Matek online

„Mondd el, és elfelejtem,

Mutasd meg, és megjegyzem,

Engedd, hogy csináljam, és megértem” (Konfucius)


Ezt az oldalt a matematikát kedvelő vagy gyakorolni vágyó diákok számára hoztam létre, és szeretném folyamatosan bővíteni. Online feladatsorokat tartalmaz, amelyek 10-15 feladatból állnak. A feladatok többsége teszt jellegű, de előfordulnak 1-1 szám beírását igénylő egyszerű feladatok, például a 12. évfolyamon, a középszintű érettségi I. részének gyakoroltatására készült feladatoknál.

A feladatsorokra időkorlát van beállítva, de akárhányszor megoldhatók. A megoldás után rögtön megjelenik a kiértékelés, hogy melyik feladat volt hibás, és a jó választ is kiírja.

A feladatokat a Redmenta alkalmazásban készítettem, mert a képletek beírását itt találtam a legegyszerűbben megoldhatónak. Nem kell regisztrálni a megoldáshoz! Remélem, az oldal továbbra is működni fog ...... :)

A források nagyon sokfélék, feladatgyűjtemények, tankönyvek, különböző versenyek feladatai, interneten elérhető feladatok (Pl. BME nulladik zh. feladatok) Ezeket próbáltam összegyűjteni, bár sok ismert feladat sok helyen megjelent.

Akinek tetszik az oldal, másokkal is ossza meg!

Jó szórakozást :)

Gellén Gabriella

az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium tanára