Na 25 jaar:

het roer gaat om!

Na bijna 25 jaar Matsu Consultancy & Mediation is het tijd voor iets nieuws.

November 2016 vroeg een docent van het Arentheemcollege in Arnhem: "Zeg Ward, jij doet toch iets-met-ICT? Onze ICT docenten zijn namelijk allebei ziek geworden, we zoeken iemand die ze tijdelijk kan vervangen."

Ik deed wel iets met ICT, dat wel, maar van lesgeven had ik geen kaas gegeten en bevoegd was ik al helemaal niet... En dus werd ik twee weken later voorgesteld aan klas 3 en 4 van het VMBO. Allemaal mannen die ook 'iets-met-ICT' wilden doen. Zo moest klas 4 in juni 2018 het examen voor de beroepsrichting "ICT-route" gaan halen. En klas 3? Met ingang van het schooljaar 2017 - 2018 zou de ICT-route vervangen worden door het profielvak 'Media, Vormgeving en ICT (MVI)'. Hoe? Dat mocht ik helemaal zelf vorm geven! Aan uitdagingen en hectiek geen gebrek dus.

In het voorjaar van 2017 vroeg de school of ik een lesbevoegdheid wilde halen zodat ik in dienst kan komen...

In september 2017 ben ik aan de opleiding Docent Techniek begonnen aan de HU in Utrecht. Gelukkig mag ik dat in twee jaar doen, maar de studie kost me veel tijd. Mijn bevoegdheid MVI kan ik tegelijkertijd ook bij de HU gaan halen. En als ik overal voor slaag dan sta ik vanaf september 2019 als bevoegd leraar voor de klas.

Inmiddels hebben alle leerlingen van het schooljaar 2016 - 1017 hun examen voor de ICT-Route gehaald en de leerlingen van 2017 - 2018 zijn de trotse eigenaren van een MVI diploma. Hoe gaaf is dat!

Wel betekent dit ook dat mijn werkzaamheden voor Matsu Consultancy & Mediation momenteel op een laag pitje staan. Voorlopig neem ik neem geen opdrachten van nieuwe klanten meer aan. Bestaande klanten kunnen natuurlijk nog wel bij mij terecht. Reken alleen op veel langere wachttijden.

Hoe de toekomst er ook uit gaat zien, ik wil in ieder geval iedereen bedanken voor de prettige samenwerking met als resultaat: 25 mooie jaren voor Matsu Consultancy & Mediation.

Groet van Ward