvangen for besættelsestidens ofre 1940-45.

De seneste år er det Frihedskampens Mindefond, støttet af Hjemmeværnet, der afholder den traditionsrige og smukke julehøjtidelighed.

Før højtideligheden tænder hjemmeværnssoldater lys på alle gange og stier i Mindelunden og under ceremonien står hjemmeværnssoldater fakkelvagt ved gravene.

Selve højtideligheden starter kl. 16.00. Hjemmeværnssoldaterne tænder lys og lægger blomster på gravene for de faldne frihedskæmpere, hvorefter Studentersangerne synger: ”Alle træer står så stille”. Årets juletale holdes af en ny taler hvert år. Efter kranselægning bliver der bedt ”Fader Vor”, efterfulgt af at Studentersangerne synger: ”Guds fred med vore døde”. Ceremonien afsluttes med fællessang: “Altid frejdig når du går”. Hele højtideligheden afsluttes ca. kl. 16.35.

Alle er velkomne til at overvære denne smukke mindehøjtidelighed. Mange har, sammen med deres familier, igennem årene brugt arrangementet som en meget stemningsfuld start på juleaften.