over ons

v.l.n.r. Cor Stam, Stefan Breuer, Jan Schouten, Kees Prins, Gerrit Zwaan (niet op foto) en Carin Koopman (maakte foto).


Cor Stam , eigenaar van huis 't Briesend Peerd

Cor Stam, uw gastheer tijdens PaasSail in '' 't Brieschend Peerd'', bracht zijn jeugd door in de binnenstad, waar hij als kind al geïntrigeerd werd door de mooie gevels en volop fantaseerde over wat er zich achter deze façades allemaal afspeelde.

Cor is eigenaar van B&B De Zilveren Karper. Dit appartement op een schitterende locatie in de Kamper binnenstad, is kortgeleden volledig gerenoveerd. Daarnaast is Cor druk bezig met de renovatie van een monumentaal pand aan Buiten Nieuwstraat 17: huis '' 't Brieschend Peerd'' uit 1509.

Door de betekenis van dit pand voor Kampen en de unieke laatmiddeleeuwse schilderingen op de draagbalken, is dit pand aangemerkt als beschermd monument. Het pand heeft onlangs de Steenbickerprijs in de wacht gesleept.

Kijk voor meer informatie op www.zilverenkarper.nl


Stefan Breuer, kok en docent

''Tijdens mijn beroepsopleiding tot kok in Duitsland heb ik mijn passie ontdekt in de patisserie. Vooral het werken met chocola en het maken van taarten en desserts op de ambachtelijke manier zijn mijn specialiteit. Hiervoor heb ik dan ook verschillende opleidingen gevolgd.

In 2001 ben ik overgestapt naar het onderwijs om mijn kennis en passie voor de gastronomie aan anderen over te brengen. Als praktijkdocent bij de hotelschool van Amersfoort werk ik dagelijks met studenten en inspireer ik ze tot het maken van mooie en heerlijke gerechten.

Koken hoeft niet moeilijk te zijn zeg ik altijd, met een beetje kennis van grondstoffen en plezier in het koken, kom je al heel ver''.

Stefan is lid van het Koksgilde


Carin Koopman, oprichter/eigenaar van cultuurZIEN

Carin Koopman volgde aan de kunstacademie in Kampen de opleiding tot plastisch vormgever. Daarnaast was zij werkzaam als rondleider. Na de kunstacademie heeft zij haar kunststudie en haar werkzaamheden als rondleider weten te combineren in cultuurZIEN, een cultuurprojectbureau. Carin Koopman bedenkt de concepten voor de uiteenlopende activiteiten. Verder wordt op free-lance basis samengewerkt met collega kunstenaars, kunsthistorici, historici en anderen. Tot slot wordt -waar mogelijk- getracht samen te werken met andere organisaties in Kampen.

Kijk voor meer informatie op: www.cultuurzien.nl


Voor hun activiteiten kunnen Cor, Stefan en Carin een beroep doen op:

Kees Prins, ICT-er en cameraman

Kees Prins is via cultuurZIEN bij de activiteiten betrokken. Kees heeft een opleiding aan de TU in Delft en is werkzaam voor de rijksoverheid. Samen met Carin Koopman maakt hij films over de cultuurhistorie van Kampen. De films in deze website zijn hier een voorbeelden van.

Jan Schouten, gastheer tijdens de paasdiners

Raakte via zijn zwager Cor Stam betrokken bij het project ''Zie, ruik en proef Kampen'' voor de Hanzedagen 2017. Samen met Cor verschijnt hij regelmatig in 17e eeuwse kledij in de Kamper binnenstad.

Gerrit Zwaan, initiatiefnemer van 3C Wijnen

Gerrit Zwaan is één van de twee wijnliefhebbers achter 3C Wijnen. De liefde voor wijnen combineren zij met met een bijzondere passie voor het land Israël. 3C Wijnen is niet in het leven geroepen puur voor de business. Het is een handreiking van de initiatiefnemers richting het land Israël. Tevens een manier om de consument te laten proeven van de unieke en zeer exclusieve wijnen die het land van melk en honing biedt.

Kijk voor meer informatie op www. 3Cwijnen.nl

Dit gezelschap van zes personen staat garant voor kennis, kunde en kwaliteit.