דרך ההתנהלות שלנו

אנחנו ארגון רשתי ומבוזר המבוסס על שינוי והתפתחות מתמדת. אנחנו מכירים בייחודיות של כל פרט במערכת כגורם בעל משמעות ופוטנציאל תרומה סגולי, כאשר מה שמזין אותו ואת הארגון זהו המפגש המשפיע והמעצים בין הפרטים. מתוך החיבורים החדשים, שאינם מתווכים או תלויים באישורים ופיקוחם של 'ממונים' בארגון, נוצרים רעיונות ושיתופי פעולה שמהווים בסיס וכר פורה ליצירה של יוזמות ורעיונות חדשים.

אנחנו פועלים בצורה עצמאית ללא השקעה או בעלות חיצונית. אנחנו מונעים אך ורק מתשוקתנו לשינוי. אין לנו כוונת רווח למעט רווחתם של ילדינו וקהילותינו, ואיננו מייצגים אף גישה חינוכית מוגדרת.

העקרונות המרכזיים לפיהם אנחנו מתנהלים הם:

אפשור: כל אדם המתעניין בכיווני עשייה וחשיבה חינוכיים מוזמן להצטרף ולתרום לקידומם, ללא תלות בזהותו המקצועית. פעמים רבות תהליכי חינוך נתפשים כרלוונטיים בעיקר לבתי הספר וככאלו שאמורים להיות מובלים בעיקר ע"י מורים או אנשים שעיסוקם המקצועי הוא בחינוך. אך בראייה קהילתית, ניתן להבין גם את החשיבות של מסגרת המאפשרת גם לאלו שאינם עוסקים בחינוך ביומיום, אך חווים על בשרם את הבעיות והאתגרים של מערכת החינוך כהורים או תלמידים, לקבל הזדמנות לתרגם את התחושות והמחשבות שלהם לעשייה תורמת ורלוונטית.

גיוון: לאפשר לרעיונות וכיווני פעולה שונים, העולים מתוך החברים ברשת להירקם במקביל, וזאת מתוך הבנת החשיבות של מגוון קולות ודעות כעקרון מפרה התורם לכלל. אין צורך להחליט רק על כיוון פעולה או עשייה אחד. להפך, לכל אחד צריכה להיות האפשרות לבחור את הכיוון הרצוי מבחינתו, מתוך החוויה האישית שלו ומתוך העולם הפנימי ממנו הוא מגיע. באותה מידה, צריכה להיות לכל חבר האפשרות להצטרף באופן חופשי ופתוח לחברים אחרים אשר מהווים שותפים פוטנציאליים מבחינתו.

דינמיות: ההצטרפות לרשת, כמו גם היציאה ממנה פתוחה ולא מותנית בזמן מסוים. המחויבות נשמרת כל עוד החברים מרגישים כי החברות ברשת רלוונטית עבורם וקשורה אליהם. אין תהליך פורמלי של הצטרפות או עזיבה, ואין 'ועדת קבלה' או 'תהליך מיון' שיקבע עבור אדם מסוים אם הוא רשאי לקחת חלק ברשת או לא. כמו כן, התהליכים וההתרחשויות הנוצרות מתוך האינטראקציות ברשת יכולות להשתנות כל העת תוך כדי תנועה, מתוך בחינה מתמדת ומתמשכת של המציאות והאופן בו אנו עומדים מולה, כמו גם האתגרים שאנו מזהים והפתרונות שאנו חושבים שיש ליצור כמענה עבורם.