Kivalo-opisto

Tieto- ja viestintätekniikka

Tervetuloa tutustumaan Kivalo-opiston tietotekniikan opetukseen. Aivan alussa on muutama määritelmä opetuksesta ja seuraavaksi on lyhyet ohjeet etäopetukseen osallistumiseksi. Lisää tietoa etäopetukseen osallistumisesta saat klikkaamalla Etäopiskelu-linkkiä. Etäopetuskurssien ja luokassa pidettävien kurssien sisällöistä saat lisätietoa klikkaamalla Tietoa ATK-kursseista -linkkiä.

Tätä sivustoa on päivitetty 15.11.2018 ja lisää tietoa tulee koko ajan. Kannattaa katsoa!

Ilmoittautuminen kursseille jatkuu....

Minut tavoittaa sähköpostilla pekka.harjuniemi@icloud.com

Määritelmiä (Opetus- ja koulutussanasto, http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-571-6)

  • luokkaopetus - oppilaitoksen tiloissa annettava ryhmäopetus
  • lähiopetus - opetus, jossa opettaja ja oppija ovat samassa tilassa
  • luento-opetus - luentoina järjestettävä opetus
  • etäopetus - opetus, jossa opettaja ja oppija ovat fyysisesti eri tiloissa, mutta yhteydessä tieto- ja viestintätekniikan välityksellä
  • verkko-opetus - tietoverkossa tai sen avulla toteutettu opetus
  • monimuoto-opetus - opetus, joka toteutetaan yhdistämällä lähiopetusta, etäopetusta ja opiskelijoiden itsenäistä työskentelyä
  • oppimisympäristö; opiskeluympäristö - fyysisen tai digitaalisen ympäristön, psyykkisten tekijöiden, sosiaalisten suhteiden ja pedagogisten ratkaisujen kokonaisuus, jossa opiskelu ja oppiminen tapahtuvat; oppimisympäristöjä voivat olla esimerkiksi oppilaitos, työpaikka ja nykyisin tyypillisesti verkkoympäristö

Ohjeita etäopetukseen (huom! esitevihkosessa käytetään termiä verkkokurssi) osallistumista varten

Etäopetukseen osallistumista varten sinulla pitää olla tietokone, jossa on kaiuttimet, tai taulutietokone (tai älypuhelin) sekä internet-yhteys. Keskusteluun osallistumista varten tarvitset kuulokemikrofoni-yhdistelmän ja mielellään myös web-kameran.

Kivalo-opiston käyttämä Adobe Connect -etäopetusjärjestelmä toimii tietokoneen nettiselaimessa (Firefox, Safari, Edge, mutta EI Chrome). Järjestelmän käyttämiseksi sinun pitää hyväksyä mahdollinen selaimen laajennuksen (Flash) asentaminen sekä sallia Flashille kameran ja mikrofonin käyttö (kysytään omassa pienessä ikkunassa). Seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Mobiililaitteisiin voit ladata ilmaisen Adobe Connect -sovelluksen Applen App Storesta tai Googlen Play Kaupasta.

Kun ilmoittaudut etäopetuskurssille, muista antaa sähköpostiosoitteesi. Ennen kurssin alkua lähetän sähköpostiisi opiskeluympäristön verkko-osoitteen.


Headset, kuulokemikrofoni, sankaluuri; mielellään langalliset eli johto kytketään tietokoneen USB-liittimeen. Kytke johto ennen tietokoneen käynnistämistä.