Välkommen till kennel Boodots!

Vi bedriver småskalig familjeuppfödning av welsh springer spaniel.

God Jul och Gott Nytt År!

önskar kennel Boodots

2022-11-27: Årets sista tävling. I helgen gjorde våra welshar sina sista starter för året och denna gång i nosework. Vi fick med oss Malin, Stina och Zingo (Boodots Bootiful Billy) till Habo där Zingo och Malin gjorde tävlingsdebut. I vanliga fall är det lillmatte Stina som tränar med Zingo men på grund av en miss i anmälan blev Malin tvungen att rycka in som förare. Det gjorde hon med bravur och de klarade både inomhus- och behållarsöket. Det verkar nu ha blivit en regel att alla Boodotswelshar klarar två av fyra sök i sina debuter. Tänk att hela fyra av Lillys totalt tio valpar nu tävlat i nosework, häftigt! Lilly var också med och hon jagar nu det sista diplomet för titeln. Vi var otroligt nära i Habo. Tre klockrena sök men i det stora inomhussöket var hon aningen övertaggad, hon kastade sig in i sökområdet och markerade direkt i doftmolnet som studsade mot en pall ca tjugo centimeter ifrån själva doftkällan. Typiskt när det var sååå nära. Vi gjorde ett nytt försök i Lidköping på söndagen och här är jag också väldigt nöjd med hur Lilly arbetade. I behållarsöket var hon lite för snabb med markeringen och markerade så fort hon fått doften i nosen men det var en kartong för tidigt. Övriga sök gick utmärkt. Årets allra sista sök var ett stort utomhussök i ett spännande industriområde och Lilys tid räckte till en tredje plats av drygt 40 startande. Med det fina avslutet, och domarnas omdöme "oerhört doftsäker hund" summerar vi årets säsong som inneburit de första officiella tävlingsresultaten för våra unga Boodotswelshar. Trots att vi inte har deltagit i alls många tävlingar har vi lyckats skarpa ihop:

Viltspår: 1 godkänt anlagsprov (Bodil)

Rallylydnad: titeln RLD N samt pallplacering (Bodil) titeln RLD F (Lilly)

Nosework: 3 diplom (2 Lilly, 1 Birdie), flertalet pallplaceringar i de olika söken och totalen (Lilly, Birdie), debuter med två godkända sök var (Vida, Zingo och Bodil). Fem godkända doftprov i NW 1 och NW 2.

Utställning: 5 hundar utställda med excellent (Bodil, Zingo, Birdie, Bonnie och Lilly) och 2 med ck (championkvalitet, Bodil och Birdie). Hederspris och BIS 3 med Lillys avelsgrupp (Birdie, Bonnie, Rossi och Bodil)

Stort tack till alla duktiga valpköpare och Boodotswelshar!

Extra roligt att få tävla med sina valpköpare! Till Habo fick jag och Lilly sällskap av Stina, Malin och Zingo (Boodots Bootiful Billy) som gjorde en fin tävlingsdebut. Bra jobbat!

2022-11-15: Anlagsprov i viltspår. I söndags var det dags för Bodil att genomföra anlagsprov i viltspår. Vi hade bokat ett rörligt prov i SSRKs regi och domare var Magnus Berg. Det var lite pirrigt innan då jag inte hunnit få till någon träning med en för Bodil okänd person som lagt spåret eller för den delen gått bakom oss och bedömt. Nu hade hon enbart gått spår som familjemedlemmar lagt tidigare. Dessutom hade vi endast provat med bloddroppar i spåret vid ett enda tillfälle, annars enbart rådjursklöv. Domaren hade lagt ett spännande spår i skogarna vid Haraldsbo i Östergötland. Bodil gjorde ett superfint spårupptag, självsäkert och med bra fart tog hon sig an sträcka ett och klippte första vinkeln direkt. Den andra sträckan gick över blöt myr- och mossmark och vi blev rejält våta. Här växte fullt med skvattram som jag efter spåret fick reda på innebär en utmaning för hundar att spåra i. Den här sträckan gick betydligt långsammare och Bodil blev lite osäker. Även när vi kom upp på torrare marker spårade hon lite långsammare än vad jag är van vid men hon var väldigt noga och höll bra fokus på uppgiften. Efter 16 minuter nådde vi fram till spårslutet och Bodil stannade fint vid och visade rådjursklöven. Jag är väldigt nöjd med hennes insats! Anlagsprovet blev godkänt och Bodil avslutade därmed sin första tävlingssäsong som inleddes i utställningsringen i juni och sedan har fortsatt med några starter i rallylydnad och nosework.

2022-11-06: Bus med släkten och ny noseworktävling. Vi har haft trevligt besök från Bodils höstlovsfirande kullbröder Bilbo (Boodots Bootiful Bilbo) och Zingo (Boodots Bootiful Billy). Bilbo har bott hos oss torsdag till söndag och Zingo fredag till lördag. Det har varit väldigt trevligt att få lära känna de här killarna lite bättre som vuxna (i februari blir de tre år). Bilbo och Bodil är dessutom otroligt lika till utseendet, det går inte att ta miste på att de är kullsyskon.

Förra söndagen deltog hela tre Boodotswelshar på noseworktävling trevligt arrangerad av Linköpings brukshundsklubb. Bodil och Vida (Boodots Boost Bailey) gjorde debut och klarade två sök var (av fyra). Birdie (Boodots Boost Birdie), som gjorde sin andra tävling, briljerade med fyra godkända sök och första diplomet i hamn GRATTIS!!!


Kullsyskonen Bilbo och Bodil.

Birdie med fin rosett, 100 poäng av 100 möjliga!

Bilbo, Bodil, Lilly och Zingo på regnig novemberpromenad. Fyra welshar i koppel är något av en utmaning :)

Alla valpar i Bootifulkullen har växt om sin mamma Lilly.

2022-10-02: Strålande lördag med utmärkta sök: Vi fortsätter att utmana oss själva på tävlingsbanorna i en spännande mix av rally och nosework. Lilly levererade fyra otroligt bra sök i lördags. Jag tror att det här var de fyra absolut bästa sök jag sett henne gör i en följd, taggad och målmedveten, koncentrerad och snabb. Det räckte riktigt långt. När tiderna var sammanslagna för samtliga sök hamnade vi på en 2:a plats. Vi kom även på pallen i behållarsöket och utomhussöket. Nu har vi ett diplom kvar till första noseworktiteln. Hoppas att vi kommer med i någon/några ytterligare noseworktävlingar innan årsskiftet. Jag vill inte åka för långt utan vi håller oss runt Östergötland, Södermanland och Småland.

2022-09-25: Fler tävlingsresultat: De två senaste helgerna har det tävlats för fullt. Förra helgen var Lilly (Art Gesons Princess Belle) i Nyköping och tävlade i nosework. Hon var magiskt bra och klarade samtliga fyra sök (utomhussök, fordonssök, behållarsök och inomhussök) alldeles strålande och fick mycket fina omdömen av de två domarna. I fordonssöket, som Lilly var särskilt snabb i, blev det en pallplacering av 35 startande.

Denna helg var det Birdies (Boodots Boost Birdie) tur att tävla i nosework i Vingåker. Birdie var supersnabb i behållarsöket där hon satte sin markering efter bara 7 sekunder. Det innebar VINST av 25 ekipage!!! Stort grattis Sofia och Birdie till segern!

Lilly följde upp förra helgens framgångar men nu i rallylydnadens fortsättningsklass vid en tävling i Åtvidaberg. Lilly satte sitt tredje godkända kvalificerande resultat på raken och har nu även ett championat i fortsättningsklass, RLD F. Bra jobbat Lilly!

2022-09-10: Tävling i rallylydnad: I helgen har det tävlats rally igen och denna gång hos Linköpings hundungdom. Det var rejält blött och regnigt men en härligt peppande atmosfär runt planerna som gjorde det riktigt roligt att tävla trots att vi blev blöta. Bodil (Boodots Bootiful Bodil) gjorde två starter i nybörjarklass. Båda med godkända kvalificerande resultat, vilket innebär att hon nu fått sin första titel RLD N efter tre godkända starter på raken av tre olika domare. Kommentarerna löd: Jättefina lägganden, Mycket trevlig kommendering och peppning. Mycket fin runda.

Därefter gjorde Lilly (Art Geson´s Princess Belle) debut i fortsättningsklass. Det var hela tre år sedan Lilly tävlade i rally senast och några små missar blev det, men attityden var det inget fel på, svansen viftade hela dagen. Även Lillys två starter blev godkända, nu har hon bara en godkänd start kvar på över 75 poäng innan hennes andra rallylydnadstitel är bärgad. Vår målsättning är att vi ska klara det under hösten. Kommentarerna från helgen löd: Mycket trevligt ekipage. Mycket fin samarbetsglädje.

2022-09-04: SSRK i Karlsborg: Boodots Boost Birdie 15 månader har visat sig från sin allra bästa sida i Karlsborg. Trots att hon befinner sig i höglöp hade hon fantastiskt fint fokus på matte Sofia C H som visade henne så snyggt! Excellent, CK (championkvalitet) och en andraplacering i juniorkonkurrensen blev resultatet. Och vilken strålande kritik hon fick!

2022-08-08: Rallylydnadscup i Flen: I helgen debuterade Bodil (Boodost Bootiful Bodil) i rallylydnad under en tvådagarstävling på Flens brukshundsklubb. Vi gjorde en start på lördagen och en på söndagen. Det var en stor tävling med fyra klasser som kördes parallellt på olika banor bredvid varandra; nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass och mästarklass. Bodil är inte van att det är så mycket som händer runt omkring när vi tränar men hon höll ihop det och behöll koncentrationen oväntat bra. På lördagen klantade jag som förare till det och puttade ned Bodil med handen när hon hoppade på mig, en ren reflex som var väldigt onödig för om man rör vid hunden blir man nämligen diskad. Hade jag helt ignorerat hoppandet hade det bara lett till något poängs avdrag. På söndagen kom vi tillbaka med nya krafter och nu skötte sig även matte. Vi fick ihop 95 poäng (av 100 möjliga) och kom delad 3:a av 28 startande i klassen. Det är jag riktigt nöjd med vid den första tävlingen.

2022-06-29: Doftprov i nosework: Några hundar och mattar i team Boodots har tränat nosework under våren och på onsdagskvällen var det dags för officiellt doftprov på Linköpings brukshundsklubb. Vi mattar var nervösa, klart man vill prestera på topp när det är ett prov! Uppgiften för hunden går ut på att hitta i vilken av 12 kartonger som doften finns gömd och påvisa den kartongen för sin förare (och domaren). Först ut i vårt gäng var rutinerade Lilly som skulle göra doftprovet för NW 2 (lagerblad). Till skillnad från i NW 1 finns det i denna klass störningsdofter i flera av de övriga kartongerna så det gäller att hunden har förstått att det är just den kartong som innehåller lagerbladsextrakt som ska hittas. Provet går på tid och hunden har max tre minuter på sig. Lilly körde sin vanliga tassmarkering när hon lokaliserat kartongen och det var rätt kartong!!! Efter lite väntetid var det sedan dags för våra nybörjare Birdie, Vida och Bodil i NW 1 (eukalyptus). I denna klass finns det inga störningsdofter i de andra kartongerna men i övrigt är det samma princip, nu är det 1-2 små droppar eukalyptusextrakt på en bit möbeltass inne i en stängd kartong som ska hittas. Birdie var med på noterna, nosade intensivt på rätt kartong och tittade sedan på matte Sofia C för att visa att här är den!

Vida har tillsammans med matte Lydia övat in att hon ska lägga sig ned när hon lokaliserat doften. På ny plats fullt med människor och andra hundar var hon dock så exalterad att hon istället krafsade med tassen på rätt kartong och hoppade över det här med att lägga sig ned. Som tur var förstod matte även denna markering och visst var det rätt! Bodil var sist ut, hon nosade väldigt snabbt på samtliga kartonger och på tillbakavägen stannade hon vid en kartong, nosade intensivt på den och tittade sedan på matte. "Är det den Bodil?" "Voff" svarade Bodil och det var också rätt!. Vilket drömscenario att samtliga fyra hundar som vi anmält fick godkänt resultat och fina rosetter! Nu är vi tävlingssugna och letar tävlingar för fullt att anmäla oss till. Det är extra roligt att kunna träna och tävla tillsammans.

Från vänster: Birdie (Boodots Boost Birdie 1 år), Bodil (Boodots Bootiful Bodil 2 år), Lilly (Art Gesons Princess Belle 5 år) och Vida (Boodots Boost Bailey 1 år).

2022-06-04 Norrköping Dog Show: Vi tillbringade lördagen på Norrköping Dog Show med ett helt gäng trevliga mattar, hussar och hundar från Team Boodots. Fyra av Lillys fortfarande mycket unga men numera vuxna valpar var anmälda vilket gjorde att vi även kunde ställa upp i avelsklass. Domare var Ann-Marie Curran från Australien. Vår avelsgrupp fick hederspris och placerades sedan som nummer 3 i stora finalringen. Kritiken löd: "A groupe of simulare style dogs. Movements are simulare. It´s clear they are from the same family. All sound dogs, typical of the breed."

Boodots Bootiful Bodil gjorde en fin debut i utställningsringen och tilldelades excellent med CK (championkvalitet) och placerades 2:a i öppen klass. Även Bonnie bedömdes som excellent med en 3:dje placering i juniorkonkurrensen. Birdie och Barty fick för dagen very good. Tack till samtliga i team Boodots för ett fantastiskt arbete med hundarna både i och utanför ringen!

Från vänster: Art Gesons Princess Belle (mamma), Boodots Bootiful Bodil, Boodots Boost Bonnie, Boodots Boost Birdie och Boodots Boost Barty.

Lilly i avelsklass med fyra av sina fina valpar från två kombinationer.

2022-05-27: Födelsedag och höftledsröntgen: I onsdags fyllde Boostkullen 1 år, stort grattis hela gänget! Boodots Boost Bonnie, Bolly, Birdie och Barty passade dagen till ära på att sammanstråla för gemensam höftledsröntgen och vaccinering på Artrokliniken i Söderköping. Veterinären meddelade på plats att samtliga höftleder såg mycket fina ut men eftersom det är SKKs avläsning som gäller ställde vi in oss på en spänd väntan på resultaten. Eftersom Kristihimmelsfärdshelgen stod för dörren räknade vi med att det skulle ta någon vecka att få besked. Därför blev vi förvånade när resultaten dök upp på Hunddata redan fredag morgon. Samtliga fyra hundar bedömdes ha normala höftleder som graderades som A eller B, mycket glädjande! Vi hoppas på att ytterligare positiva röntgenresultat för de två kvarvarande valparna i Boostkullen ramlar in under den närmaste tiden. Varmt tack från mig som uppfödare för att ni valpköpare väljer att höftledsröntga era hundar!

Efter röntgen passade vi på att födelsedagsfika tillsammans vid kanalen i Söderköping. Fantastiskt roligt att få träffa så många av valparna på deras 1-års dag.

Födelsedagsbarnen, från vänster Bolly, Birdie, Bonnie och Barty (Rossi) med sina mattar och hussar. Födelsedagsljusen ville tyvärr inte brinna i blåsten men det är tanken som räknas :)

2022-05-15: Träning: Den här helgen har inneburit en hel del träning. Storasyster Bodil (Boodots Bootiful Bodil) 2 år med matte Sofia och lillasyster Vida (Boodots Boost Bailey) 11 månader med matte Lydia går appellkurs tillsammans under våren för instruktör Anneli Henriksson på Linköpings brukshundsklubb. Kursen fokuserar lydnadsmomenten i appellklass (fotgående, framförgående, platsläggande, inkallande, hopp över hinder, platsliggning i grupp och budföring). Sedan ingår i appellklass även ett specialmoment som spår, sök eller rapport. På filmerna tränar Vida budföring samt vänstersvängar i fotgående. Bodil övar högersväng i fotgående och hopp över hinder. Det är många detaljer att finslipa på men welsharna har varit riktigt duktiga. Jag är som uppfödare mycket tacksam för att valpköparna tränar aktivt med sina hundar och extra guldkant är det att få gå kurs tillsammans.

Vi har också anmält fyra av våra welshar till doftprov i nose work i slutet av juni. Idag hade vi en gemensam träning av kartongsök här hemma för Vida, Birdie och Bodil som satsar mot klass 1 och mamma Lilly som satsar mot klass 2. Det var en taggad fyrklöver som syns på sista bilden tillsammans med Birdies matte Sofia.IMG_3539.MOV
IMG_3533.MOV
IMG_3522.MOV
D69EBC1A-EE12-473B-AA1A-83DB24DD7D78.mov

Från vänster Bodil 2 år , Vida 11 mån, Birdie 11 mån och mamma Lilly 5 år.

2022-03-12: Vi har återigen besökt SSRKs hundutställning i Mjölby. Den här gången hade vi med oss Boodots Boost Birdie och Bonnie som gjorde debut i juniorklass vid 9,5 månader och Art Gesons Princess Belle (Lilly) som gjorde något av en come back eftersom det nästan har gått tre år sedan hon var med senast. Alla tre tikarna bedömdes som excellent av domare Carina Östman. Boodots Bootiful Bodil hängde med för att få lite miljöträning innan det blir hennes tur att visas, förhoppningsvis någon gång i sommar. Nedan presenteras ett urval av alla fina foton som Bonnies husse Christoffer Malmberg tog, tack för dem!

Juniorklass; Birdie som nr två och Bonnie som nr tre. De behöver växa på sig lite till innan de kan hävda sig i juniorkonkurrensen.

Birdie

Bonnie

Lilly

Lilly tyckte det var väldigt roligt att få visa upp sig igen. Hon har hunnit bli fem år och fått två valpkullar men jag fick flera frågor om hon var junior, en liten tik med valpsinnet kvar :)

Syrrorna ser till att hålla koll på godiset.

Uppfödargrupp med kennel Art Gesons som fick HP (hederspris)

Bonnie

Birdie funderar över vad hon är med om. Roligast hade det varit att få springa lös och busa med de andra hundarna i sanden.

2022-02-24: Idag har vi varit iväg och ögonlyst och gonioskopiundersökt Boodots Bootiful Bodil som alldeles nyligen fyllde 2 år. Ögonlysningen var utan anmärkning och resultatet på gonioskopiundersökningen blev PLD <½. Bodil var enormt duktig under hela undersökningen som totalt tog 2 timmar med en del väntetider emellan. Trots att hon tyckte att det var lite obehagligt satt hon helt stilla. Veterinären hade även med sig en student under utbildning så dessutom genomfördes allt två gånger.

Nästa test får bli något roligare, snart känner vi oss redo för att anmäla oss till anlagsprov i viltspår. Bodil börjar bli en riktigt duktig spårhund.

God Jul och Gott Nytt År!

Vi önskar alla valpköpare och övriga welshvänner härligt avkopplande helger med mycket hundträning och långa skogspromenader. Vi ser fram emot 2022, ett år då vi inte planerar någon ny valpkull utan hoppas meritera de unga tikar som vi satsar vidare med. Allt gott och väl mött nästa år!

2021-11-12: Härliga nyheter från Småland. Zingo (Boodots Bootiful Billy) och matte Stina har genomfört doftprov i nosework med godkänt resultat. Stort grattis och bra jobbat! Det är mycket glädjande när våra fina welshar får visa vad de går för. Nu håller vi tummarna för er på framtida tävlingar.


2021-10-30: För första gången har ett gäng Boodots welshar visat upp sig i utställningsringen. Det skedde vid SSRK Östergötlands utställning i Mjölby där så många som 68 welsh springer spaniels deltog. Flera av våra fantastiska valpköpare antog utmaningen vilket innebar att vi kunde visa upp hela fem av våra uppfödningar, en stor dag för mig som uppfödare, tack alla inblandade! En strålande debut gjorde Boodots Boost Birdie som tog hem BIR (Bäst I Rasen) bland nio valpar i åldern 4-6 månader. Hon blev även placerade BIS 4 (Best In Show 4). Boodots Boost Barty (Rossi) fick HP och blev andraplacerad bland hanvalparna. Boodots Bootiful Billy fick bedömningen Excellent och placerades 2:a i unghundsklassen. Vi hade även med oss Boodots Boost Bonnie och Boodots Boost Bailey som båda skötte sig mycket bra, ingen placering denna gång men fin kritik för dem båda två. Alla valparna var framåt, glada, orädda och alldeles lagom busiga. Jag är väldigt nöjd med den mentalitet som de visar upp vid fem månaders ålder, hoppas det fortsätter i den stilen.

Det var också roligt att träffa alla welshvänner igen. Ett särskilt stort och varmt grattis från oss till Lillys faster Art Geson´s Elektra som tog hem BIR vid nio års ålder!!! Det var en riktigt spännande "bästa tik final".

Sofia och Birdie visar stolt upp HP och BIR-rosetten. Den stora fina rosetten från BIS-finalen fick jag tyvärr inget bra kort på.

Boodots Bootiful Billy (Zingo) har hunnit bli hela 20 månader och visades i unghundsklass.

Lydia och Vida (Bailey), Sofia och Birdie samt jag och Bonnie i tikarnas valpklass 4-6 månader.

Många släktingar på plats. Här har Bonnie träffat sin kusin Jackie 14 månader.

Rossi (Barty) är en riktigt cool kille som inte hade några problem att koppla av i den stimmiga miljön. Perfekt att inte matte hade något emot att bli lite sandig ;)

Lillmatte Stina är fantastiskt duktig med Zingo. Jag hoppas på att få se dem mer i utställningsringarna men också på lydnadsplanen och på nose work tävlingar framöver. Säg till när du är sugen Stina så hänger jag och Lilly på!

2021-10-16: Vi har haft valpåterträff med åtta av tio valpar ur Boostkullen (4,5 månader) och Bootifulkullen (20 månader). Det var fullt ös med hinderbana, lek och utställningsträning. En riktigt rolig förmiddag! Tack för att ni kom och bra jobbat!

2021-08-01: Valparna i Boostkullen har nu flyttat till sina nya familjer i Linköping, Norrköping och Nyköping. Två av tikarna och deras familjer har vi dock glädjen att välkomna in i teamet lite extra framöver. Boodots Boost Birdie är såld med bibehållen avels- och utställningsrätt. Boodots Boost Bonnie bor hos fodervärd. Vi håller tummarna för att de fortsätter utvecklas positivt!

Valparna är födda!

Boostkullen föddes den 25 maj, fördelningen blev fyra tikar och två hanar. Samtliga valpar är tingade.

2021-06-04: Höftledsröntgen. Tre av fyra valpar som föddes i bootifulkullen 2020 är nu höftledsröntgade i en ålder mellan 12-16 månader. Jag är mycket tacksam för att valpköparna röntgar. Det underlättar planeringen av mitt framtida avelsarbete och är också viktigt för rasen i stort. Min målsättning är att 100% av valparna som föds hos oss ska genomgå höftledsröntgen, kanske är det orealistiskt men det är viktigt att ha höga mål att sträva mot. Resultatet av höfternas utveckling är en kombination av arv och miljö under valpens uppväxt fram till vuxen ålder.

Resultat:

Boodots Bootiful Bodil HD A

Boodots Bootiful Bilbo HD A

Boodots Bootiful Billy HD C


Det är trist med en C-höft men hunden kan leva ett lika aktivt welshliv för det och risken är minimal att det kommer att påverka honom genom livet.

2021-03-27: Lilly och Messi har haft två lyckade dater och nu håller vi tummarna för valpar mot slutet av maj. Det här är en spännande kombination som vi tror mycket på.

RLD N ART GESON'S PRINCESS BELLE (Lilly)

HD A

Ögon: distichiasis (enstaka mjuka ögonhår), i övrigt UA

Meriter: Godkänt championat rallylydnad nybörjarklass

Godkänt anlagsprov viltspår

Godkänt doftprov nosework

Utställd med excellent och CK

Länk till hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3199570

Lilly är en mycket sund och glad tik med härlig energi och arbetsvilja. Hon passar för många hundsporter, exempelvis spår, sök, lydnad och agility. Allt tar hon sig an med en ständigt viftande svans. Som plus i kanten är hon väldigt söt med ett ljuvligt huvud och uttryck. Läs mer om Lilly under Våra Hundar

SE UCH DK CH FUNBONES IAN RUSH (Messi)

HD B

Ögon: UA

Meriter: Svensk och dansk utställningschampion

Länk till hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=2998012

Messi är en vänlig, glad och öppen hane. Han är lika förtjust i att springa lös i skogen som att mysa i soffan med matte. Det är även väldigt roligt när agilityhindren åker fram. Messi är också en uppskattad arbetskamrat på behandlingshemmet där matte har jobbat (men numer blir det bara ibland för matte är pensionär). Messi har visat framtassarna i utställningsringarna både i Sverige och utomlands.

Första valpen i bootifulkullen, Boodots Bootiful Bodil, har röntgat sina höftleder med det utmärkta resultatet HD A!

SKKs avläsning gjordes samma dag och morgonen efter fanns resultatet på Hunddata och certifikatet i inkorgen - snabbt jobbat!

Nu håller jag tummarna för att alla valpköpare också kommer iväg på röntgen med samma fina resultat.2021-02-02: Idag fyller valparna i bootifulkullen - våra förstfödda - 1 år! Det har varit fantastiskt att få se er växa och utvecklas. Vi skickar en massa grattiskramar och pussar på nosarna till er och minns tillbaka till den spännande natten när ni föddes. Hoppas era familjer firar er ordentligt med något extra smarrigt ben.

Vi har haft valpåterträff för bootifulkullen som föddes 2020-02-02. En härlig dag full med hundträning, lek och mycket hundprat. Se Valpkull 2020 för mer info och bilder.


Valpar efter Lilly och Loke föddes 2020-02-02 (se nedan och under Valpkull 2020). Fördelningen blev tre hanar och en tik. Samtliga valpar har flyttat till sina nya hem.

RLD N ART GESON'S PRINCESS BELLE (Lilly)

HD A

Ögon: distichiasis (enstaka mjuka ögonhår), i övrigt UA

Meriter: Godkänt championat rallylydnad nybörjarklass

Godkänt anlagsprov viltspår

Godkänt doftprov nosework

Utställd med excellent och CK

Länk till hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3199570

Lilly är en mycket sund och glad tik med härlig energi och arbetsvilja. Hon passar för många hundsporter, exempelvis spår, sök, lydnad och agility. Allt tar hon sig an med en ständigt viftande svans. Som plus i kanten är hon väldigt söt med ett ljuvligt huvud och uttryck. Läs mer om Lilly under Våra Hundar


BY CH SE U(U)CH DK CH(U) C.I.E. SE V-19 FUNBONE'S JAMIE CARRAGHER (Loke)

HD B

Ögon: UA, PLD normal

Meriter: Internationell utställningschampion (har erövrat championtitlar i flera länder)

Länk till hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3023487

Loke är en riktig snygging och har haft stora framgångar i utställningsringarna. Han har en mycket trygg, öppen, glad och vänlig personlighet. Loke tycker om att springa i skogen, simma, apportera och träna nosework. Han rör sig med ett alldeles fantastiskt steg, har ett mycket vackert huvud och fin päls.