LINGERAK

Acupunctuur praktijk in Westerwatering Zaandam


Acupunctuurpraktijk Lingerak heeft twee praktijk locaties in Zaandam. Beide locaties zijn in de wijk Westerwatering te Zaandam

Adressen :

Volendamstraat 2

1507 KZ Zaandam

075-2025501


Mazurka 27

1507 TK Zaandam

075-7716510 / 06-43020343


Website : http://www.lingerak.nu

Hierboven staat de praktijklocatie aan de Volendamstraat te Zaandam

Acupunctuur

Een behandelmethode die binnen de Chinese Traditionele Geneeskunde regelmatig wordt toegepast is acupunctuur. Deze geneeswijze vergroot o.a. de weerstand tegen ziektes, werkt pijnstillend en beïnvloedt in sterke mate de lichamelijke conditie van de patiënt. Acupunctuur werkt vanuit het principe dat de oorzaak van de klacht wordt aanpakt en niet de symptomen. Dit is iets wat westerlingen vaak wat moeilijker begrijpen en daarom schenken we er wat meer aandacht aan.

Meridianen en acupunctuur

Chinese genezers en heelmeesters zijn al vele duizenden jaren bezig om deze techniek te gebruiken en te verfijnen. Het is nog belangrijker om eerst stil te staan bij hoe Chinezen tegen het verschijnsel “ziekte” aankijken. Wanneer de natuurlijke balans van het lichaam verstoord is, is er vaak sprake van ziekte. Chinezen zien ons lichaam, geest en emoties als één geheel. Om een diagnose te stellen of een ziekte te herkennen, wordt vaak gekeken naar de tong, de pols of de ogen. Aan de hand hiervan kan de arts onderliggende oorzaken vaststellen en zijn behandeling starten. Acupunctuur wordt vaak verkozen uit een hele reeks van geneeswijzen uit de Chinese Traditionele Geneeskunde: Tuina massage, kruidenthee, Qi Qong (bewegingsleer) en Chinese voedingsleer. De oude Chinese wetenschap leert dat het menselijk lichaam beschikt over een uitgebreid intern netwerk van energiebanen. Dit zijn de meridianen. Op deze energiebanen vinden we de acupunctuurpunten of zenuwknopen die in verbinding staan met onze organen, hormoonsystemen en andere lichaamsfuncties.

De acupunctuurbehandeling

Na jaren van perfectioneren is de Chinese acupuncturist in staat om minuscule naaldjes in deze meridianen aan te brengen. Het doel hiervan is om het lichaam weer terug in balans te brengen. Zo krijgt het lichaam een extra steun in de rug om zelf terug in balans te komen. Zoals gezegd, hebben de meridianen allemaal hun eigen eigenschappen en staan ze in verbinding met de organen in het lichaam. Door de acupunctuurbehandeling wordt de energie in de meridianen gestuurd. Zo kan de energiestroom afgeremd worden of juist opgewekt. Dit is als het ware het balanceren van het Yin en Yang in het lichaam. Regelmatig wordt acupunctuur aangevuld met de moxa techniek. Hierbij worden kleine blokjes kruiden verbrand op het lichaam zonder direct huidcontact. Dit stimuleert een goede bloedcirculatie, werkt opwekkend bij uitputtingsverschijnselen en verwarmt geblesseerde spieren. Moxa vergroot de Yang kwaliteit van het lichaam.

De naalden die de acupuncturist gebruikt worden slechts éénmalig gebruikt. Voor elke patiënt zijn er dus nieuwe naalden beschikbaar. U hoeft zich dus geen zorgen te maken m.b.t. besmettingsgevaar.

De Chinese zienswijze

De Chinese zienswijze bekijkt de mens geheel anders dan in het Westen. De zieke mens en zijn omgeving staat centraal. Gelukkig krijgt ook bij ons deze Chinese aanpak een steeds grotere aanhang. Ook de gedachte dat lichaam, geest en omgeving niet los van elkaar staan, zijn wint terrein. Gezondheidsproblemen kunnen op deze manier bij de bron worden aangepakt.

Acupunctuur kan worden ingezet bij talrijke indicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Allergieën
  • Gewrichtsproblemen
  • Interne klachten
  • Problemen met de luchtwegen
  • Mentale stoornissen
  • Ontstekingen

En nog veel meer. Een uitgebreide opgave van indicaties vindt u hier : http://www.lingerak.nu/indicaties-2/

Lingerak