Verslagen

verslag speeldag 8:

De U12 beet de spits af tegen Lissewege. Onze youngsters vochten als leeuwen en lieten mooie dingen zien. Zeker verdedigend werd veel gevangen. Aanvallend schoten ze echter iets te kort waardoor Lissewege nooit echt in de problemen kwam: 6-18 eindstand.

Alle herenploegen speelden tegen D&W Koekelare. Coach Verbeke startte bij Regionale met Stijn, Simon, Matthias L en Thomas. Snellegem kon al snel de voorsprong nemen nadat Matthias een eerste worp kon onderscheppen en de bal klaarlegde voor Stijn, die vervolgens met een mooie rugworp Koekelare op 3 punten zette. Verdedigend zette Simon zijn verdediging goed, waardoor onze jongens de voorsprong behielden tot aan de rust. In de 2de helft maakten Simon, Thomas en Matthias plaats voor Jason, Koen en Jochen. We kregen hetzelfde spelbeeld, met 2 ploegen die aan mekaar gewaagd waren. Enkele foutjes van Snellegem werden afgestraft, zodat Koekelare langszij kwam. In een tumultueuze eindfase kreeg Snellegem nog 2 vrije worpen, die allebei gemist werden. Beide ploegen deelden dus de punten bij 19-19 eindstand.

De beloften startten met Jürgen, Servaas, Bavo en Brian. Ze namen opnieuw een furieuze start en gaven de tegenstander de kans niet om in de match te komen. Helaas bleek Jürgen na enkele minuten niet voldoende hersteld van zijn blessure, hij werd vervangen door Thibaut. Bavo bewees opnieuw dat hij in topvorm was, waardoor Koekelare heel moeilijk tot scoren kwam. De Snellegemse aanval kwam op stoom en we konden met een geruststellende voorsprong gaan rusten. Na de rust werd gestart met Brian, Jonas, Bavo en Thibaut. Met Bavo en Thibaut aan het kanon kon de voorsprong grotendeels behouden blijven. Ook Jonas bewees dat hij week na week bijleert en zijn bijdrage kan leveren in verdediging en aanval. Met nog enkele minuten te gaan sloeg het noodlot nog toe voor Brian: een bal kwam slecht aan op zijn pols met een breuk als resultaat. De winst was binnen, maar met 2 blessures leden we vooral verlies. Spoedig herstel voor allebei!

De A-ploeg moest startte met Matthias V., Thibault, Alexander en Dylan, die voor het eerst dit seizoen in de basis kon starten. In een matchbegin van hoog niveau hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Bij 3-3 werden echter enkele foutjes gemaakt, en Koekelare duwde genadeloos door. Met enkele rugworpen van de bezoekers en nipte buitenspellen aan onze zijde kon Koekelare de rust ingaan met 6 punten voorsprong. In de 2de helft koos coach D'hoore ervoor om vooral te experimenteren in aanval en verdediging. De ploeg vond mekaar blindelings in enkele mooie acties en liet dingen zien waarop kan gebouwd worden naar de volgende matchen. De overwinning voor Koekelare kwam echter nooit in gevaar: 18-25 Eindstand

De dames speelden op dat moment hun match tegen 'T Botterken Baasrode. Coach Luyckx moest voor de gelegenheid invallen als scheidsrechter en Jason werd zijn vervanger. Er werd gestart met Mégane, Sarah, Virginie en Lynn. Josie en Karen startten op de bank, maar er werd gedurende de hele match geroteerd om iedereen zijn kans te geven. De nieuwe ploeg toonde opnieuw dat ze verdedigend niet moeten onderdoen voor de tegenstand en kon de score meer dan 10(!) minuten op 0-1 houden. Nadien begon Baasrode enkele gaatjes te vinden en kwam toch weer tot scoren. Virginie en later Sarah toonden zich certitudes op eerste worp; Mégane droeg de Snellegemse aanval vanop 2de worp en wisselde verstandige worpen af met enkele schitterende verre ballen. Zo konden Lynn en later Josie enkele keren in scorende stelling worden gebracht. Een verdienstelijke match, die helaas niet genoeg was om Baasrode uit balans te brengen, 6-24 Eindstand.

Op dinsdag bevestigden Simon, Koen, Bavo, Matthias L. en Thibaut bij de beloften en Dylan, matthias V, Thibault en Alexander bij de A-ploeg hun goeie vorm in een oefenmatch tegen Sporting Brugge uit 1ste Nationale. Na 2 mooie matchen verloren onze beloften met 1 punt en de A met 3 puntjes. Op naar volgend weekend!

#Rood #Zwart #Krachtbal #Snellegem #AlwaysEarnedNeverGiven