Read the paragraph ans answer the question below.
Customer Service Rep:No problem. LOVE will automatically erase PASTHURT.EXE from your current operating system. It may remain in your permanent memory, but it will no longer disrupt other programs. LOVE will eventually overwrite LOWESTEEM.EXE with a module of its own called HIGHESTEEM.EXE. However, you have to completely turn off GRUDGE.EXE and RESENTMENT.COM. Those programs prevent LOVE from being properly installed. Can you turn those off ma’am?
QUESTIONS
1.What will remain in permanent memory?
Ans. PASTHURT.EXE. will remain in permanent memory.
2.Which programmes are being obstacle while installing love?
Ans. GRUDGE.EXE and RESENTMENT.COM are being obstacle while installing love.
Customer Service Rep:My pleasure. Go to your Start menu and invoke FORGIVENESS.EXE. Do this as many times as necessary until GRUDGE.EXE and RESENTMENT.COM have been completely erased.Customer: Okay, I’m done. LOVE has started installing itself automatically. Is that normal?Customer Service Rep:Yes it is. You should receive a message that says it will reinstall for the life of your HEART. Do you see that message?Customer: Yes I do. Is it completely installed?
QUESTIONS
3.What does CRS ask customer to do for erasing grudge and resentment?
Ans. CSR asks to go to the start menu and invoke FORGIVENESS.EXE as many times as necessary for erasing grudge and resentment?
4 What does the message say?
Ans. message says that love will reinstall for the life of your HEART
Customer: It says “ERROR 412 –PROGRAM NOT RUN ON INTERNAL COMPONENTS”. What does that mean?Customer Service Rep:Don’t worry ma’am, that’s a common problem. It means that the LOVE program is setup to run on external HEARTS but has not yet been run on your HEART. It is one of those complicated programming things, but in non-technical terms it means you have to “LOVE” your own machine before it can “LOVE” others.
QUESTIONS
5. What does ERROR-412indicate?
Ans. ERROR _ 412 indicates that the LOVE program is setup to run on external HEARTS but has not yet been run on our HEART.
6 How can one run love programme on one’s machine?
Ans. one can run love programme on one's machine by loving himself.
Customer Service Rep:You’re welcome. Click on the following files and then copy them to the “MY HEART” directory: FORGIVESELF.DOC, SELFESTEEM.TXT, REALIZEWORTH.TXT, and GOODNESS.DOC. The system will overwrite any conflicting file and begin patching any faulty programming.Alsoyou need to delete SELFCRITIC.EXE from all directories, and then empty your recycle bin after wards to make sure it is completely gone and never comes back.
QUESTIONS
7.Which files support love programme?
Ans. FORGIVESELF.DOC, SELFESTEEM.TXT, REALIZEWORTH.TXT, and GOODNESS.DOC these files support love programme.
8.Which file is to be deleted from all directories?
Ans. SELFCRITIC.EXE is to be deleted from all directories.
Customer Service Rep:Then Love is installed and running. You should be able to handle it from here. One more thing before I go...Customer: Yes?Customer Service Rep:LOVE is freeware. Be sure to give it and its various modules to everybody you meet. They will in turn share it with other people and they will return some really neat modules back to you.
Question
9 How is LOVE software?
Ans. Love is Freeware.
10 How can customer get back some neat modules of love?
Ans. When customer will give love and it's various modules to everyone he meets, they will return some really neat modules back to him, this is how Customer can get back some neat modules of love.
State true or false.
1.The customer is technically very good at love installation. False
2.In order to turn off GRUDGE.EXE, the customer needs to invoke FORGIVENESS.EXE. True
3.Base programme of love will be upgraded by connecting other hearts.True
4.Love programme is set up to run on internal heart.False
5.You have to ‘Love’ your own machine before it can ‘Love’ others.True
6.Error message 412 means that love programme is not running on internal components.True
7.If we criticise yourselves, we feel love. False
8.Self-acceptance helps us in love installation.True
9.Love programme is malware.False
10.Love increases by sharing its various modules to the persons we meet.True
Sunrise at Kanchenjunga
A. Reading Comprehension:
• Read the given stanzas and answer the questions.
(1)
The vapours rise
To the morning skies,
Clad in a purple glory;
While the love-light
glows On th’Eternal
snows Upon the summits hoary.
1.How has the poet described the morning at the Kangchenjunga?
Ans: The vapors rise to the morning skies. It is clad in a purple glory while the love light glows on the Eternal snows upon the summits hoary. This is how the poet describes the morning at the Kangchenjunga.
2.What makes the mountain clad in a purple glory?
Ans. Love light makes the mountain clad in a purple glory.
3 What is the 'love-light' according to the poet?
ANs. The 'love-light' is the early morning rays of the sun.
4 Find out the similar word of 'ancient' from the stanza.
Ans The similar word for the 'ancient' is 'Hoary' in the stanza.
5 Where does the love light glow?
The love light glows on the eternal snow.
(2)
And the Himalaya’s Queen,
Calm and serene,
Returns the heaven’s greeting
In robes of white,
Bathed in golden light
Where earth and sky are meeting.
1.Whom does the Himalaya’s Queen return the heaven’s greeting?
Ans:The Himalaya's Queen returns the heaven's greeting to the place where the earth and sky are meeting.
.2.What makes the Kanchenjunga bathe in Golden Light?
Ans. The rising sun makes the kangchenjunga bathe in Golden light.
(3) Which adjectives are used for the kangchenjunga ?
The adjectives are used for the kangchenjunga are 'calm and serene'.
3)
And the morning dews
And mellow hues
Paint her cheeks with fairy fingers,
While o’er the rills
And the sun-kissed hills,
The love-light gently lingers.
1.In the third line, for whom has the poet used the personal pronoun ‘her’?
Ans. In the third line, the poet has used the personal pronoun 'her' for the Himalaya's Queen.
2.What are her cheeks painted with?
Ans. Her cheeks are painted with the fairy fingers.
3 Find out the pairs of rhyming words.
Ans Dews - Hues
Fingers - lingers
rills - hills
(4)
And the breaking day
Sends the first faint ray
Of Love’s undying fountains,
While the heart feels the thrills
Of the voice from the hills
And the soul that dwells
in the mountains.
1.What is the meaning of the phrase ‘breaking day’?
Ans.
2.Whose soul does the poet refer to when she talks about ‘the soul that dwells in the mountain’?
Ans:
•State True or False.
1.The adjectives used for the Kangchenjunga are calm and serene. [True ]
2.The vapours rise to the morning skies because they are vapours of cloud. [ False]
3. The Kangchenjunga looks like wearing green robes of greenery and bathed in rainwater. [ False]
4. The mellow hues of the morning paint the Kangchenjunga with fairy fingers. [ True ]
Read the following paragraphs and answer the questions:
The story of Disneyland, perhaps better than anything else, illustrates Walt’s vision and his stubborn determination to realize an idea he believed. For years, Walt had quietly nursed the dream of a new kind of amusement park.
1.What does the story of Disneyland illustrate?
Ans.The story of Disneyland illustrates Walt's vision and his stubborn determination to realize an idea he believed.
2.How was Walt’s dream of amusement park?
Ans. Walt’s dream of amusement park was a new kind of amusement park.
As far back as I can remember, Walt was drawing. The first money he ever made was a nickel for sketch of a neighbour’s horse. He studied cartooning in Chicago, and then started a little animated-cartoon company in Kansas City that flopped. I was in Los Angeles when Walt, just 21, decided to try his luck in Hollywood.
3.Where did Walt study cartooning?
Ans. Walt studied cartooning in Chicago.
4.How did Walt earn his first money?
Ans. Walt earned his first money by drawing the sketch of a neighbour's horse.
5 The rest is a history. Walt’s mouse, Mickey, celebrated his 40thit was. A quarter of a billion people saw a Disney movie in 1968, 100 million watched a Disney TV show, nearly a billion read a Disney book of magazine and almost ten million visited Disneyland. And Mickey, as Walt used to say, started it all.
5.When did Walt’s Mickey Mouse celebrate his 40thbirthday?
Ans. Walt’s Mickey Mouse celebrated his 40thbirthday in 1968.
6.How many people visited Disneyland?
Ans. people visited Disneyland
“We haven’t got a deal,” Walt admitted. “The distributor copy-righted Oswald and he’s taking over the series himself.” Strangely, Walt did not seem downhearted. “We’re going to start a new series,” he enthused. “It’s about a mouse. And this time we’ll own the mouse.”
7.Did Walt copy-right the series? How did he react?
Ans. No, Walt did not copy right the series. He reacted very positively, was full of enthusiasm.
Ans. 8.What was Walt’s plan for next cartoon series?
Ans. Walt's plan for the next cartoon series was about the mouse, and this time he will own the mouse.
Tick mark true or false against the following statements:
1.Walt studied cartooning in Kansas City.
2.Walt had a great fascination for an old fashioned train.
3.Walt’s mouse, Mickey, celebrated his 40thbirthday in 1968, and a happy 40thit was.
4.Walt was sixteen years old when he decided to try his luck in Hollywood.
5.Walt didn’t value the opinions of those working with him.
6.Walt wandered in the Disneyland like a tourist.
7.Walt was full of plans for thefuture even on his death bed.
8.Walt is famous in the world as an actor.
9.Disneyland is the example ofWalt’s ordinary imagination.
10.Walt borrowed 500$ from his uncle, Mike.
1-False 2 –True
3 –True 4 –False 5 –False 6-True 7 –True 8 –false 9 –false
10 –True
Mind, emotions and body... day to day decisions.
(1)What do we need in order to make decisions?
Ans. We need our mental capacity in order to make decisions.
(2) How are mind, emotions and body related?
Ans. Mind,emotions and body are all closely interlinked and always work together.
When life becomes too hectic, we can end up feeling mentally tied in knots. Nothing seems easy and positive. Pessimism sets in and we cannot see a way out of our current problems. We can open a source of optimism with the technique of anticipating success.
(1) When do we feel mentally tied in knots?
Ans.When life becomes too hectic, we feel mentally tied in knots.
(2) How does ‘Anticipating Success’ help us?
Ans. Anticipating Success helps us by opening a source of optimism.
Q-1 What does the visitor want to convey by words, "Badly hurt, but he's not in any pain"?
Ans - By the words,"Badly hurt, but he'h-s not in any pain" the visitor wants to convey the message that their son is no more, he has died.
2 Why did the visitor turn away his face?
Ans- The visitor turned away his face because he did not have courage to look into the eyes of the mother who just have lost her son.
Mr.White took out the monkey's ... I'm coming.
Q-1 What happened when Mr.White demanded his wish?
Ans- When Mr. White demanded his wish, the paw fell down on the floor and after few moment a knock was heard at the floor.
Q-2 Who speaks the last word in the stanza?
Ans- Mrs.White speaks the last word in the stanza.
1 what did Truth do for a noble cause?
A Truth bought gifts for the soldiers with money raised from her lecture and helped fugitive slaves find work and housing.
2 What did she continue doing even in her old age and in spite of her ill health?
Truth continued her tirade for the Lord, and against racial injustice even in her old age and in spite of her ill age.