Magnesium

Velkommen til dette lille informations site om magnesium. Grunden til at det netop er et kosttilskud som magnesium vi fokuserer på, er at det i løbet af de seneste 10 år, er blevet et af de mest solgte kosttilskud her hjemme. Mange vil også gå så vildt at kalde det for - det ultimative kosttilskud. Om det så er sandt eller falske, vil vi komme nærmere ind på her på sitet. Vi vil bl.a. se lidt nærmere på, hvad er magnesium? Hvorfor bruge et magnesium tilskud? Hvilke symptomer kan der være på magnesiummangel? Hvilke typer af mg tilskud er mest effekt, er det magnesiumcitrat eller +300? Derover ser vi på hvilke typer af mad, som har et godt naturligt mg indhold.

En stor del af denne information her på sitet, stammer fra helse og sundheds bloggen Total Sundhed's afsnit om Magnesium

Eksempler på mad som indeholder meget magnesium naturligt.


Hvorfor bruger vi så meget magnesium tilskud?

Som de fleste nok har hørt, så benyttes magnesium til rigtig mange ting inden i kroppen. Masser af vores enzymer vil ikke kunne produceres uden en hvis mængde mg. Vores stofskifte ville ikke fungere optimalt. Vores blodsukker og blodtryk ville ikke være optimalt, og vores nerver ville ikke kunne sende de rigtige signaler rundt i kroppen uden brug af magnesium. Derfor er mg, faktisk et af de mest kritiske mineraler. Dog har vi et rigtigt stort lager af mg i kroppen, samt en stor del af dem kost vi spiser inderholder også meget af minerallet. Derfor burde det måske ikke være nødvendigt at tage det som tilskud?

En grund til at tage dette super tilskud kunne være fordi flere undersøgelser ser ud til at indikere at et højt tilskud af mg, kunne være med til at give en bedre nattesøvn. Noget som for mangle ville være grund nok til at tage det som dagligt kosttilskud.

Hvor kan man købe magnesium som kosttilskud?

Der er faktisk en hel del forskellige forhandlere af f.eks. magnesiumcitrat, +300 eller andre typer af magnesium tilskud. F.eks. i online apoteker som med24.dk eller matas for at nævne et par stykker. Her er et kort over nogle af de steder i Nordjylland som sælger det.

Hvad koster dette kosttilskud?

Magnesium er heldigvis et temmelig billigt kosttilskud. F.eks. koster et glas magnesiumcitrat med 90 piller omkring 120 kroner hos Med24 A/S. Dette svare til lidt over en krone per pille, hvilket jo ikke er ret meget. Især ikke hvis det kan hjælpe med til at man sover bedre om natten, og undgår at man kommer i magnesiummangel. Dette er også den største grund til at jeg selv benytte magnesiumcitrat dagligt.

Udover at give en bedre nattesøvn, er der også studier som ser ud til at vise, at hvis man bruger magnesium tilskud over en hvis periode, så kan det have en positiv effekt på ens hukommelse. Så endnu en grund til at overveje dette kosttilskud.

Hvad er magnesium

Kan man få for meget magnesium?

Vi har alle hørt at det kan være skadeligt, eller giftigt at få for meget af visse mineraler eller vitaminer. Men gælder dette også for magnesium? Mg er heldigvis temmelig harmløs for kroppen. Indtager du for store mængder mg, så ryger det mest af det blot ud med din afføring. Der er bare lige dette ene problem, at magnesium har det med at binde væske til din afføring, så du riskerer at få diarre hvis du indtager for meget magnesium. Af denne grund sælges det også som afføringsmiddel under betegnelsen Magnesia.

magnesium
Nyttige magnesium links

Der er som du kan se, en hel del grunde til at overveje at tage magnesium tilskud. Enten i form af magnesiumcitrat eller som Magnesium +300, begge produkter som nemt optages i kroppen, og hvis brugt i de rigtige mængder, ikke giver tynd afføring.

Så nu skulle du have en lidt bedre ide om hvad mg, er for et kosttilskud og om det overhoved er noget som du har brug for.