~ פרשת תזריע ~

"וַיְדַבֵּר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה לֵּאמֹר. דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, לֵאמֹר, אִשָּׁה כִּי תַזְרִיעַ, וְיָלְדָה זָכָר--וְטָמְאָה שִׁבְעַת יָמִים, כִּימֵי נִדַּת דְּוֺתָהּ תִּטְמָא. וּבַיּוֹם, הַשְּׁמִינִי, יִמּוֹל, בְּשַׂר עָרְלָתוֹ.".

(ויקרא יב א-ג)

ספר ויקרא

  1. להלן מילות המפתח של פרשת תזריע: "ערלה", "ספחת", "בהרת", "צרעת", "שחין", "צרבת", "נתק בעור", "פחתת", "פרחת", "גבחת", "קרחת", "נגע ירוק או אדמדם"... כן. פרשה חמוצה. אלו הנושאים שחשוב כל כך לתורה לעסוק בהם - כל מה שדוחה בעולם הזה.
  2. "אישה כי תזריע, וילדה זכר.. שלושים יום תשב, בכל קודש לא תגע.. וביום השמיני ימול בשר ערלתו". הגענו לברית מילה. טקס מטורף. תחשבו עליו.
  3. מחלת הצרעת שמתוארת בפרשה היא לא מחלה רגילה. יש לה משמעות רוחנית וחברתית. אדם שחלה בצרעת צריך לצאת מהמחנה ולשבת בדד ושאף אחד לא יתקרב אליו. הצרעת מופיעב במקרא בכמה סיפורים אבל המרגש בהם נמצא בספר מלכים ב' ובו ארבעה מצורעים אומללים מגלים שמחנה צבא האויב נטוש, ושישראל ניתחו במלחמה בדרך נס. המצורעים מבינים שזה יום בשורה ומעניקים לעם את בשורת הניצחון. למקרא חשוב להדגיש שדווקא המצורעים - הם אלה המבשרים גאולה לישראל.