BINE AI VENIT!

Bun venit!Bine ai venit pe acest site, adresat în primul rând elevilor dar și profesorilor de specialitate, se dorește a fi ”o gură de oxigen” pentru predarea și învățarea mai ușoară a Biologiei și Chimiei.

La secțiunea ”Lecții Biologie”, la clasele V – VIII sunt postate schițe pdf  ce acoperă toate conținuturile prevăzute de programa școlară aprobată prin O.M. 3393/28.02.2017. La clasele a V-a, a VI-a și a VII-a sunt disponibile și suporturi ppsx pentru majoritatea lecțiilor. De asemenea, la fiecare clasă sunt postate linkuri către versiunile digitale ale tuturor manualelor de Biologie aflate în vigoare. Testele de evaluare sunt realizate cu aplicația Google Forms, fiind disponibile pentru toate unitățile de învățate la clasa a V-a și parțial la clasele VI – VIII. 

La secțiunea ”Lecții Biologie pe ramuri”, sunt postate materiale de botanică, zoologie și anatomie utilizate în trecut la clasele a V-a, a VI-a și a VII-a.

La secțiunea ”Lecții Chimie”, la clasele a VII-a și a VIII-a sunt postate schițe pdf ale tuturor lecțiilor ce acoperă conținuturile prevăzute de programa școlară aprobată prin O.M. 3393/28.02.2017. La clasa a VII-a este publicat un suport ppsx ce acoperă aproape toate lecțiile precum   și un laborator virtual ppsx ce cuprinde un set de 15 experimente iar la clasa a VIII-a un laborator virtual ce acoperă unitățile de învățare dedicate diferitelor tipuri de reacții chimice. La fiecare clasă sunt postate și link-uri către versiunile digitale ale tuturor manualelor de de Chimie aflate în vigoare. La ”Materiale vechi” veți găsi o serie de prezentări folosite în trecut la clasele a VII-a și a VIII-a. Testele de evaluare sunt realizate cu aplicația Google Forms fiind disponibile doar pentru o parte din unitățile de învățare la ambele clase.

Deși ne-am concentrat inițial numai pe materiale pentru clasele de gimnaziu, pe viitor vor apărea lecții de Chimie și pentru învățământul liceal tehnologic și profesional, fiind în lucru materiale pentru clasele a IX-a și a X-a.

La secțiunea ”Și altele…”  vei găsi două jocuri pentru Android cu tematică de biologie și alte materiale folosite cu diverse ocazii (ore de dirigenție, serbări etc.).

Pentru colegii profesori, sunt disponibile planurile cadru și programele școlare aflate în vigoare precum și modele de planificări.

Cu excepția manualelor și programelor, toate materialele postate aici sunt de concepție proprie sau realizate împreună cu colegi care și-au dat acordul de publicare a materialelor pe site. Unele sunt mai noi, altele sunt ceva mai vechi, dar toate s-au bucurat de aprecierile elevilor mei, cei care au avut și au onoarea să se bucure primii de ele. Pe lângă aceste materiale deja publicate, pe viitor vor urma și altele noi. Dacă nu ai găsit ce căutai, te rog să revii sau te aștept cu sugestii. 

 

ATENȚIE!!!

Pentru utilizarea în bune condiții a materialelor puse la dispoziție, este necesar ca pe telefonul, tableta sau calculatorul tău să ai instalate următoarele aplicații: