MIKE'S GYM

Savate Boxe Française Vilvoorde- Waar kampioenen gesmeed worden -

Voor zowel gevorderden als beginners, voor vrouwen en mannen, voor jong (+13 jaar) en oud (-99?)

De club is ontstaan in 1982. In de beginjaren ging het er allemaal vrij sober aan toe, eerst trainden we in een garage daarna verhuisden we naar een zaaltje achter een café. Op een zekere dag ontmoette Mike de judoka Ingrid Berghmans op een feestje in Mechelen. Ingrid baatte toen een fitnesszaal uit in Zemst en nodigde Mike uit voor een demonstratie. Het klikte meteen en Zemst werd onze eerste mooie grote zaal.

Na enkele jaren verhuisden we naar Wolvertem (Sportpoint) waar het mogelijk was om een volwaardige boksring en bokszakken te installeren. Het was in deze zaal dat onze eerste grote kampioenen klaar gestoomd werden. Kris Van Grunderbeek wereldkampioen en verscheidene malen Belgisch kampioen, John Corbeel Belgisch kampioen en vice-Europees kampioen. Tot op heden traint John nog regelmatig in onze club.

Na een tijdje openden we een tweede zaal te Vilvoorde. In dit zaaltje snuif je de echte bokssfeer op. Ook deze zaal is voorzien van verschillende bokszakken en een boksring. Na een tijdje beslisten we om in het zaaltje in Vilvoorde onze club verder uit te bouwen. Tot op de dag van vandaag geeft Mike hier wekelijks les. Ondertussen is onze lijst met menig kampioenen verder aangevuld. Voor een volledig overzicht, raadpleeg onze hall of fame.

Savate (boxe française) is de gevechtsdiscipline die wordt onderwezen in onze club. Onze competiteurs treden echter ook aan in het Full Contact en het Kickboksen. Voor meer informatie kan je ons altijd contacteren en iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen of meteen mee te trainen.

Contacteer Mike via onderstaande contactgegevens en begin deze week nog met trainen.