Guide til at finde den perfekte studietablet


En tablet et rigtig godt supplement til en bærbar skolecomputer, da den byder på grund af dens alsidighed og mobiliteten.

En tablet vil ikke kunne erstatte den bærbare computer til skole- og studieopgaver. Den fungerer derimod som et fremragende supplement på grund af den kompakte størrelse.

Den er velegnet til at tage hurtige notater på, da den kan genkende håndskrift. En tablet er samtidig en lynhurtig starter på grund af det lette styresystem som iOS fra Apple og Android fra Google.

Størrelsen: Mini, normal eller XL

Hvilken størrelse tablet, har du brug for til skolen eller studiet. De kommer nemlig i hele tre størrelser:

  • Mini tablets på 7 til 8 tommer
  • Normale tablets op til 10 tommer
  • XL tablets omkring 12.9 tommer

De små mini tablets er lette at tage med rundt, da de ikke fylder eller vejer ret meget. De fylder heller ikke mere, end du kan bruge dem med en hånd. Den kompakte skærm gør en lille tablet super anvendelig til at tage hurtige noter på.

En normal størrelse tablet med en skærm omkring 10 tommer er velegnet til at småarbejde med video og billeder. Smæk et eksternt bluetooth tastatur på den, og du har en lille skrivemaskine.

Det helt store XL tablets omkring 12.9 tommer som eksempelvis iPad Pro fra Apple er velegnet til at tegne på og arbejde med mere seriøs billed- og videobehandling på på grund af det større skærmareal.

Styresystem: Tre forskellige slags at vælge imellem

Hvilket tablet-styresystem, som du skal smide dine sparepengene efter, er også et par overvejelser værd. Du kan vælge mellem Apple iOS, Google Android og Microsoft Windows. Hver af de tre styresystemer byder på hvert sit økomiljø, hvorfor du med fordel kan vælge en iPad, hvis du i forvejen har en Mac og en iPhone. Har du i forvejen en Windows-computer, så kan en Windows-tablet være det rigtige valg, da de kan snakke sammen. Har du investeret i en chromebook, så er en Android-tablet det oplagte valg.

Lagerplads: Vælg en tablet med rigelig plads

Filmsamling, musiksamling, billeder, spil, apps og dokumenter - ja det fylder alt sammen og optager plads på en tablet. Derfor er det en god idé at købe en ny tablet med rigeligt med lagerplads, så du ikke løber tør for hukommelse kort tid efter købet. Derfor så vælg en tablet med minimum 32 GB lagerplads, så du ikke løber tør for plads allerede efter det første semester.

Batteristørrelse: Vælg en tablet med lang batteriydelse

Der er ikke noget mere irriterende end at løbe tør for strøm efter kun et par timers tablet brug. Derfor anbefaler vi, at du kigger efter en tablet med en god og overbevisende batteriydelse, selvom det måske koster et par hundrende kroner ekstra. Du kan med fordel købe en ny tablet som fx en iPad 9.7, der byder på op til 19 timers batteritid, så du kan komme igennem en hel skoledag uden at skulle oplade enheden.

Prisklasse: Hvad må en tablet til studie- og skolebrug koste

Det er en god tommelfingerregel, at når du skal ud at købe en ny tablet, så må den ikke koster under 2.000 kroner - altså med mindre der er tale om en kvalitetstablet på tilbud eller udsalg med en førpris på minimum 2.000 kroner. Hvorfor må den så ikke koste under 2.000 kroner? Svaret er ret enkelt "De bedste og mest holdbare tablets koster fra 2.000 kroner og opefter."

Se alle dagspriserne på studietablets her - kontant eller på fleksible afbetaling!

Sådan finansiere du købet af en tablet på SU

Er du på SU, så kan det godt være så som så med overskudslikviditeten, hvorfor du let kan blive fristet til at købe en ny Denver Tablet til 499 kroner i Bilka eller Harald Nyborg for at spare nogle penge. Et bedre alternativ er, at købe en kvalitetstablet på afbetaling, hvor du kan få råd til en "dyr" tablet, selvom du har en begrænset indtægt eller er på SU. Med afbetaling kan du nøjes med at betale en lille ydelse tilbage hver måned, indtil du har betalt den nye tablet ud. Det er altså en smart at få fingrene i en lækker tablet fra eksempelvis Apple eller Samsung, så du ikke skal sidde og nøjes med en billig junk-tablet til skole- og studieopgaverne.

DINE FORDELE VED AT HANDLE PÅ AFBETALING

Vælger du at købe dit nye Apple produkt på afbetaling hos L'EASY.DK, så får du en masse fordele:


  • DU SLIPPER FOR STORE ENGANGSUDGIFTER
  • DU FÅR 14 DAGES FORTRYDELSESRET
  • DU BETALER SMÅ MÅNEDLIGE YDELSER
  • LEVERING NÅR DET PASSER DIG
  • 12 MDR. MED 0% I RENTE