Klassiek : zondag 6 augustus

Ook dit jaar voorzien we een klassiek concert op zondag 6 augustus 2017

van 16u00 tot 17u00.

Dit jaar zal het concert verzorgd worden door Kristien Nijs - sopraan, begeleid op piano door Denis Roosen


Kristien Nijs, Sopraan

Kristien Nijs (°1991) uit Diest begon haar zangstudies op 16-jarige leeftijd in de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Deze studies zette ze uiteindelijk verder aan LUCA-School of Arts campus Lemmensinstituut te Leuven. Hier behaalde ze in 2015 haar Masterdiploma zang met onderscheiding bij Greetje Anthoni en Marina Smolders. In deze periode volgde ze zowel actief als passief masterclasses bij van o.a.: Maarten Koningsberger, Roberta Alexander, Nathalie Dessay,…

Haar passie ligt vooral bij de oude muziek die ze ontdekte in het Atelier Oude Muziek bij Erik van Nevel. In dit genre is ze dan ook het meest actief.

Zo is ze zangeres bij het ensemble Psallentes, o.l.v. Hendrik van den Abeele, maar nam ze ook reeds deel aan projecten bij BachPlus o.l.v. Bart Naessens, het Vlaams Radio Koor o.l.v. Hervé Niquet, het Brussels Bachkoor o.l.v. Pieter de Moor en het ensemble La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken.

Haar eigen ensembles bestaan ook voornamelijk uit oude muziek. Zo richtte ze mee het ensemble *Braque* op (Luit, kankles en zang).

Denis Roosen begon zijn muziekstudies aan het Hasseltse conservatorium (1e Prijs van de Rederijkerskamer “De Roode Roos”) en studeerde daarna verder aan de LUCA Hogeschool - Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde er masterdiploma’s orgel en kamermuziek (Peter Pieters en Luk Bastiaens), en voltooit er momenteel een master klavecimbel en Basso continuo bij Kris Verhelst. Daarnaast volgde hij diverse aanvullende meestercursussen en lessen in binnen- en buitenland.

Met violiste Marieke Vos vormt hij sinds 2003 een duo viool-orgel. Met de actrices Veerle Holsteyns en Kristien Steegmans creëerde hij de kindervoorstelling ‘Bes & Mol: Red de orgelelfjes!’; sedert 2008 zijn ze met deze voorstelling in Vlaanderen geregeld te zien. Als klavecinist speelt hij samen in kamermuziekverband met diverse ensembles. Als leraar orgel, begeleidingspraktijk en muziekcultuur is hij verbonden aan verschillende muziekacademies.

Programma

1. Aria ‘Tornami a Vagheggiar’ (uit de opera Alcina) – G.Fr. Händel (1685-1759)

2. An den Mond – Franz Schubert (1797-1828)

3. Ma rendi pur contento – Vincenzo Bellini (1801-1835)

4. Chiquilin de Bacchin – Astor Piazzolla (1921-1992) (piano solo)

5. Le papillon et la fleur – Gabriel Fauré (1845-1924)

6. Au bord de l’eau - Gabriel Fauré

7. Sure on this shining night, op.13/3 – Samuel Barber (1910-1981)

8. Kenaston – Jason ‘Chilly Gonzales’ Beck (1972) (piano solo)

9. Standards :

· Lullaby of Birdland (G. Weiss/G. Shearing)

· My funny Valentine (Rodgers/Hart)

· Autumn Leaves (J. Kosma/Mercer & Prévert)

· Between the Devil and the deep blue sea (Arlen/Koehler)

· Fly me to the Moon (B. Howard)

· Dream a little dream of me (Andre & Schwandt / Kahn)

· Summertime (G. Gershwin/Heyward)