Knjižnica Opće županijske bolnice Požega

Knjižnica Opće županijske bolnice Požega osnovana je 1994. godine kao stručna medicinska knjižnica. Knjižnica kao središnje informacijsko mjesto bolnice podržava stručni rad svojih korisnika kao i znanstveno-istraživačku djelatnost u području biomedicine. Njome se isključivo koriste djelatnici bolnice, ali otvorena je za sve one kojima je potrebna pouzdana medicinska informacija.


Upute za citiranje literature (Vancouver)

AAI@EduHR

Što je aai@edu.hr?

Elektronički identitet (e-identitet, electronic identity) je skup podataka o pojedincu koji se koristi za potrebe provjere identiteta (autentikacija) i prava pristupa (autorizacija). Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr je vaš virtualni identitet na CARNet mreži koji uključuje korisničku oznaku i zaporku. Pomoću njega dokazujete svoj status djelatnika, studenta ili vanjskog suradnika Bolnice i dobivate pristup CARNetovim uslugama koje su Vam na raspolaganju, kao npr.:

  • pristup Internetu putem CARNetovih modemskih ulaza CMU,

  • povlašteni pristup Internetu putem sljedećih servisa: Mobile CARNet powered by VIP, MetroCARNet, Iskon DuoCARNet, OptiCARNet, B-net 3DCARNet,…

  • pristup online arhivama casopisa,

  • pristup Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI),

Korisnička oznaka jedinstvena je za svakoga korisnika. Nije dozvoljeno ustupati svoj elektronički identitet drugima, kao ni koristiti se tuđim identitetom. Elektronički identitet dodjeljuje CARNet koordinator ustanove (mirela.podobnik@pozeska-bolnica.hr). AAI@EduHr elektronički identitet može biti otvoren svim zaposlenicima i vanjskim suradnicima bolnice.

Više informacija na AAI(at)EduHr .