Na 25 jaar:

het roer gaat om!

Na bijna 25 jaar Matsu Consultancy & Mediation is het tijd voor iets nieuws. Waarom?

November 2016 vroeg een docent van het Arentheem College in Arnhem aan mij: "Zeg Ward, jij doet-toch-iets-met-ICT? Onze ICT docenten zijn namelijk allebei ziek geworden, we zoeken iemand die ze tijdelijk kan vervangen."

Ik deed wel iets met ICT, dat wel, maar van lesgeven had ik geen kaas gegeten en bevoegd was ik ook niet... En dus werd ik twee weken later voorgesteld aan klas 3 en 4 van het VMBO op het Leerpark Presikhaaf. Allemaal mannen die óók 'iets-met-ICT' wilden doen; dat zat dus wel snor. Zo moest klas 4 in juni 2018 het examen voor de beroepsrichting "ICT-route" gaan halen. En klas 3? Met ingang van het schooljaar 2017 - 2018 zou de ICT-route vervangen worden door de nieuwe beroepsrichting "Media, Vormgeving en ICT" (MVI). Maar hoe? Dat mocht ik helemaal zelf vorm geven! Ik had immers wel eens "iets met ICT gedaan", toch? Aan uitdagingen en hectiek dus geen gebrek.

En nog een uitdaging: in het voorjaar van 2017 vroeg de school of ik mijn lesbevoegdheid wilde halen zodat ik in dienst kan komen...

Dus in september 2017 ben ik begonnen met de opleiding Docent Techniek aan de HU in Utrecht. Sinds september 2019 sta ik nu als bevoegd docent voor de klas, met een VMBO bevoegdheid voor MVI en ICT onderwijs.

Inmiddels hebben de leerlingen van het schooljaar 2016 - 1017 hun examen voor de ICT-Route gehaald en ook de leerlingen van de jaren daarna zijn de trotse eigenaren van een diploma Media, Vormgeving en ICT. En inmiddels is MVI een van de grootste opleidingen op het Leerpark; hoe gaaf is dat!

Dit alles betekent ook dat ik mijn werkzaamheden voor Matsu Consultancy & Mediation op een laag pitje heb moeten zetten. Ik neem dan ook geen opdrachten van nieuwe klanten meer aan. Bestaande klanten kunnen natuurlijk nog wel bij mij terecht. Reken wel op iets langere wachttijden.

Hoe de toekomst er ook uit gaat zien, ik wil in ieder geval iedereen bedanken voor 25 goede jaren samen.

Hopelijk tot ziens!

Groet van Ward