Onderzoek Kleuters in de Digitale Wereld

Welkom

Bedankt dat u een bezoek brengt aan deze site. Met deze site informeren wij u over het onderzoek 'Kleuters in de Digitale Wereld'.

Vandaag de dag zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen en zelfs kleuters. Veel kleuters spelen regelmatig spelletjes op een tablet of zijn al heel vaardig op smartphones. Maar er is nog weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen van het opgroeien in een digitale wereld. Wij willen hier een eerste stap in zetten: onderzoeken.


Wie zijn wij?

Wij zijn 5 studenten aan de Universiteit Leiden en volgen de Master 'Education and Child studies' met de specialisatie 'Digitale Media'. Wij interesseren ons in de effecten die digitale media hebben op de ontwikkeling van kinderen en om deze reden gaan wij dit voor ons afstuderen onderzoeken.

Tirza Smits, Lisa Habermehl, Urlisa Kwidama, Lieke Dudink & Vera Bosch

Hoe kunt u ons helpen?

Het onderzoek Kleuters in de Digitale Wereld van Universiteit Leiden bekijkt het gebruik van tablets en smartphones door vierjarige kleuters. Over hoe jonge kinderen met deze digitale middelen omgaan en of zij er van kunnen leren is namelijk nog weinig bekend. Om deze reden hebben wij uw hulp hard nodig.

Wij zijn op zoek naar ouders van 3- en 4-jarige kinderen die onze vragenlijst in willen vullen. Het invullen van deze lijst duurt ongeveer 15 minuten. Door deelname maakt u het mogelijk dat inzicht verkregen wordt in het mediagebruik van deze jonge kinderen.

Anonimiteit

Uw privacy is erg belangrijk, wij gaan daarom zorgvuldig om met de informatie die u met ons deelt. De deelname aan dit onderzoek is volledig anoniem. Er zullen nooit conclusies getrokken worden over u of uw kind als individu.


Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Vervolgonderzoekje

Aan het einde van de vragenlijst krijgt u de vraag of u bereid bent mee te werken aan een kort vervolgonderzoekje. In dit onderzoek zouden wij graag met uw kind enkele taakjes doen om zijn daadwerkelijke vaardigheden te bepalen. Voor dit onderzoek kunnen wij naar de school van uw kind komen of eventueel een huisbezoek brengen.