Suunnitteilla

Hera on astutettu 3.2. ja pentujen odotetaan syntyvän 7.4. tienoilla. Intervariaatioyhdistelmä. Odotettavissa vain groenendael pentuja.

Emällä metsäjäljeltä JK3 ja piirinmestaruus kultaa v. 2018 & 2017. TK1 & TK2. AGI1. Rallytoko alo. Lahden Käyttökoiran monipuolisin koira 2018. C.I.B C.I.E FI EE LT MVA

Uroksella BH AGI1. ERI SA ROP-VET. Selkä kuvattu epävirallisesti terveeksi.

Pennuista odotetaan hyviä harrastus ja näyttelykoiria, huumorintajuista ja kultaista kotikoiran roolia unohtamatta. Pennut luovutetaan ensisijaisesti harrastaviin koteihin, joissa on kiinnostusta terveystutkimuksiin (lonkat, kyynär, silmät, selkä).

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FIN42754/07&ReknoE=FI13109/12

Pentueen isä Rommeli (Dujoiedevie Jerommeke) on 11 vuotias tervueren uros, joka on upeassa kunnossa ikäisekseen. Luonteeltaan Rommeli on rohkea, varma, huumorintajuinen ja kokonaisuutena kuitenkin viisas ja rauhallinen. Minuun tämä koira on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Näyttelyistä laatuarvostelu erinomainen, Suomessa ROP-Veteraani ja Norjassa PU4 SA. Rommelilta löytyy taistelutahtoa ja toimintakykyä, tehden siitä hyvän koiran niin pk- kuin toko tai agi puolelle. Sen aiemmista jälkeläisistä 2 kisaa SM tasolla agilityssä. Rommelin suvusta löytyy koiria, joilla on tuloksia useasta eri lajista. Löytyy myös käyttö- ja muotovalioita. Kaikilla sen urosjälkeläisillä on normaalit kivekset. Rommelin suku on myös laajasti terveystutkittu.

Rommeli on tutkittu epävirallisesti selältään terveeksi, sillä on myös A/A lonkat, 0/0 kyynärät ja terveet silmät. Luonnetesti pistein 120 ja laukausvarma. Sen kanssa on suoritettu myös BH koe ja startattu Agilityn 1-luokassa. Rommelin kanssa on voitettu agilityssä seuramestaruus hopeaa v. 2011. Se omaa varman ja tasaisen luonteen ollen näin helposti vieraiden ohjattavissa, jonka johdosta se on toiminut myös aloittelijoiden harjoituskoirana agilityssä.

Lainaan tähän nyt Rommelin omistajan ja kasvattajan Jennin sanoja:

“Rommeli, Romsie, Rummeltje, Pallomiäs.

Puhdas jatkumo kasvatustyölleni uroksissa, tyypiltään, luonteeltaan, olemukseltaan. Rommelille ei ole liian vaikeaa alustaa, ei mahdotonta hommaa tai liian suurta keppiä. Aina valmis ja säkenöivä koira, joka vielä 10-vuotiaana kisasi ekakertalaisen kanssa agilityssä. Romppa on ollut treeniryhmissä harjoituskoirana sekä tottiksessa, että agilityssä ja monet aloittelijat ovat saaneet ensikokemuksen aksan vauhtiin Rommelin kanssa. Onpa sillä metsäjälkeäkin kokeillut hollantilainen pikkupoika. Rommeli omaa nykypopulaatiosta poikkeavan sukutaulun ja erittäin laajalti terveystutkitun suvun.”


Pentueen emä Hera (Mustantuulen Xanadu) on 7 vuotias groenendael narttu, joka on iloinen ja toimelias, kotona kiltti ja kuuliainen. Hera tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta tuntee myös oman arvonsa. Hera on parhaimmillaan, kun pääsee tekemään hommia; siltä löytyy saalisviettiä ja työmotivaatiota. Näyttelyistä se on saavuttanut kansainväliset valionarvot C.I.B. & C.I.E., sen lisäksi Hera on Suomen, Viron ja Liettuan muotovalio. Heralla on yksi aiempi pentue, jotka ovat pärjänneet erinomaisesti näyttelyissä saaden EE JMVA, SERT, CACIB, NORD-SERT, VSP, ROP & RYP tuloksia. Pennut ovat tehneet tokon, agin ja vepen alkeita. Kaikilla urosjälkeläisillä on normaalit kivekset. Tähän mennessä Heran jälkeläisistä on tutkittu 2/7, molemmilla A/A ja 0/0 ja toisella peilattu myös terveet silmät.

Heralla on terveet B/B lonkat, 0/0 kyynärät, terveet silmät ja viralliset selkäkuvat: VA0 SP1 LTV0. Luonnetesti 157p. ja laukausvarma. Heran päälaji on metsäjälki, jossa kilpailemme korkeimmassa luokassa. Herassa on potentiaalia moneksi, olemme saaneet metsäjäljeltä piirinmestaruus kultaa v. 2018; JK3 268p. Voitimme piirinmestaruuden myös 2017. Lahden Käyttökoiran monipuolisin koira 2018. Olemme kilpailleet myös tokossa saaden koularit TK1 & TK2. Hera on myös startannut toisen ohjaajan kanssa agilityn 1-luokassa ja rallytokon alokasluokassa.