Hoe kom ik aan de sleutel?

De sleutel hangt in een sleutelkluisje buiten het huis. U krijgt een week voor vertrek van mij de code van het kluisje. U hoeft dus niet op een bepaalde tijd bij het huis te zijn.

Wat is de SauerlandCard?

U heeft bij de boeking al toeristenbelasting betaald. Per nacht is dat 1,50 Euro per persoong. In ruil daarvoor krijgt u de SauerlandCard. In het huis ligt een boekje met deze Cards, waar u zelf kunt aangeven met hoeveel personen u bent, en kunt u de SauerlandCard uit het boekje halen. U kunt er meerdere uithalen, zodat u niet alle uitstapjes met elkaar hoeft te gaan doen. De meeste gasten gebruiken 2 à 3 kaarten per gezelschap.

Met de SauerlandCard krijgt u een beperkte korting op de verschillende attracties in de buurt van Diemelsee, maar ook in Willingen, Winterberg, Edersee. Ook is de bus met de SauerlandCard gratis. Lees hier de lijst met kortingen.

Is er WiFi in het huis?

Ja, er is WiFi aanwezig. De WiFi is geschikt voor het ophalen van mail en gebruik van sociale media. Niet voor het spelen van zware games en het downloaden van films, muziek, ed. Nota Bene: In Duitsland is filesharing (uploaden en downloaden van films, muziek, boeken ed) verboden. Er staan hoge boetes op (rond de 1000 euro). Het is huurders niet toegestaan om illegale files te downloaden of te uploaden. Als er door gedrag van de huurder toch een boete ontvangen wordt, wordt deze doorgestuurd naar de huurder. Verhuurder accepteert geen aansprakelijkheid.

Is er een bakker of supermarkt in het dorp?

Nee, in het dorpje Heringhausen niet. Er is wel een bakker in Giebringhausen die 's ochtends tussen 6.30 en 7.00 uur broodjes aan huis brengt. De bakker heet Karl-Martin Gerhardt (adres: An der Diemel 1, Giebringhausen), telefoon (+49) 5633-1045. Vooraf bellen (of langsgaan en bijvoorbeeld voor de gehele week bestellen en betalen is het makkelijkst. Hij hangt de broodjes dan aan de deurknop (en hoef je niet op te staan).

In Adorf (5 km) verderop zijn er 2 supermarkten, Edeka en Nettomarkt. De supermarkten zijn open van 8.00 tot 20.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. Naast beide supermarkten zitten bakkers.

Op zondagochtend is er alleen de bakker naast de Nettomarkt open, van 7.00 tot 11.00 uur. Edeka website

Is er een Senseo-apparaat voor koffie?

Nee, er is een filterkoffie apparaat. Filters zijn in het huisje aanwezig.

Ik neem zelf lakens mee, zijn er wel kussen en dekbedden?

Ja, er zijn voldoende kussen en dekbedden in het huisje aanwezig. Lees meer bij: Beddengoed

Waar bestaat een lakenpakket uit?

Dit bestaat uit een onderlaken, dekbedovertrek, kussensloop, een douchelaken (70 x 140 cm), een badhanddoek (50 x 100 cm) en een gastendoek (30 x 50 cm). Lees meer over het beddengoed.

Kan ik het huis ook voor 6 personen huren?

Dat kan, maar u betaalt voor het gehele huis ongeacht het aantal personen. Als u het huurt, krijgt u het gehele huis.

Welke tv-zenders zijn er?

In de woonkamer hebben we alle zenders van het basispakket van Canal-Digitaal (dus NPO 1 t/m 3, RTL , SBS etc). Op zolder hebben we alleen de gratis zenders (dus dutise zenders en BVN). Klik hier voor de meest actuele zenderlijst. (als de link niet meer werkt, ga naar: https://www.canaldigitaal.nl/zenders/)

Mag ik illegale films downloaden?

Nee, elke vorm van illegale downloads (muziek, boeken, films, etc.) is niet toegestaan. Vooraf tekent u een document dat u weet dat het niet mag. Eventuele boetes van illegaal gebruik tijdens uw huurperiode worden direct naar de huurder doorgestuurd. Meld dit aan alle personen van de groep. Hieronder ziet u het document dat u moet ondertekenen. Netflix is legaal, daar heeft u immers al voor betaald.