Korewiet

Een warme beat met Korewiet!

Over ons

Kinderkoor Korewiet is er voor alle jongens en meisjes tussen 5 en 12 jaar die naar hartelust samen willen zingen en zo een boeiende muzikale wereld willen ontdekken. Je hoeft echt geen kennis van notenleer te hebben om mee te doen. Een aantal kinderen zingen reeds een paar jaar mee maar ook enthousiaste nieuwelingen zijn hartelijk welkom!

Onder leiding van Elke Vandenbogaerde zingen zij een gevarieerd muzikaal programma in verschillende talen. Elke is fgestudeerd muziektherapeute en momenteel ook nog in volle opleiding tot koordirigente

Korewiet repeteert wekelijks op dinsdag namiddag in het muzieklokaal van Steinerschool De Zonnewijzer te Wijgmaal, Leuven. Er zijn twee leeftijdsgroepen:

  • zangertjes van de laatste kleuterklas tot en met het eerste leerjaar repeteren van 15u15 tot 16u.
  • Kinderen van het tweede tot en met het zesde leerjaar repeteren van 16u15 tot 17u.

Tijdens de schoolvakanties wordt er niet gerepeteerd.

De kleuters worden om 15u00 opgehaald bij hun klasje en beginnen om 15u15 te zingen. Om 16u zet Elke deze kindjes weer af in de opvang en verzamelt het tweede groepje (2e tot en met 6e lj): zij zingen van 16u15 tot 17u.

Er wordt niet enkel wekelijks gerepeteerd. We geven geregeld ook een heus concert! Kijk zeker de concerten na op onze agenda.

Historiek

Opgericht in 2010 zingt Korewiet al twee jaar onder leiding van dirigente Jolien Vandevelde. Zingende kinderen geven Jolien een instant-geluk-gevoel. Haar masterproef als muziekpedagoog had als keuzedoelgroep kinderkoor en zo heeft zij de liefde voor dit aparte vak ontdekt. Als muziekpedagoog heeft ze een brede muzikale basis: van componeren, arrangeren en dirigeren naar uitvoerend musicus. Zingen heeft haar al sinds kindsbeenaf gefacineerd en door haar bijkomende opleiding als zanger is die verwondering enkel gegroeid! Vier sleutelwoorden vormen het geraamte voor de repetities: het kind, kennis, vaardigheid en gemeenschap. Het is niet enkel belangrijk dat liedjes de kids aanspreken, maar ook dat ze leren luisteren naar koorklank, hun stem en eigen talent ontdekken, natuurlijke technieken onder de knie krijgen, meerstemmigheid leren kennen, het eenheidsgevoel van een koor kunnen ervaren en hierdoor vrienden voor het leven tegenkomen. Er is zoveel speels te ontdekken in een koor, dat moet je gewoon proberen!

Jolien nam het koor in september 2015 over van muzikant en kunstenaar Kobe Baeyens die het koor 6 jaar leidde. Met hem beleefde Korewiet ook veel mooie hoogtepunten. Hierbij denken we terug aan een paar mooie benefietconcerten, onder andere voor Panal vzw en Arktos, de sfeervolle kerstconcerten, sinterklaasconcerten en de originele picknick concerten in het natuurdomein van Wijgmaal. Teven worden we herinnerd aan tal van prachtige, geëngageerde sociale projecten. Zo was er bijvoorbeeld de deelname van Korewiet aan shouting fence, een groot muzikaal manifest dat in 2009 door het Kaaitheater in Brussel werd georganiseerd tegen de muur in Palestina en bij uitbreiding tegen alle letterlijke en figuurlijke muren die worden opgeworpen in naam van nationalisme en extremisme. In 2013 nam Korewiet ook deel aan Carrousel, een organisatie van 30CC. Met Carrousel wilde de stad Leuven de wijkwerking een hart onder de riem steken.

Nieuws

Nu het schooljaar weer van start is gegaan brengen we jullie graag op de hoogte over het nieuwe koorjaar met Korewiet.

Op zondag 22 december in de namiddag gaat Korewiet Leuven onveilig maken met hun kerstliedjes.

We zullen dan op 3 plekjes in de stad gaan staan en met de pet rondgaan. (Elke heeft nog 3 repetities om enkele kerstliedjes te repeteren)

Op deze manier spijzen we onze koorkas en komen we er financieel aan uit. Houden jullie deze namiddag alvast vrij? Ouders zijn ook altijd welkom om een stukje mee te lopen.

Een mail met praktische info volgt asap. We hopen dat jullie allemaal aanwezig kunnen zijn!