Seminaris:

Fa temps que des de diferents col•lectius de professionals i estudiants tant del món de la música com del món de la imatge i so se’m demana que expliqui la meva feina com a compositor per a medis audiovisuals. A continuació teniu un recull dels cursos que he realitzat, els quals abasten tant aspectes tècnics com creatius.

 • Escoltem la imatge. Conferència dirigida a tots els públics. A partir d’un passeig audiovisual per fragments del cinema universal, es donaran pautes per entendre millor com el so ens guia la percepció de la imatge, permetent una àudiovisió diferent del cinema.
 • El so, l’aliat secret. Curs de formació dirigit a professionals i estudiants d’imatge i el so. En aquest curs s’explicarà com el so condiciona la percepció del nostre producte audiovisual i es donaran les claus per a poder utilitzar-lo com a recurs dramàtic fonamental.
 • Componem per a la imatge. Curs de formació dirigit a estudiants i professionals de la música interessats en la composició per a mitjans audiovisuals. S’explicarà el procés de treball, les eines utilitzades i les característiques de la composició per a diferents gèneres i diferents mitjans.
 • L’ordinador del músic. Curs de formació dirigit a professors i intèrprets de música. L’objectiu és aclarir conceptes bàsics relacionats amb la Informática musical, s’analitzen les possibles necessitats i es busca l’eina més adient per a cadascuna d’elles.
 • La música al servei dels sistemes multimèdia: del CD-ROM a les Apps. Seminari dirigit a estudiants i professionals de sistemes multimèdia. S’expliquen les possibilitats i limitacions del so en un entorn interactiu.
 • Música i interactivitat. Curs dirigit a músics interessats en la composició per a productes multimèdia i videojocs.
 • Fem una maqueta: veritats i mites de l’enregistrament. Seminari dirigit tant a músics novells com experimentats interessats en enregistrar el seu treball. Explicarem la necessitat d’enregistrar, com enfrontar-nos a un enregistrament i finalment com difondre el nostre treball.

Es valorarà la possibilitat d’adaptar qualsevol d’aquests cursos a les particularitats de cadascun dels centres o col•lectius. Els cursos s’adapten a les durades dels cursos oficials de formació. Contacteu per a rebre un temari detallat.

Alguns seminaris realitzats:

Seminari de Sonologia a l’ESMUC

La música al servei dels sistemes multimèdia: del CD-ROM a les Apps

Compondre per a sistemes interactius demana un profund coneixement tant tècnic com artístic del tipus de producte al qual anirà destinada la música. En aquesta sessió descobrirem el procés de creació audio-musical i programació d’alguns títols de Barcelona Multimèdia entre els quals ens destaquen “Otijocs” CD-ROM i DVD, “Dalí, la persistència de la memòria” Web i App.

UAB – 2011 – Máster en Comunicación Gráfica

Seminari “El so, l’aliat secret” inclòs dins “Máster en Comunicación Gráfica” de la facultat de Ciències de la comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Abril del 2011.

Salesians de Sarrià. Illa tecnològica.

Curs de formació continuada, Consorci per la formació contínua de Catalunya, Generalitat de Catalunya.

Disseny de continguts audiovisuals multimèdia.

http://www.illatec.com/desarrollo-de-contenidos-audiovisuales-multimedia


L’ordinador del músic. Escola municipal de música de Santpedor.

La tecnologia i la informàtica formen part de la nostra quotidianitat professional. Sovint, però, ens costa trobar l’eina adequada per a cada necessitat, i paraules com les següents se’ns fan confoses. MIDI, Finale, Cubase, mp3, wav, USB, Sound Forge, Seqüenciador, multipistes, sampler, instrument virtual, sintetitzador, youtube, teclat controlador, equalitzador…

Música a escena

Si pensem en pel·lícules com Indiana Jones, Pink Panther, Breakfast at Tyfany’s (Desayuno con diamantes) o fins i tot sèries com El hombre y la tierra o Nissaga de poder, ben segur que ens ve una melodia al cap.

Les possibilitats expressives del so en el cinema, però, van molt més enllà d’aquestes tonades que ens fan sortir de la sala de projecció xiulant.

Escola municipal de música de Solsona

Seminari “Escoltem la imatge” realitzat a l’escola municipal de música de Solsona durant la setmana cultural del curs 2011.

Si pensem en pel·lícules com Indiana Jones, Pink Panther, Breakfast at Tyfany’s (Desayuno con diamantes) o fins i tot sèries com El hombre y la tierra o Nissaga de poder, ben segur que ens ve una melodia al cap.

Les possibilitats expressives del so en el cinema, però, van molt més enllà d’aquestes tonades que ens fan sortir de la sala de projecció xiulant.


Fem una maqueta: veritats i mites de l’enregistrament

Aquest seminari està dirigit tant a músics novells com experimentats interessats en enregistrar el seu treball.

 • Explicarem la necessitat d’enregistrar i les noves formes de difondre el nostre treball.
 • Plantejarem i resoldrem les preguntes que cal fer-nos a l’hora d’enfrontar-nos a un enregistrament.
 • Experimentarem en directe alguns conceptes tècnics i acústics que ens permetran millorar la comunicació amb el tècnic d’enregistrament i productor musical.
 • Analitzarem les diferents possibilitats d’enregistrament al nostre abast i donarem consells per a poder fer la tria més encertada.