VI SERVERAR STENUGNSBAKAD PIZZA OCH PLANKSTEK FRÅN KL 16.00 PÅ FREDAGAR, LÖRDAGAR OCH SÖNDAG! Den goda pizzabotten och tomatsåsen gör vi själva från grunden. Osten består av lika delar mozzarella och cheddar och så toppar vi med annat gott. På plankan spritsar vi så klart hemlagat potatismos! Givetvis har vi alltid svenskt kött och gärna lokalt! Vi samarbetar både med Sverker Malmborg AB Slakteriet i Sjöbo och Tolånga 17! Sommaren 2018 började vi samarbeta med Karlsfälts Hampshire. De levererar vår råvara till "Fleskestegen.

Karlssons Hörna är en mysig bykrog i Lövestad som har allt från dagens rätt till catering av olika slag. Vi har en mysig kafédel med en välfylld jukebox som förhöjer stämningen både på dagarna och inte minst på pubkvällarna. Inne i andra avdelningen sitter man lugnt och avskilt om så önskas. På sommaren har vi dessutom servering både på gården, i trädgården och på framsidan där taket utgörs av seglet från en ensamseglare som försvann på sin jordenruntsegling!

Tisdag till fredag serverar vi dagens, men skriver inga veckomenyer, då vi har över tjugo andra rätter att välja på, om man inte är sugen på just det som serveras som dagens den dagen.

Du kan även beställa tårtor, smörgåstårtor eller varför inte en hel buffé?!

Vi har fullständiga rättigheter både ute och inne och pubaftnar på fredagar och lördagar.

Upplev du också den härliga stämningen på Hörnan!

Bor du i bygden och vill berätta om något, hör gärna av dig till Lisbeth på Hörnan så kanske vi kan boka in dig!

Dessutom vill vi tipsa er om att hos oss i Lövestad finns Sveriges billigaste hörapparatsbatterier; från 22,50 kr/ 6-pack! Detta låga pris kan vi erbjuda er genom direktimport och inga mellanhänder. Batteributiken Midas ingår i koncernen Karlssons Hörna och lagerför ett otroligt stort sortiment av batterier mm mm. Gå gärna in på www.midas.nu!

I november serverade vi helstekt kalkon och vann gjorde laget med det vitsiga namnet "Halv åtta" då de egentligen skulle vara åtta och blev bara fyra. Detta nybörjarlag bestod av Elsa, Helge, Inger och Åke.

Oktober månad severade vi återigen den populära portersteken, tillagad på fransyska från Sjöbo slakteri. Denna gång var det laget "Agne, Inger och Kent" som vann stort bl a med sin kunskap om de lokala fotbollsklubbarna.

I september blev det den sista fredagen den 25:e som blev den stora quizdagen. Högrevsburgarna på färs som Sjöbo slakteri serverades med coleslow, isberg, tomat, briochebröd, picklad rödlök och klyftpotatis och fick mycket beröm liksom den skånska "äbblakagan". Laget Karins lag" vann quizet och alla beundrade de coronainspirerade quizlapparna. Vinnarlaget bestod av Ingrid, Jan-Erik, Johnny, Karin & Ulf.

Fredagen den 28 augusti var det äntligen quizdags igen och Wallenbergarna på kalvfärs från Sjöbo slakteri gick åt som smör i solen. Efter en mycket jämn kamp fick utslagsfrågan avgöra och laget " Åkesson & Fredriksson" stod slutligen som segrare. Detta lag består av Frende, Matilde och Pehr.

Den 5 juni hade vi sista quizet innan sommaruppehållet och utöver den vanliga menyn serverades varmrökt jägarkryddad laxfile' och rökt kalkonbröst på tallrik med tillbehör. Laget "Kullamöllorna" med Camilla och Linnea tog hem quizpotten.

Maj månads quiz blev också coronapåverkad men ändå väldigt trivsam! Schweizerschnitseln uppskattades av de glada quizarna och laget "Vi på Saltkråkan" vann. Lagmedlemmarna var Eva, Lars-Inge, Rolf och Åsa, som sällan missar ett quiz.

Den 17 april blev ett lite annorlunda quiz med lite mer avstånd men ändå så härligt glatt och trevligt! Istället för buffe' serverades Wallenbergare på kalvfärs från Sjöbo Slakteri på tallrik. Vinnare denna gång blev laget "Det kvittar" med Kristian, Ida, Ronnie, Stefan och Jeanette.

Mars månads quiz blev fullbokat redan på morgonen efter februariquizet, men sedan härjade det tråkiga coronaviruset, så efter flera avbokningar fick alla på kölistan plats och alla quizare kunde sitta samlade. Buffe'n bestod av rostbiff, kassler, potatisgratäng och sallad och det blev en härlig kväll. Som vinnare stod laget "Agne, Inger & Lena" till slut.

På självaste Alla hjärtans dag 14/2 var det alldeles fullsatt och en härlig hjärtlig stämning! Portersteken och den helstekta kotletten fick mycket beröm och efter en mycket jämn kamp vann laget " Grensson", bestående av Frida, Jeanette, Ronnie, Ronnie & Stefan!

2020 års första quiz den 31/1 var en fantastiskt trevlig kväll och kö till quizplatserna. Buffe'n bestod på efterfrågan av lever och marinerad helstekt flankstek och ett lag stod som vinnare i fem minuter innan lag "Fraggelberget" med Daniel, Jessica, Jon & Mats stod som slutliga vinnare!

2019 års sista quiz blev alldeles fullsatt även om vi lade det så nära jul som den 20/12. Den karibiska buffe'n gick åt som smör i solen och efter en jämn kamp med fem förstaplatser vann laget "El Abuelo" utslagsfrågan om antalet häckande fågelpar i Sverige. Detta lag bestod av Eva, Lars-Inge, Rolf och Åsa.

När det den 22 november var dags för quiz, ställde vi till med en väldigt uppskattad julbuffe' ! Laget "Vaskaröran" med Gunilla, Jan och Lennart och var så glada och taggade på att göra frågorna till nästa quiz.

Den 25 oktober blev det som vanligt en väldigt trevlig quizkväll och på buffe'n vankades ljuvlig porterstek, tillagad på fransyska från Sjöbo Slakteri. Som segrare stod laget "Punkrockarna" med Anders, Barbro, Bris & Yvonne.

September månads quiz inträffade fredagen den 27:e och på efterfrågan var det kalvlever och och marinerad helstekt flankstek från Sjöbo Slakteri som fanns på menyn. Som vanligt var det en härlig stämning och det blev laget "Karin Tilly Vanstad team" som vann, som bestod av Carina, Irene, Johnny, Karin, Tommy & Ulf .

Den 23 augusti var det så fullsatt att vi fick säga nej till ett gäng, men alla de som fick bord var så glada och taggade . Slutligen stod laget "Pink Bubbly" som segrare och det bestod av de rutinerade vinnarna Eva, Lars-Inge, Rolf & Åsa.

Sista quizet innan sommaruppehållet inträffade den 7/6 och även om vi saknade några stamquizare var vi en tapper skara och som vinnare stod laget "Four you" med Håkan, Inger, Kent & Lena. En härlig kväll med många glada skratt!

Buffe'n i maj bestod av ägg och sill, gratinerade ägg, potatisgratäng, kallskuret och sallad och det var en härlig stämning på det fullsatta quizet. Laget "Punkrockarna" med Anders, Barbro, Michael och Yvonne stod slutligen som vinnare.

I april stod favoritbuffe'n porterstek & ungnötslever från Sjöbo Slakteri återigen på bordet och laget "Jönssonligan" med Birgitta, Inger, Göran och Ulla blev de lyckliga vinnarna!

I mars blev det potatisgratäng med kallskuret, sallad, kex och ostar som erbjöds på buffe'n och av alla glada quizare på det fullsatta quizet blev det laget "MEP" med Matilde, Ewa och Petra, som stod som segrare.

Februari månads quiz inträffade den 15:e och buffe'n med gravlaxtoast, marinerad helstekt flankstek och lever fick massor av beröm. Quizvärdarna fick höra att det var de finaste quizlapparna någonsin och som vinnare stod laget "Forever" med Håkan, Inger, Kent och Lena.

Fredagen den 18 januari samlades alla glada quizlängtande gäster igen och det var alldeles fullsatt men mycket härlig stämning. Laget "MEPP" med Matilde, Ewa, Pernilla och Petra blev de jätteglada vinnarna! Extra roligt var att Ewa Samvik faktiskt var en av initiativtagarna till denna fantastiskt trevliga tillställning, som gett oss alla så många fantastiskt roliga kvällar!!! Det allra första quizet var 11 mars 2011!

På 2018 års sista quiz 7 december ställde krögarparet till med ett mycket uppskattat julbord och det blev faktiskt "Punkrockers", med Anders, Barbro, Bris och Yvonne, som vann igen!

Den 9 november var det så fullt med 18 personer som tyvärr inte fick plats. Alla quizande gäster var så glada men gladast var nog vinnande laget "Ingen aning" med Nancy, Pehr, Thomas och Undine.

Oktober månads quiz var den 5:e och portersteks- och kalvleverbuffe'n gillades av många. Hela hörnan var alldeles full av glada quizare och laget " Punkrockers" med Anders, Barbro, Bris & Yvonne stod slutligen som segrare.

Den 7 september var första quiz-kvällen utan vår käre quiz-medhjälpare Zerny. Dessutom var det alldeles knökfullt! Då hoppade våra underbara vänner Nancy och Pehr in och allt flöt på fantastiskt bra. De ledde dessutom det uppskattade quizet som vanns av ett glatt gäng som kommit tvåa flera gånger och längtade efter att vinna! Detta lag kallade sig "Rednecks" och bestod av Håkan, Inger, Kent & Lena.

Efter det långa sommaruppehållet var det äntligen dags igen den 17 augusti och den somriga buffe'n med bl a lufttorkad gårdsskinka från Karlfälts gård blev mycket uppskattad. Som vinnare stod laget 3männingarna med Erik, Katarina, Mikael, Nancy och Pehr!

Den 25 maj vann laget "Fölsegrisarna" med Eva, Lars-Inge, Leigh, Rolf & Åsa och det var fantastisk trevlig stämning som vanligt!

Fredagen den 13 april ledde "De tre musketörerna" entusiastiskt quizet. Det var alldeles fullsatt och det nya romrummet fick invigas till ickequizande öldrickare. Laget "Pundrockarna" med Anders, Barbro och Bris vann hela storkovan.

Laget "De tre musketörerna" med Eva, Nancy & Pehr vann den härliga quizaftonen 16 mars. Det var många glada quizare och serverades massor av mat utöver den påskinspirerande buffe'n.

Även årets andra quiz 16 februari var alldeles fullsatt och efter alla quizsvaren räknats stod slutligen laget "Zoe di Goe" som segrare. Vinnarlaget bestod av de rutinerade quizvinnarna Eva, Lars-Inge, Rolf & Åsa.

2018 års första quiz fredagen den 19 januari var alldeles fullsatt och väldigt lyckat. Laxpate' serverades som förrätt till den mycket uppskattade buffe'n . Alla var glada men gladast var nog laget "Uffes gäng" med Gun, Irene, Johnny, Karin, Palle & Ulf som vann.

På 2017 års sista quiz den 8/12 serverades en mycket uppskattad julbuffe' och laget "Nybörjartur" med Ann-Christin, Jan-Erik, Pia & Thomas stod slutligen som vinnare.

Den 20 oktober blev en mycket trevlig och fullsatt tillställning då krogens ägarinna fyllde år och alla glada quizare sjöng så vackert. De rutinerade quizarna Inger och Kent vann!

September månads quiz den 22/9 var det riktigt härligt trångt och Rolf ledde quizet med en riktigt smittande entusiasm. Det blev en väldigt jämn kamp men efter utslagsfrågan stod nybildade laget "Duvhökarna" med Catarina, Håkan, Kjell & Lena som segrare.

Första quizet efter sommaren 18/8 blev väldigt lyckat och alldeles fullsatt och efter en jämn kamp stod laget ”Kandidaterna” med Eva, Lars-Inge, Rolf & Åsa som segrare.

Sista quizet 19/5 innan sommaruppehållet blev en trevlig tillställning. Den jägarkryddade laxen på buffe’n smälte i munnen och av alla glada quizarna blev det Elisabet, Gunborg, Jan-Erik & Thomas i laget ”James Bond 2” som blev de lyckliga vinnarna.

Den 21/4 blev en härlig quiz-kväll med som vanligt mycket trevlig stämning. Slottsteken på buffe’n var mycket uppskattad och det var mycket jämnt när alla svaren var rättade. Tre lag hade lika poäng men utslagsfrågan gjorde att laget ”Fattiga Riddare” till slut stod som segrare. Det laget består av quiz-veteranerna Eva, Lars-Inge, Rolf och Åsa.

På det mycket välbesökta quizet 24/3 vann Lena och Håkan i laget ”Moonshiners” och portersteken på fransyska från Sjöbo Slakteri fick mycket beröm.

Den 17 februari blev det om möjligt ännu fler quizare och vinstpotten större! Eva, Lars-Inge, Rolf & Åsa med laget ”Pappa Bom & co” stod slutligen som segrare. Det blev en härlig kväll med hela tre tjejer som fyllde år och blev besjungna och hurrade för!

2017 års första quiz på självaste tjugondag Knut 13/1 vanns av ”visex” dvs Inger, Katarina, Kent, Kerstin, Lars-Ove & Thomas. Det var verkligen alldeles fullsatt och härlig stämning som vanligt!

På quizet 2/12 vann Håkan, Lena, Lars & Kerstin i laget ”Moonshiners” efter en riktigt jämn kamp och mycket beröm till quiz-värdarna!

Det nygamla gänget ledde quizet 28/10 och de överlyckliga vinnarna var laget ”nu e de vår tur”. Laguppställningen var Nancy, Pehr, Pia & Thomas och segervrålet hördes ända ut i köket.

”Mats och migranterna” ledde entusiastiskt quizet 30/9 som vanns av laget ”Nygamla gänget” med Kent, Inger, Lena & Håkan.

På quizet 19/8 vanns av laget ”Mats och migranterna” med de glada premiärquizarna Ann, Eva, Gun, Madelaine och Mats.

Sista quizet 3/6 innan sommaruppehållet blev en mycket trivsam kväll med många glada skratt. Inger, Katarina, Kent & Thomas med laget ”Inte nu igen!” vann och var mycket glada vinnare trots namnet.

Laget ”Ja, jävlar!” med Bror, Eva, Gertrud & Jörgen vann det trevliga quizet den 6/5 som leddes av ”De arroganta grodorna”

På quizet 15/4 vann Eva, Lars-Inge, Rolf & Åsa med lagnamnet ”De arroganta grodorna” döpt efter vårt goda vin!

Lag ”Lövåsa” höll i quizet den 18/3 och det blev en härlig kväll med många glada skratt som vanligt. ”Katarina, Thomas, Kent & Inger” vann.

Kent, Inger, Lena & Håkan ledde det fullsatta quizet 12/2 då ”Lag Lövåsa” vann. Laget bestod av Eva, Lars-Inge, Rolf & Åsa.

2016 års första quiz 15/1 var efterlängtat och mycket lyckat! Laget ”James Bonde” höll entusiastiskt i quizet med massor av glada människor. Vann gjorde det på plats bildade laget ”Kent, Inger, Lena & Håkan”!

På Quizet den 20/11 var det som vanligt en härlig stämning och bland alla glada quizande lag stod laget ”James Bonde” med Elisabet, Gunborg, Jan-Erik & Thomas som vinnare!

Laget ”Angus 217” ledde det fullsatta quizet 2 oktober och vann gjorde laget ”Kent, Inger, Lena & Håkan” som bildades av två par som inte kände varann!

Efter sommaruppehållet höll Eva & Lars-Inge i quizet 28 augusti då laget ”Angus 217” med Christina x 2, Johan och Nikolaj vann.

Quizet 29/5 leddes av ”Schöna laget” och vanns av laget ”Eulalias vänner” dvs Anders, Anette, Eva & Lars-Inge.

Quiz-värdarna Elisabet & Thomas och Katarina & Kjell ledde det alldeles fullsatta quizet 24/4 och vann gjorde laget ”Schöna laget” som består av Anki, Lotta, Pia och Tommy.

På quiz-kvällen den 20/3 var laget ”Plankan” quiz-värdar på det välbesökta quizet då laget ”Det glada gänget och grannarna på solsidan” bestående av Elisabet & Thomas och Katarina & Kjell vann.

20/2 ledde ”Tre vise” quizet och vann gjorde laget ”Plankan”med Annika, Emil, Johnna & Karin bland alla tio lagen.

2015 års första quiz 9/1 leddes av laget ”Heinge grannar”. Laget som vann bestod av Kerstin, Lars & Sven som kaxigt skämtsamt kallade sig ”Tre vise”redan innan de vunnit! Även de skänkte vinstsumman till söndagens kollekt speciellt som Sven jobbar i svenska kyrkan.

”De namnlösa” var quiz-värdar 28/11 och laget ”Heinge grannar” med Ann, Evelyn, Marie. Michael och Paul vann. Då det var många tävlande blev vinstpotten stor och till allas glädje skänktes pengarna till söndagskollekten som gick till Svenska kyrkans internationella arbete med barn!

På quizet 24/10 som leddes av laget”ABBA” vann Christina, Emil, Johnna & Karin med sitt lagnamn ”De namnlösa” .

Quizet 26/9 leddes av laget ”Moonshiners” Håkan & Lena Larsson och vann gjorde ett trevligt par från Trollhättan, tillfälligt boende på Tranåsgården i grannbyn. Därför blev tvåan laget ”ABBA”, dvs Andersson, Brink, Brink & Andersson quiz-värdar på quizet den 24 oktober. De var bara ett ynka poäng efter!

Några snälla ord från en nöjd kund:

Vi två som kom på MC till dagens lunch tycker ni har ett riktigt gott koncept för lilla krog. Hoppas verkligen att ni kan fortsätta på samma goda och serviceminded sätt. Framför allt gör inte Tingsrydsmisstaget att modernisera bord o stolar etc. Fiket i Brösarp har man också ”förstört” med ny inredning.

FREDAGEN DEN 5/9 KL 19.30 var det äntligen quiz-dags igen! Kl 18.30 stod buffe’n på bordet och kvällens quizvärdar ”Heinge affär” var redo med spännande frågor från 19.30.Vann gjorde laget ”Moonshiners” bestående av nyinflyttade Håkan och Lena Larsson.

Laget ”Persson” bestående av Jan, Magdalena och Åsa vann och ledde quizet fredagen den 23 maj. Europas alla länder var det många som lärde sig om då det var en stor del av quizet. Laget ”Heinge affär” med Marie, Paul och Simon blev de lyckliga vinnarna och vi tar nu sommaruppehåll. Men vi återkommer med nytt quiz-datum som troligtvis blir i slutet av augusti. Glad sommar!

Fredagen 24 januari höll de 2014-års första quiz och det var så många att frågorna fick läsas upp i båda avdelningarna. Laget ”Vikarie 852” med Eva, Lars-Inge, Mats och Rolf vann och de ledde quizet den 28 februari. Efter en spännande omgång vann laget ”James Bond & Gun Beth”, som består av Elisabet, Gunborg, Jan-Erik och Thomas. De blev så glada att de började att spåna på frågor direkt och de fick beröm för frågorna när de var quiz-värdar den 25 april!

Laget ”Pojkar och flickor” bestående av Bertil och Margareta, Jan-Erik och Gunborg och Rune och Rosmarie ledde quizet den 29 november. Laget ”852”; dvs Eva, Gun, Lars-Inge och Palle vann och de gjorde ett uppskattat quiz med ett nytt koncept; hälften sant eller falskt-frågor den 27/12 2013. På detta mellandagmysiga quiz vann laget ”Släkten är värst” bestående av Amanda, Emilia, Emily, Jörgen och Sandra.

Den 31 maj fick vi ta del av deras intressanta frågor och grattis till ”Oss” som vann! Det vinnande laget bestod av Annika,Emil, Johnna, Karin och Marie och den 13 september var det dags för revansch för alla andra! Efter ett långt sommaruppehåll var detta quiz extra efterlängtat! Laget ”Kemer” (ort i Turkiet) bestående av Paul och Håkan med två vänner vann efter en jämn match och höll i quizet den 25 oktober. Återigen blev det en jämn match men efter utslagsfrågan om när solen gick upp samma morgon enligt Ystads Allehanda kunde vinnarna koras.

Ännu en härlig mysig kväll tillsammans! Laget ”Boomchickaboomchickawowwowwow” som bestod av Eva, Lars-Inge, Gun och Palle vann och gjorde ett sppännande Quiz med maj som tema. Det var otroligt jämt mellan lagen men ”Team Hölerödsvägen” dvs Boel, Margareta och Bertil, och Rosmarie och Rune vann quizet den 3 maj.

2013-års första Quiz avklarades med bravur! Vilken härlig kväll det blev! Vinnarna från fredagen den 7 december 2012; Annika, Karin och Marie höll i quizet fredagen den 1 februari och vann gjorde laget NHL dvs Nilsson, Hansson och LIndgren, som gjorde quizkvällen den första mars till en fantastiskt mysig kväll tillsammans med de tävlande lagen förstås! Laget ”Varför?”med Christer och Barbro,Tina Eva, Håkan och Marita vann och gjorde frågorna till quizet 5 april.

Lördagen den 25 januari 2014 hade vi äntligen en efterlängtad trubadurafton igen! Trubaduren Stephan spelade och sjöng så både han och en del av gästerna blev hesa. Alla var supernöjda och njöt och då trivs vi också!

Fredagen den 23 november 2012 hade vi trubadurafton! OP Anderssons Rockduo som består av bröderna Oskar och Paul Andersson spelade så taket nästan lyfte! Sedan blev det öppen scen och både Carro, Hans och Marita gav järnet. Vilken fantastisk stämning! Tack Oskar och Paul och övriga inblandade!

Spännande värre blev det fredagen den 26 oktober 2012 för då kom självaste Arnold ” Äventyraren” Wernersson som driver Kannibalmuseet i Önneköp och berättade intressanta historier från sina resor. Det var massor av folk och vi bakade massor av pizzor både till avhämtning och till pizzabuffe´n, som gick åt som smör i solen! Musikunderhållningen efter att Arnold avtackats höjde stämningen ytterligare och alla var så nöjda!!! Tack Stephans on tour!

Fredagen den 28 september 2012 var det en alldeles speciell pubafton med FÖRÄNDRINGEN i fokus. Vi har byggt om samtidigt som vi har haft öppet och det blev spännande att se reaktionerna. Förändringen består av att vi nu serverar stenugnsbakade PIZZOR fredag-, lördag- och söndagskvällar! Efter 18 och ett halvt års öppet och så många kunder som sagt till oss att vi borde ha pizza så gick vi dem till mötes. Efter att vi varit utan pizzeria i Lövestad i fem månader kan man äntligen äta pizza i Lövestad igen! Lövestads pizzakung Jojje har lärt oss och länge var vi ”lärlingar” men nu gör vi riktigt goda pizzor vågar vi påstå efter allt beröm!. Kom och smaka du också!