Vroeger dacht ik dat mijn enthousiasme waarmee ik door het (werk)leven huppel een struikelblok was. Langdurig focussen op iets is voor mij niet makkelijk, ik heb nood aan afwisseling en hop graag van avontuur naar avontuur. Voor hetzelfde vak toch de cursus weer eens omgooien en veranderen, voor een nieuwe groep cursisten een totaal andere aanpak introduceren... Ongetwijfeld geregeld tot de grote ergernis van mijn collega's (mea culpa colleagues!).

Studeren en nog wat meer studeren, liefst uiteenlopende onderwerpen, omdat de honger naar meer maar moeilijk gestild raakt. Naast het werk is het al even 'erg': het huis herinrichten (schilderen, meubels verplaatsen, ...), de gerechten in de keuken volledig omgooien (van de Aziatische keuken naar een periode van Italiaanse liefde, naar ...), van gevarieerde knutselopdrachten met de kindjes naar een week vol gamen...

Als iemand over een probleem begint, probeer ik meteen er in te springen en mee te zoeken naar een oplossing (zelfs als die gewoonweg niet bestaat). Alles is zo verdomd interessant en boeiend!

Deze way of life vraagt heel veel energie en ik heb al vaak geprobeerd mijn focus te behouden op iets, dat leek me gewoon eenvoudiger. Intussen besef ik dat dit misschien wel energie vraagt (ooit al eens een gat in de nacht opgestaan om toch naar een meeting te kunnen gaan of een webinar te volgen?), maar dat ik er minstens evenveel energie terug uithaal. Ik word er gelukkig van! Meer zelfs, ik denk dat anderen er misschien ook wel gelukkig van worden!

Hoewel ik waarschijnlijk nooit 'top' zal worden in één specifiek topic, kan ik later wel terugblikken op allerlei van mijn zottigheden. Een reportage rond plannen, workshops rond koken en bujo (voor het goede doel!), spreken op events,... En wat ik nog het allerfijnste vind, zijn de ontelbare boeiende mensen die ik onderweg ontmoet.

Hoewel ik me geregeld de rare voel, sta ik 95% van mijn dagen met een hoofd vol goesting op. Dat hoofd staat nooit stil en heeft nooit genoeg maar geloof mij, het is er erg vrolijk binnenin. Die eeuwige zoektocht naar één focus hoeft niet langer meer, ik blijf gewoon een wervelwind die geniet van wat voorbijkomt onderweg.

Vanuit mijn eeuwige enthousiasme, de vele interesses en de goesting om anderen te helpen, besliste ik een sprongetje te wagen in het zelfstandigenleven.
Uiteraard in bijberoep want ik wil zelf ook avonturen blijven beleven en blijven bijleren!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik deel graag mijn enthousiasme met jullie!

  • Planning voor de gewone mens: hoe houd je een (on- of offline) agenda bij, hoe plan je jouw week(menu), hoe zorg je voor wat persoonlijke ruimten, ...
    Geen al te zotte tools, geen moeilijke woorden en met oog voor jouw persoonlijke situatie (1-op-1, kleine groepjes, grotere groepen).

  • Creatief plannen: ben je meer voor washi, stickers, zelfzorg, doelen stellen, trackers bijhouden...? Als Passion Planner Ambassador heb ik heel wat materiaal dat ik kan gebruiken om jou een creatief ontspanningsmomentje te bezorgen. Misschien word jij ook wel vrolijk wanneer je jouw planner opent?

  • Studiebegeleiding rond structuur: heeft jouw zoon/dochter het wat moeilijker om te plannen? Weet hij/zij niet helemaal hoe alles aan te pakken? Wil je gewoon even alle cursussen terug netjes krijgen, een (flexibele) planning opstellen om een houvast te hebben als ouder? Ik kan je op weg helpen en ook onderweg verder begeleiden met (korte of langere) opvolging.

  • Studiebegeleiding, tips & tricks: je kind weet niet goed hoe hij/zij een bepaald vak moet studeren? Hoe je studiekaartjes gebruikt, hoe je een grotere taak aanpakt, hoe je een schema maakt...? Ik kan niet alleen hem/haar helpen maar ook jou als ouder (indien je dit wenst) wat handvaten aanreiken om jouw zoon/dochter te ondersteunen.

  • Studiekeuzebegeleiding: wil je (verder) studeren maar weet je niet zo goed welke richtingen bij jou zouden passen? Wil je graag een bepaalde job uitoefenen maar weet je niet goed welke opleiding daarheen leidt? Ik luister naar jou, we bekijken samen je sterktes en zwaktes. Na ons gesprek stel ik een rapportje op met voorstellen van mogelijke trajecten die ik nadien ook uitgebreid bespreek.

Contacteer me vrijblijvend via mail: kimthousiast@gmail.com of bel me via 0495 15 35 38.