Verslagen

Speeldag 5: De leerschool

Op zaterdag stond voor 2de nationale de verplaatsing naar Menen op het programma. Door de vele blessures en het moeilijke aanvangsuur (13u was het opnieuw puzzelen om aan voldoende spelers te komen

De reserven speelden met Matthias V. (die 2 matchen zou spelen), Jason, Brian en Thibaut W.

Het werd al snel duidelijk dat de reserven een moeilijke match zouden hebben tegen de ervaren Meense ploeg. De ploeg weerde zich dapper, maar moest de wet van de sterkste ondergaan. Eindstand 30-8

De A-ploeg speelde met Matthias V., Thibault M., Alexander en Servaas. Menen startte sterk en toonde onze jongens hoe hoog het niveau in 2de nationale kan zijn. Elk foutje werd afgestraft en onze jongens kwamen moeilijk tot scoren

Stukje bij beetje leek onze ploeg zich echter aan te passen en Snellegem begon mooie dingen te laten zien. 20-7 was het harde verdict aan de rust.

Na de pauze was Snellegem gebeten om te laten zien wat het waard was. Met heel secuur aanvallend werk van Servaas, Thibault en Alexander maakten ze het de tegenstand een stuk moeilijker. Verdedigend kreeg Matthias V. met zijn verdediging nog maar 6 goals tegen.

Menen pannikeerde echter niet en kwam nooit meer in gevaar. Eindstand 26-15

Provinciale moest op zondag het 2de luik van de Jabbeekse derby afwerken. Na gelijk te spelen tegen Jabbeke A, moest de ploeg het nu opnemen tegen Jabbeke B.

Door de afwezigheid van Stijn en Simon en de blessure van Koen trad Snellegem met een bijna volledig andere ploeg aan dan vorige week: Korneel, Bart, Thomas en Roeland startten, Kris nam plaats op de bank

Jabbeke wilde zich duidelijk geen 2x laten verrassen en stelde naast 2 spelers van hun provinciale A-ploeg, ook Tim Versyck uit 1ste nationale op. Hij nam ook 2 worpen voor zijn rekening.

Het beloofde dus ook voor de provinciale ploeg geen gemakkelijke match te worden. Onze jongens deden hun best, maar tegen de aanvalkracht van Versyck waren ze niet opgewassen.

Na 12 minuten kwam Kris een licht geblesseerde Thomas vervangen. Aanvallend lieten vooral Bart en Roeland nog mooie dingen zien, maar dat kon niet opwegen tegen de Jabbeekse overmacht. Onze jongens gingen dan ook de boot in met 26-13.

Za 30/09/17: Snellegem likt zijn wonden.

Op 30 september stonden 3 thuismatchen op het programma. 2de nationale ontving KBC Male, Provinciale ontving de buren van KRB Jabbeke. Voor Snellegem, dat na verschillende geblesseerden nu ook Jurgen zag uitvallen door een ongeval, was het puzzelen om de ploegen gevuld te krijgen. De reserven speelden met Korneel, Jason, Brian en Thibaut W. Onze jongens moesten al snel vaststellen dat ze een werper tekort kwamen en keken na 10 minuten al tegen 5 punten achterstand aan. Verdedigend groeiden ze wel in de match en, ondanks de achterstand, bleven ze vechten voor elke bal. Zo konden ze de schade nog beperken tot 6-14.

De A-ploeg, met Thibault M. Matthias V, Servaas en Alexander hadden de boodschap begrepen en startten sterk aan de match. Bij 5-2 sloeg het enthousiasme echter over in overmoed en werden plots zeer veel fouten gemaakt in de aanval. Zo kon Male in enkele minuten tijd terugkomen tot 5-8 en gingen we rusten bij 7-10. Na de rust sputterde de aanvallende motor verder en, ondanks goed verdedigend werk onder leiding van Matthias, kon Male verder uitlopen en de match rustig uitspelen. Eindstand 12-21.

De Jabbeekse derby werd gespeeld door Simon, Stijn, Koen, Bart en Kris. Het was al snel duidelijk dat beide ploegen iets te bewijzen hadden en het werd een match op het scherpst van de snee. Jabbeke startte beter aan de match en kon snel 2 punten uitlopen. Een mooie rugworp van Koen bracht de stand echter even snel terug in evenwicht. Dit was het signaal voor de Snellegemse verdediging, onder leiding van een sterk spelende Simon, om in gang te schieten en onze jongens dwongen Jabbeke tot fouten. Zo liepen ze snel zelf enkele punten uit. Jabbeke kwam ook terug en zo gingen we rusten met 1 punt voorsprong. In de 2e helft zagen we hetzelfde spelbeeld waarbij Snellegem telkens iets uitliep maar Jabbeke liet terugkomen. Tot overmaat van ramp viel Koen 10 minuten voor het einde nog met een zware enkelblessure uit en werd vervangen door Kris. Jabbeke rook zijn kans en Frederique begon aanvallende de 1ste en de 3de worp voor zijn rekening te nemen. Snellegem was niet onder de indruk en knokte nog voor elke bal. Uiteindelijk moesten beide ploegen na een match topkrachtbal leven met een 16-16 gelijkspel.

Za 09/09/17: Winst en verlies op de eerste speeldag!

Snellegem ontving KBK Ichtegem voor de eerste match in 2de Nationale afdeling. Onze reserven moesten niet aantreden wegens forfait van de tegenstand. De A-ploeg startte met Bavo, Jurgen, Thibault en Alexander; Matthias V. en Servaas namen plaats op de bank. Ichtegem miste zijn start niet en zette onze jongens meteen onder druk. Snellegem moest zich even aanpassen aan het hogere niveau en maakte foutjes. Hierdoor kon Ichtegem een kloofje slaan. Beide teams speelden defensief, waardoor er weinig gescoord werd. De nieuwe ploeg van Snellegem begon mekaar te vinden in verdediging en kon de kloof beperken tot 6-8 aan de rust. Na de rust zagen we hetzelfde beeld van de eerste helft met 2 sterk verdedigende ploegen die aanvallend net niet scherp genoeg waren. na een spannende 2de helft kon Ichtegem met het kleinste verschil winnen: 10-11 eindstand.

Onze Provinciale ontving de nieuwe club Meraki Aalst. Snellegem startte met Simon, Koen, Korneel en Thomas. Jason en Matthias V. namen plaats op de bank. In een gelijk opgaande wedstrijd kon geen van beide ploegen echt het verschil maken. Matthias V. en Jason kwamen Korneel en Thomas vervangen en dat gaf wat meer snelheid in het spel. Hierdoor konden onze jongens een kloofje slaan. In de 2de helft schakelde Meraki een versnelling hoger en ging van 3 goals achter naar 1 goal voorsprong. Korneel kwam daarop Jason vervangen en kon de kalmte in de ploeg bewaren. Zo won Snellegem met 13-11!

Za 24/06/2017 en Zo 25/06/2017: Kermisweekend

Vorig weekend stond het fameuze snellegemse kermisweekend met Highlandgames op het programma. Een ideale gelegenheid om aan iedereen te laten zien dat Krachtbalclub Snellegem terug is! Wij waren dan ook van de partij vanaf zaterdagmorgen om onze tenten zowel op als naast het veld op te slaan. De zon had ons helaas in de steek gelaten, maar dat lieten we niet aan ons hart komen! Iedereen die wilde kon eens proberen om in de punchback te werpen en een brevet afstandswerpen te bemachtigen. Om het publiek te verwennen en om aan iedereen die wilde uit te leggen wat krachtbal nu net is, hadden we ook enkele demonstratiewedstrijden voorzien.

Om 9u30 speelden de micraba’s van KBC St. Michiels en AVANTI Lissewege een wedstrijd tegen mekaar, om 10u nam KRB Jabbeke het op tegen Lissewege en om 10u30 namen de mikraba’s van St. Michiels en Jabbeke het tegen elkaar op. Om 11u15 gingen de pupillen van zowel St. Michiels als Lisswege tegen elkaar spelen. Iedereen gaf het beste van zichzelf in een mooi kijkstuk waar sportiviteit en fair-play wonnen!

In de namiddag gaven Sandra en Charlotte ook nog een demonstratie van onze nieuwste activiteit voor de allerjongsten: Multimove! De interesse was alvast gewekt voor de volgende dag.

Ook op zondag gingen we er vol tegenaan. Dezelfde standen werden opgetrokken en opnieuw gingen er demonstratiematchen door. Om 10u namen de Heren van KRB Jabbeke het op tegen een mix van onze eigen heren (Simon, Jürgen, Matthias en Frederique) met enkele heren van Sporting Brugge. Na een mooie en spannende match trokken de heren van Jabbeke nipt aan het langste eind.

Om 11u30 kwamen de scholieren van KBC Sint-Michiels en KRB Jabbeke het beste van zichzelf geven. Na een mooie match toonden de meer ervaren Jabbekenaars zich de sterkste.

Om 14u bewezen de dames van KRB Jabbeke en KBC Sint-Michiels dat krachtbal niet enkel een sport voor mannen is! In een match met mooie acties aan beide zijden kroonde Sint-Michiels zich uiteindelijk tot winnaar!

Om 15u30 gaf onze gediplomeerde multimove-begeleider Alexander nog een gratis sessie multimove samen met Moovie. De grote groep kinderen amuseerden zich duidelijk! Extra foto’s en filmpjes kun je terugvinden op onze facebookpagina.

Graag willen we alle spelers, speelsters, helpers en sympathisanten bedanken voor het geslaagde weekend, zonder jullie was dit alles niet mogelijk!

Mikraba's: Jabbeke - Lissewege

Pupillen: Lissewege - St. Michiels

Dames: St. Michiels - Jabbeke

Infostand + Punch-backs

Punch-back werpen

Afstandswerpen

Mikraba's: St. Michiels - Jabbeke

Scholieren Jongens: Jabbeke - St. Michiels

Heren: Jabbeke - Snellegem/Sporting


Activiteiten op krachtbalpleinen

Multimove met Moovie