Kämppä

Kotkanpesän esittely

Kotkanpesä on saunalla varustettu erähenkinen hirsikämppä Karkkilassa. Kämppä sijaitsee Lauttapartion omistamalla kahden hehtaarin suuruisella tontilla. Sisätilat jakautuvat isoon huoneeseen jossa ovat laverit ja takka, sekä keittiöön ja saunaan. Kämpän etupuolella on myös tilava terassi, ilta-auringon suuntaan. Läheisyydessä sijaitsevat puuvaja, vessa ja nuotiopaikka. Nuotiopaikan vierestä löytyy myös telttapaikkoja. Kotkanpesän kompostoiva vessa valmistui kesällä 2003. Samassa yhteydessä hankittiin myös ympärivuoden toimiva lämpökompostori ruuantähteille ja kaminan tuhkille. Vuonna 1998 kämpälle johtanut noin kilometrin mittainen polku korvattiin mäkeen rakennetulla soratiellä.


Kämppäfaktaa

Rakennusvuosi: Valmistunut vuonna 1968 

Sijainti: Karkkilan lähistöllä

Etäisyydet: vajaan tunnin ajomatka Lauttasaaresta

Yhteydet: linja-autolla Karkkilaan tai omalla autolla noin sadan metrin päähän (talvella noin 1 km) 

Majoitustilaa: lavereilla ja penkeillä noin kymmenelle aikuiselle

Lämmitys: puukamina ja takka 

Valaisimet: 2 kpl. Aladdin lamppuja, myrskylyhtyjä 

Keittiö: kaasuliesi, astioita noin viidelletoista hengelle 

Sauna: puukiuas ja lämminvesipata, remontoitu vuonna 2018, toimii myös majoitustilana 

Juomavesi: kaivosta / lähteestä


Kunnossapito

Kotkanpesästä huolehtii Kämppätoimikunta kämpänisännän johdolla. Toimikunta järjestää kämpällä puutalkoot noin kerran vuodessa. Kämpänkäyttötoimikunta on viime vuosina uusinut muun muassa saunan, katon päällysteen, kämpän ja vajan puunsuojauksen, sekä rakentanut uuden kuistin. Tuoreimpia toimikunnan aikaansaannoksia ovat uuden kuistin ja kodan rakentaminen.


Varaukset

Kolon ilmoitustaulun kämppävarauslistaan. Vapaita viikonloppuja voi myös kysellä kämpänisännältä, mutta varauksissa etusijalla ovat aina vartiot ja laumat. Lauttapartion Johtajaneuvoston päätöksellä kämppää ei vuokrata partion ulkopuolisille tahoille. Partiolippukunnille vuokraus onnistuu varaustilanteen mukaan. Partiolippukunnilta viikonlopun hinta on 70 euroa.

Kämpän avaimia ja varaustilannetta voi tiedustella kämpänisännältä.


HUOM!

Kämpältä poistuttaessa täytetään aina kämpänkäyttöraportti, jonka saa kämpänisännältä avaimien mukana. Vartion tai lauman retkellä on oltava mukana myös yli 16-vuotias kämppävastaava, jolla on kämppävastaavan koulutus.