Klas Tweebee

Prettige vakantie!

Geniet van jullie welverdiende vakantie en vergeet af en toe niet te oefenen voor school. :)

TIP: Je kan nog steeds oefenen op Kweetet!

Sportdag!

Op maandag trokken we naar het Kerelsplein voor een megaleuke dag. We hebben zeer veel leuke sporten uitgeprobeerd: dansen, yoga, tikspelen, hindernissenparcours, hoogteparcours... Het was een warme en sportieve dag vol plezier.

Joepie!

Tijdens de laatste zwemles van het schooljaar mochten we vrij zwemmen.

Vrij zwemmen!

Het was superleuk! Onze favoriet is zeker de wildwaterglijbaan. :)

Op stap!

Dinsdag brachten we een bezoek aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten. We namen deel aan een dansles. We leerden mooi spreken en articuleren tijdens de les woord. We speelden drum, dwarsfluit en gitaar. Het was een superleuke ervaring! Misschien gaan sommigen van onze klas volgend jaar wel naar Stap?

Hoekenwerk

Tijdens het hoekenwerk halen we deze keer onze koksmuts boven. We proberen leuke receptjes uit waarvan iedereen nadien mag proeven. Deze keer probeerden we het recept uit ons taalboek uit: een salade met sneeuwpoppen. Naast het koken, gaan we ook aan de slag met de kapla, kunnen we genieten van een spannend verhaal bij de poppenkast, spelen we zelf winkeltje en allerlei reken- en gezelschapsspelletjes.

Project

Tijdens de projectnamiddag gingen we aan de slag met allerlei soorten materialen om onze eigen knikkerbaan te maken. Na heel wat testen en opnieuw proberen, slaagden we er allemaal in om onze knikker zo te laten rollen, dat er op het parcours een kettingreactie kon ontstaan.

nAAR DE BOERDERIJ!

Het was superleuk op boerderijklas. We werkten in de stallen, gaven de dieren eten en molken de koeien. We leerden veel bij! Alle foto's kan je terugvinden op de schoolwebsite.

ezels kammen

koeien bekijken in de weide

koeien melken

GROENE VINGERS

Op de grote speelplaats hebben we lekkere aardbeien en courgettes geplant. Dat wordt smullen!

Naar de markt!

Op dinsdagochtend vertrokken we met z'n allen naar de markt. Het werd een leerrijke voormiddag. Dank je wel aan al de begeleiders om onze kinderen mee op stap te nemen.

Paaskippen

Tijdens de knutselles maakten we kleurrijke paaskippen van papieren bordjes. Wie weet komt de paashaas eens langs om de kippen te helpen een ei te leggen. ;)

Bedankt lieve oma's!

Enkele oma's kwamen langs om sjaaltjes te maken voor de boerderijklassen. Heel erg bedankt!

SPonsorloop

We liepen heel wat rondjes tijdens de sponsorloop. Dat allemaal voor het goede doel van Broederlijk delen. Zoals steeds kan je meer foto's op de schoolwebsite vinden.

Aperolezen

Als afsluit van de Jeugdboekenmaand trokken we naar buiten en lazen we een boek. We kregen lekker fruitsap en wat nootjes. Leuk hoor, aperitieven op school! :)

Themadag

Woensdag was het themadag op onze school. Dit jaar staat de campagne van Broederlijk Delen in het kader van natuurbehoud en aandacht voor de insectenpopulatie. We maakten zaadbommen en planten bloemen. Nadien kregen we uitleg van meester Matthias die in zijn vrije tijd imker is. Het was een boeiende dag!

Zaadbommen maken.

Kijk eens hoe goed het lukt!

En nu nog versieren...

Honkie Tonkie!

Maandag trokken we met het tweede leerjaar naar Honkie Tonkie. Het werd een superleuke sportieve namiddag!

fietscontrole

Tijdens de les verkeer leerden we over de verschillende onderdelen van de fiets. Nadien mochten we onze eigen fiets of die van een vriendje controleren. We waren streng, maar rechtvaardig. ;-)

Carnaval!

Ook wij vierden feest! We maakten attributen om onze kostuums te vervolledigen. We liepen als echte modellen op de catwalk. Alle foto's vind je op de schoolwebsite!

knUFFELTIJD!

We naaiden onze eigen teddybeer met veel engelengeduld. We zijn supertrots op het eindresultaat! Jullie ook? :)

Kunnen wij het bouwen?

Nou en of! We leerden de kneepjes van het vak in het VTI in Roeselare. Het was een superleerrijke namiddag!

Terug naar vroeger

In het kader van het WO-thema keerden we een dag terug naar vroeger. We mochten oude kledij aantrekken. De meisjes deden hun haar in vlechten en de jongens kamden het mooi opzij met wat gel. De juf was wat strenger dan anders en we speelden met oud speelgoed.

Fijne feestdagen!

Geniet van jullie welverdiende vakantie!

We wensen jullie fijne feestdagen en een happy 2019 toe!

Liefs

vrij podium

Voor de vakantie kregen we de kans om onze talenten te laten zien aan de klas. Conclusie? In onze klas zitten prachtige dansers, talentvolle sporters, grappige comedians, lenige turnsters, echte ballerina's en vindingrijke acteurs!

Wie heb ik aan de lijn?

Tijdens de les 'Luisteren en Spreken' leerden we hoe we een vriendje kunnen uitnodigen via de telefoon.

Wij hebben ons schoentje gezet!

We maakten een lieve brief voor de Sint en stopten die in onze schoen... Spannend...

Hij komt, hij komt...

Tijdens de knutselles maakten we een schoen voor wanneer de Sint op bezoek komt!

Rekenen tot 100

In de klas leren we rekenen tot 100. We doen dit m.b.v. het honderdveld en MAB-materiaal. We kleuren de tientallen groen en de eenheden geel. Zo lukt het al goed, hoor!

project!

Joepie! We deden opnieuw een project in de klas. Deze keer maakten we zelf een schimmenspel over Sinterklaas en Zwarte Piet.

Eerst moesten we onderzoeken hoe een schimmenspel werkt. Waar plaats je de lamp? Hoe moet je je poppetje vasthouden?

Dan bedachten we een leuk verhaal. We gebruikten veel fantasie!

We maakten onze poppetjes en het decor.

Oefenen, oefenen, oefenen...

Oefenen, oefenen, oefenen...

Show time! :)

Kriebelbeestjes

In het kader van de WO-lessen gingen we op zoek naar kriebelbeestjes. Via een determineertabel zochten we de juiste namen.

Joepie, elke vrijdag is er hoekenwerk!

Er is een spelhoek, rekenhoek, dramahoek, experimenthoek, bouwhoek en winkelhoek.

Samen met onze vriendjes mogen we elke week een andere hoek ontdekken.

Dag van de jeugdbeweging

Ook wij deden vrolijk mee!

Project!

Elke maand leggen we een namiddag onze werkboeken aan de kant. We doen allerlei verschillende dingen tijdens deze projectlessen. Soms gaan we de muzische kant op en spelen we toneeltjes of componeren we liedjes. Soms gaan we de technische kant op en moeten we zelf bouwsels uitvinden of verbeteren. Tijdens het eerste project maakten we een maquette en een plattegrond van de klas. Kijk je even mee?

maal!

Deze week leren wij het begrip maal in de klas.

We oefenen dit op verschillende manieren. Zelf blokjes leggen, groepjes tekenen, met krijtbordjes werken... Heel leuk! We kunnen het al goed hoor!

Juf schrijft een oefening op het bord en wij leggen onze blokjes juist.

4 x 2 =

4 groepjes van 2

Juf maakt een tekening op het bord. Wij schrijven de juiste oefening op.

OO OO OO

3 groepjes van 2

3 x 2 =


verkeerswandeling

Vandaag kwam de politie op bezoek om ons te leren hoe we het best wandelen in het drukke verkeer.

Juf Elisabeth (1A) kwam op bezoek met haar lieve zoontje Willem. We mochten met onze klasvriendjes van vorig jaar dit mooie ventje bewonderen.

Babybezoek

apenslingeren

In de rekenles werkten we voor het eerst dit schooljaar met de iPads. We vonden dit superleuk en gaan dit zeker nog eens doen!

Lezen in klas 2B

Wist je dat wij supergraag lezen in klas 2B? We doen dit op verschillende manieren. We lezen samen met onze grote vrienden van het zesde leerjaar. We lezen met vriendjes uit de klas. We lezen luidop woordenrijtjes met de juf. En soms lezen we zelfs op de kast of onder het bureau van de juf! Lang zullen we lezen!

Terug naar school

Welkom terug! Juf Vanessa en juf Frieke kijken uit naar jullie komst!