Trainingen

Inschrijven voor het seizoen 2018-2019 is voorlopig niet meer mogelijk. De capaciteit van de zaal is bereikt. Je kan altijd contact opnemen met Marco voor meer informatie of om opgenomen te worden op een wachtlijst.

Locatie

De trainingen vinden plaats in Sport Vlaanderen Brugge (BLOSO Julien Saelens), Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek-Brugge.

Jongeren en volwassenen

Trainingen voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 20.00 - 21.30 u. Op zondagvoormiddag van 10.00 - 11.15 u is er training voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Per seizoen is er twee keer de mogelijkheid om deel te nemen aan een bevorderingsexamen. Dit zijn formele momenten waarop de aangeleerde technieken met volle overtuiging getoond moeten worden.

Twijfel je nog, neem dan gewoon deel aan een training. Dat kost je enkel de inspanning en het zweet, en misschien is dit wel het begin van een nieuwe passie...

Kinderen

Trainingen voor kinderen vanaf 6 jaar vinden plaats op zondagvoormiddag van 10.00 - 11.15 u. Kinderen van 9 tot 16 jaar en minimum gele gordel kunnen ook deelnemen aan de jeugdtraining op dinsdag van 18.00 - 19.00 u (in de gevechtssportzaal, benedenverdieping).

Ook ouders die liever meetrainen dan op een bankje te zitten wachten, zijn welkom om lid te worden en deel te nemen aan de trainingen.

Trainingen voor kinderen worden gegeven op niveau van de kinderen, en bestaan uit opwarmingen, kracht- en lenigheidsoefeningen, coördinatie oefeningen, uithouding en karate technische oefeningen.

Eénmaal per jaar, op het einde van het seizoen (juni), wordt er een bevorderingsexamen georganiseerd. Daarvoor moeten minstens 20 deelnames aan trainingen geregistreerd worden. Registratie gebeurt voor de aanvang van de les. Laatkomers worden niet meer geregistreerd.

Karate omvat een zekere discipline en houding die tijdens de lessen aangenomen moet worden. Deze liggen vast in de Dojo Kun.

In juli en augustus of op feestdagen zijn er geen lessen. Het nieuwe seizoen start de eerste zondag van september, maar aansluiten is ook in de loop van het seizoen nog steeds mogelijk.

Er kan altijd, bij wijze van proef, gratis deelgenomen worden aan één training.

Om beginnende leden samen te laten evolueren is het voor kinderen (-14j) en volwassenen die alleen op zondag trainen enkel mogelijk om in te schrijven in het begin van het seizoen in september, en halverwege het seizoen in de maand januari. Voor meer informatie kan je Marco contacteren.

Trainers

Een overzicht van de trainers van de club kan je hier vinden.

Lidgeld

Alle trainingen, vanaf 14 jaar: €180 per jaar

Kinderen en volwassenen enkel op zondag*: €110 per jaar

Daarin zit de sportongevallenverzekering en aansluiting bij de Vlaamse Karate Federatie vervat. Het formulier voor aangifte van een ongeval is er eveneens terug te vinden.

Niet inbegrepen is de kledij (karate-gi), die al vanaf €40 beschikbaar is. Vanaf de gele gordel zijn ook handschoenen verplicht (€20). Het materiaal kan je vrij kopen of bestellen bij Marco. Ook club t-shirts en schildjes voor op de kimono (jas van je karate-gi) zijn voor een democratisch prijsje verkrijgbaar bij Marco.

Wanneer je mutualiteit bijdraagt aan het lidgeld voor een sportclub, kan je het formulier laten invullen door Marco.