Mallaskuun Ravintolat Oy

Osakeanti

6.6.2017-5.6.2018

Mallaskuun Panimo tilannekatsaus

Mallaskuun Panimo Oy on vuonna 2015 perustettu pienpanimo Lapualla. Panimo perustettiin vanhan maatilan yhteyteen Ulvilanmäelle, Siiriläntien varteen. Panimo sijaitsee yhdellä Lapuan vanhimmista asuinpaikoista, sillä Ulvilanmäellä on tiettävästi ollut asutusta jo 1500–luvulla.

Mallaskuun Panimo Oy sai oluen valmistusluvat helmikuun lopulla 2016. Vuoden 2016 aikana teimme olutta 37.000 litraa ja tuotanto on tarkoitus tuplata 2017. Panimo työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä ja kesäksi palkkaamme pari työntekijää hoitamaan kesän tapahtumia. Viime kesänä osallistuimme seitsemään oluttapahtumaan ympäri Suomen ja tänä kesänä tapahtumia on yhdeksän.

Valikoimamme on kasvanut tasaisesti ja nyt tuotteita on jo reilu parikymmentä, joista jatkuvassa tuotannossa 12. Tuotteiden suhteen teemme jatkuvaa tuotekehitystä ja tuomme uusia tuotteita markkinoille lähes kuukausittain. Jatkuva tuotekehitys on välttämätöntä markkinoidemme laajentuessa.

Olemme yrityksenä erittäin kasvuhakuinen ja pyrimme jatkuvasti laajentamaan tuotteidemme valikoimaa ja saatavuutta. Tuotteitamme on Suomen suurimpien päivittäistavarakauppojen kansallisessa jakelussa ja myyntikanavamme laajentuvat koko ajan. Toimitamme tuotteitamme suurimpien tukkujen ja Alkon kautta, sekä osaa tuotteista suoraan kauppoihin ja ravintoloihin.

Mallaskuun ravintolat oy

Mallaskuun Panimo avaa panimoravintolan loppukesästä 2017 Lapualle, Vanhan Paukun kulttuurikeskuksen alueelle. Panimoravintola tulee keskittymään paikallisten tuottajien tarjoamiin tuotteisiin, sekä tietysti Mallaskuun Panimon laajaan oluttarjontaan.

Panimoravintolaan tulee sisälle noin 60 asiakaspaikkaa ja sen lisäksi kesäterassi noin 80 asiakkaalle. Panimoravintola tulee kunnioittamaan alueen historiallista arvoa ja patruunatehtaan historia tulee näkymään myös sisustuksessa. Panimoravintolan suunnittelussa on huomioitu liikuntaesteisten vaatimukset.

Panimoravintolan perimmäinen tarkoitus on luoda Lapualle tervettä pubi- ja olutkulttuuria. Oluen kanssa kuuluu nauttia hyvää ruokaa ja

panimoravintola tulee keskittymään lähituotetusta ruoasta valmistettuihin annoksiin. Panimoravintolaan tulee myös kattava kahvivalikoima.

Panimoravintola tulee järjestämään Vanhan Paukun alueella monenlaisia tapahtumia. Tulemme järjestämään mm. pienpanimotapahtumia, grillaus-iltoja sekä kausitapahtumia, kuten oktoberfest. Myös yhteistyöstä paikallisten urheiluseurojen ja kulttuurijärjestöjen kanssa on jo sovittu.

Panimoravintolan yläkerrassa on suuri kokoustila, jota voimme hyödyntää yritysten kokouspakettien ja pikkujoulujen järjestämisessä. Viereisestä päärakennuksesta löytyy 204 paikkainen auditorio, jossa onnistuu suurempienkin kokousten järjestäminen.

edut osakkeenomistajille

■ Osakkeenomistajille luodaan oma viestintäkanava, jonka kautta ajankohtaiset tarjoukset ja tapahtumien ennakkovaraukset ovat ensimmäisenä osakkaiden varattavissa.

■ Kaikkien osakkaiden nimi tulee näkyviin ravintolan seinälle kiinnitettävään plakaattiin.

■ Osakkaille tulee mahdollisuus ostaa tuotteita, joita ei myydä muille kuin osakkaille, ns. ”owner” tuotesarja.

Osa eduista porrastetaan osakemäärän mukaan:

■ Vähintään kaksi osaketta: Kaikki edeltävät sekä mahdollisuus liittyä ”Owners Clubiin”

■ Vähintään neljä osaketta: Kaikki edeltävät sekä mahdollisuus lunastaa oma nimikkotuoppi, jota säilytetään ravintolassa.

■ Vähintään kuusi osaketta: Kaikki edeltävät sekä oikeuttaa kutsuun vuosittaiseen osakastapahtumaan. Tapahtumassa on tarkoitus ideoida yrityksen suuntaa ja kehityskohteita.

■ Vähintään kahdeksan osaketta: Kaikki edeltävät sekä pääset ystäväsi kanssa keittopäiväksi Mallaskuun Panimolle valmistamaan olutta ja tutustumaan tuotantoprosessiin.

Kiinnostuitko?

Liikkeelle lasketaan 400 uutta osaketta á 150€ merkintähintaan. Uudet osakkeet nostavat osakkeiden kokonaismäärän 4400 kappaleeseen. Nyt liikkeelle laskettavat osakkeet ovat B-sarjan osakkeita, joilla ei ole äänivaltaa, mutta jokaisella osakkeella on yhtäläinen osinko-oikeus. Yhden osakkeen osinko on siis 1/4400 osa maksettavista osingoista.

Huomioithan, että osakesijoituksessa on aina riskinsä. Riskitekijät voivat liittyä esimerkiksi toimialan lainsäädännön muutoksiin, yrityksen tai koko toimialan liiketaloudellisiin häiriöihin tai henkilöstöresursseihin.

Jos haluat tietää lisää, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Ville-Petteri Salomäki

+358 503633571

osakeanti@mallaskuu.fi

Mallaskuun Ravintolat Oy