Mikkelin seudun Nuorisoseura

Tervetuloa mukaan tekemisen riemuun!

Mikkelin seudun Nuorisoseura ry on Paukkulassa 10.9.2019 perustettu nuorisoseura. Järjestämme monenlaista harrastus- ja tapahtumatoimintaa sekä koulutusta eri-ikäisille Mikkelin alueella. Toiminnan lähtökohtina ovat nuorisoseuraliikkeen arvot - osallisuus, yhdenvertaisuus, moninaisuus ja yhteisöllisyys. 

Mikkelin seudun Nuorisoseura on jäsenenä Nuorisoseurajärjestössä. Nuorisoseurat on Suomen merkittävin kulttuurisen nuorisotyön toimija ja yhteisöjen tulevaisuuden rakentaja. Nuorisoseurat ympäri Suomea tarjoavat kulttuurisia harrastuksia ja tekemisen riemua niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. 

Harrastaja

Tule saamaan uusia ystäviä ja harrastus turvallisessa porukassa! Opit uusia asioita ja pääset kokeilemaan eri lajeja.

Osallistuja

Tule kokemaan tekemisen riemua järjestämiimme tapahtumiin ja koulutuksiin tai lähde kanssamme valtakunnallisiin tapahtumiin! 

Opiskelija

Tule toteuttamaan toimintaa, josta olet kiinnostunut! Voit tulla työssäoppimaan tai toteuttaa oman projektin osana opintojasi.

Vapaaehtoinen

Tule tekemään yhdessä hyvää yhteisömme, jäsentemme, lasten ja nuorten, aktiivisen Mikkelin seudun sekä elävän kulttuurin hyväksi. 

Ohjaaja

Tule luomaan matalan kynnyksen toimintaa, tekemisen riemua, elämyksiä, kasvun paikkoja ja turvallisia yhteisöjä lapsille ja nuorille Mikkelin seudulla. Koulutamme ja tuemme ohjaajiamme tärkeässä työssä.

Sitoudumme toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteisiin

Haluamme, että jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi toiminnassamme. Siksi noudatamme turvallisemman tilan ohjeita. Turvallisempi tila tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jokainen saa olla oma itsensä. Voimme luoda turvallisempaa tilaa yhdessä, kun jokainen noudattaa seuraavia ohjeita:


1. Ole avoin. Kohtaa muut läsnäolijat ilman ajatusta siitä, millainen ihminen hän voisi olla. Anna jokaisen olla oma itsensä.

2. Kunnioita. Tutustu ja juttele kaikkien kanssa. Kuuntele ja kannusta. Ethän koske toiseen ihmiseen tai toisen tavaraan ilman lupaa

3. Huomioi. Mikäli kohtaat epäreilua tai muuta epäasiallista kohtelua, kerro heti ohjaajalle. Auta jos huomaat, että joku kiusaa tai loukkaa toista, ja käy kertomassa ohjaajalle.

4. Pyydä anteeksi. Jos huomaat että olet loukannut tahallisesti tai vahingossa, pyydäthän anteeksi.

5. Rentoudu. Osallistu toimintaan rennosti. Virheitä sattuu kaikille. Kysy ja keskustele rohkeasti. Jos et ole varma jostakin asiasta, voit aina kysyä muilta osallistujilta tai ohjaajilta.