Marketing en media


Bedrijven zijn organisaties die verschillende producten en diensten aanbieden aan hun consumenten. In sommige gevallen bieden bedrijven in een monopolistisch systeem hun producten aan. Dat betekent dat er maar een bedrijf is die een bepaald product aanbiedt. In andere gevallen is dat anders en moeten bedrijven met elkaar concurreren. Consumenten gaan dan op zoek naar de meest voordeligste prijs die ze moeten betalen om een product aan te schaffen. Bedrijven aan de ene kant doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat consumenten bij hun kopen. Marketing speelt een belangrijke rol om de omzet van bedrijven te laten stijgen. Onder Marketing zijn er verschillende strategieën die toegepast kunnen worden om hoge omzetten te bereiken.


Social Media Marketing

Social Media Marketing kan omschreven worden als een marketing strategie die middels social media op gang wordt gezet. Het ligt natuurlijk hierbij in de bedoeling dat er marketing doelstellingen worden behaald. Deze vorm van Marketing heeft een interactief karakter met een sterk accent op het aangaan van dialoog. Social Media Marketing kan het best ingezet worden als het bedrijf en de mark zich hiervoor lenen. De meest gebruikte social media kanalen zijn Facebook, Twitter en Instagram.


e commerce

E commerce staat voor electronic commerce en is een verwijzing naar het koop- en verkoopproces die zich toespitst via elektronisch middelen zoals mobiele applicaties en internet. Online detailhandel, online winkelen en elektronische transacties zijn allemaal aspecten die vallen onder de grote paraplu van e-commerce. Door de opmars van e commerce is er een nieuwe trend ingezet met betrekking tot het kopen en verkopen van producten. Zo kan er door e commerce 1 x 24 uur inkopen gedaan worden en kunnen transacties eenvoudig gedaan worden.


Video marketing

Promo video's en korte films spelen een belangrijke rol om bedrijven in de gelegenheid te stellen hun producten en diensten meer bekendheid te geven en nieuwe klanten te bereiken. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten in de meeste gevallen effectiever en efficiënter overgehaald worden om een product aan te schaffen, nadat ze een video over het desbetreffende product hebben gezien. Daarnaast is ook naar voren gekomen dat een video de consument helpt bij het maken van een beslissing. Op social media kanalen bereiken Video berichten een groot aantal mensen, omdat ze gedeeld worden. Wel vermeld moet worden is dat de duur van de video's op alle social media sites weer een ander effect heeft.


Bloggen

Bloggen is ook een unieke manier om invulling te geven aan een stukje Marketing. Een blog is niets anders dan een omschrijving van een product of een dienst, maar dan wel met een eigen draai erbij. Een blog over een mooie schoen, kun je bijvoorbeeld meer informatie geven over de voordelen van zo een schoen en redenen waarom je zo een schoen zou moeten aanschaffen. Bloggen kan dus door bedrijven ingezet worden om ervoor te zorgen dat producten op een luchtige manier bekend worden onder hun klanten.Blogs

Reclame Materiaal

Reclame Materiaal behoort ook tot een van de belangrijkste instrumenten van Marketing. Drukwerken van reclame borden die groot prijken langs strategische hoeken van de straat om gezien te worden door toekomstige klanten kunnen ervoor zorgen dat de omzet ook zal stijgen. Het ontwerpen van banners en andere reclame materialen zijn ook tools die aan te pas komen om Marketing levend en tastbaar te maken.


Veschillende soorten marketing strategiën

Zo zijn er verschillende Marketing strategieën los van de 5 die hierboven opgesomd zijn. In sommige gevallen kunnen ze in combinatie vorm worden ingezet om een maximaal resultaat te behalen. De rode draad blijft dat bedrijven er goed aan doen om Marketing een structurele plaats te geven om hun omzetten een boost te geven.