Gräsklippning

Gräsklippning

Lite allmänna riktlinjer, tankar och frågor och svar om gräsklippningen:

När du klipper

Lämna en fem meter bred kant med högre gräs i utkanten på banan, dvs klipp med aggregatet i UPPfällt läge de första fem meterna. Detta blir då en slags nödbromsning i de fall inte banan räcker till och kan kanske rädda ett landställ eller två.

Vad innebär det att jag finns med på gräsklipparlistan?

Att vara med på listan innebär att man måste ut och klippa gräset på fältet på angiven vecka. Vanligtvis gör man detta i par, och det är snabbt avklarat på ett par enstaka timmar.

Hur hamnade jag på listan?

Listan bygger på tidigare års listor samt justeringar efter medlemmar som tillkommit och lämnat. Målet är att fördela arbetet över så många vi kan så att ingen enskild behöver göra ett jättejobb.

Vad behöver jag göra nu när jag finns på listan?

Ingenting mer än att se till att gräset är klippt angiven vecka om datumen passar och du känner personen du ska klippa med.

Om jag inte känner den jag ska klippa med?

Om du inte känner personen som du ska klippa ihop med, ta kontakt med honom snarast och stäm av att den angivna tiden passar er båda!

Vad gör jag om den vecka jag är uppsatt på inte passar?

Då får du byta med någon annan. Börja med att hitta ett par veckor som passar. Förhör dig sedan direkt med någon annan om ni kan byta. När ni är överens om ett byte, meddela klippning [snabel-a] mrfs.se så uppdateras listan. Observera; det är ditt eget ansvar att se till att du klipper den angivna veckan alternativt hittar en annan vecka!

Om jag inte klippt gräset någon gång förut?

Skicka då ett mejl till materialforvaltare [snabel-a] mrfs.se i god tid innan (läs: ett par veckor innan). De ordnar då så att du får en genomgång tillsammans med någon som klippt förut. Ett alternativ är att ta kontakt med någon som ska klippa innan dig och be att få hänga med ut. Gräsklipparna är av modell sittgräsklippare och är väldigt lättkörda.

Behöver jag underhålla gräsklipparna?

Nej, du behöver inte underhålla gräsklipparna mer än att borsta av gräs och fylla på bensin innan du låser in klipparna igen.

Skulle något strula med någon av klipparna, eller om det saknas olja eller liknande måste du dock omedelbart höra av dig till materialforvaltare [snabel-a] mrfs.se så att vi kan åtgärda det inför nästa klippning! Låt inte klipparen bara stå i söndrigt skick utan att meddela materialförvaltaren!


Om jag inte fått svar på min fråga?

Du får gärna kontakta ordforande [snabel-a] mrfs.se direkt.