Test: iPhone 7 - stadigvæk et godt køb på trods af den nye iphone 8


Apple har droppet hovedtelefonstikket og den fysiske hjemknap - og er gået all in med en let og vandafvisende iPhone 7 udstyret med nyt kamera, som skyder skarpe billeder.

iPhone 7 sælges i to modeller. Standardmodellen med 4,7" skærm og iPhone 7 Plus med den større skærm på 5,5 tommer.

Hvis vi ser bort fra størrelsen, så er den store forskel på de to iPhone 7-udgaver kameraet. iPhone 7 Plus er udstyret med en række ekstra fotofunktioner og et dual-kamera med vidvinkel og teleobjektiv, så du kan zoome som på et rigtigt digitalkamera.

Efter vores mening er kameraet alene ikke nok til at forklare prisforskellen, hvorfor vi her anmelder iPhone 7 32GB i standardudgaven, som efter vores mening er det bedste køb til prisen.

Plusser:

- Farven jet black er superflot

- Hurtigste iPhone til dato

- Vandafvisende med IP67-cetificering

- Forbedret kamera som tager flotte billeder

- Bedre batteritid

- Minijack-adapter er inkluderet

Minusser:

- For mange er det manglende hovedtelefonstik en ulempe

Farvel til hovedtelefonstikket

Den nye iPhone 7 er samtidig en farvel til det velkendte hovedtelefonstik, som virkelig har kunnet bringe sindene i kog på de sociale medier. Men, hvad betyder det i praksis for selve brugsoplevelsen, og er det lige så skidt som det lyder? Hvis du endnu ikke er hoppet med på den trådløse bølge og sværger til dine gamle hovedtelefoner, så er det noget skidt, at du skal undvære hovedtelefonstikket, da det er samme stik, som du skal bruge til at oplade iPhone 7 med. Altså ingen musik og opladning på samme tid - eller jo det kan faktisk klares med en adapter, så er der plads til både oplader og hovedtelefoner. Noget godt er der da kommet ud af hele situationen for, Apple har nemlig fået plads til en ekstra højtaler, så du nu kan lytte til musik i stereo på iPhone 7. Der medfølger en separat minijack-adpater i salgskassen.

Er vandafvisende det samme som vandtæt?

Lad os allerede nu slå fast, at vandafvisende ikke er det samme som vandtæt. Den nye iPhone 7 er vandafvisende med et IP67-certtifikat, hvilket betyder, at den kan holde til at blive udsat for vand og vandstænk i en kortere periode ad gangen uden at tage skade. Du skal altså ikke forsøge at drukne den eller tage den med på en længere dykkertur, det kan den ikke holde til - også bortfalder garantien også. Men, thumbs up til Apple for, at de endelig har fremstillet en vandafvisende iPhone, det har vi sukket efter længe.

Uændret design med nye features

Designet på iPhone 7 er stort set identisk med iPhone 6S, hvis vi ser bort fra det manglende hovedtelefonstik og den nye hjemknap. Den vejer dog lidt mindre en forgængeren, hvilket er tydeligt, når du holder den i hånden. Den fysiske hjemknap er blevet en del af selve touch-skærmen, hvilket kræver en smule tilvænning. Apple har tilføjet farven jet black, som er en vanvittig flot farve - men lige så upraktisk som den er flot. Overfladen er ekstramodtagelig overfor fingeraftryk, snavs og ridser.

Overbevisende kamera

Kameraet er stærkt forbedret, hvilket tydeligt kan ses på billedresultaterne. Apple har tilføjet optisk billedstabilisering, og selve blænden er vokset til f/1.8. Det betyder sammelagt, at der kommer mere lys gennem linsen, så billederne også er flotte i ringe belysning i højere grad sammenlignet med kameraet i iPhone 6S. Detaljerne er flotte og farverne er friske på billede taget med iPhone 7.

hurtig iphone kun overgået af iphone 8 og x

Benchmark tests viser, at iPhone 7 er den hurtigste iPhone til dato og måske den hurtigste mobil i verden nogensinde, da den både banker Apples egen iPhone 6S og de nærmeste konkurrenter fra Samsung og Huawei. Processoren har seks kerner, og hukommelsen er på 2GB ram. Batteritiden er samtidig også blevet forlænget en smule på grund af, hardwaren sluger mindre strøm. Vi har ikke de store kommentarer til skærmen på 4,7 tommer, da den byder på uændret opløsning og pixeltæthed. Den leverer i fin stil den samme vare, som skærmen på iPhone 6S - hverken mere eller mindre.

Er den en opgradering værd fra iPHone 6/6s

Kommer du direkte fra en iPhone 6S, så er der ikke så meget at komme efter her med den nye iPhone 7. Du skal kun udskifte din iPhone 6S med en iPhone 7, hvis din mobil skal være vandafvisende, og du gerne vil have et bedre iPhone-kamera og måske er en lille smule forelsket i den jet black farve - den er nemlig rasende flot. Ellers taler meget for at vente på næste runde med iPhone 8. Har du derimod en iPhone SE eller iPhone 6 eller tidligere, så vil du kunne mærke en tydelig forskel og forbedring ved at skifte til en iPhone 7. Vi giver iPhone 7 fra Apple topkarakter med 5 stjerner i vores test på trods af det manglende hovedtelefonstik - det kan reelt set ordnes med den vedlagte adapter.

Se alle dagspriserne på iPhone 7 her - kontant eller på fleksibel afbetaling!

Nem finansiering af dit mobilkøb

Er du blevet lun på den nye iPhone 7, så behøver du ikke betænke dig to gange, da du nemt kan få råd til den uden at skulle overtrække dankortet. Du kan købe en ny iPhone på afbetaling, hvor du betaler et lille beløb tilbage hver måned. Med afbetaling kan du få råd til en ny og fed mobil allerede i dag uden at skulle flytte dit mobilabonnement eller behøver at overveje at købe en brugt iPhone på DBA. Afbetaling er som finansieringsform ved at vinde indpas i Danmark, da det er tale om en både billig, fornuftig og fleksibel afbetalingsform, hvor du ikke belastes med store engangsudgifter, men kan nøjes med at betale en lille rate tilbage hver måned. Når mobilen er betalt tilbage, så der det din til evigt eje.

DINE FORDELE VED AT HANDLE PÅ AFBETALING

Vælger du at købe dit nye Apple produkt på afbetaling hos L'EASY.DK, så får du en masse fordele:


  • DU SLIPPER FOR STORE ENGANGSUDGIFTER
  • DU FÅR 14 DAGES FORTRYDELSESRET
  • DU BETALER SMÅ MÅNEDLIGE YDELSER
  • LEVERING NÅR DET PASSER DIG
  • 12 MDR. MED 0% I RENTE