AЛИ OVO JE STBAPAN ЖIVOT ПОБОGУ, REČE KORЊAČA

Despot Zaborav, 2011.
И ДOK DIM KO KEČAP I MAJONEЗ BJEŽI KROЗ SVE TVOJE RUПE, HORIЗONTAЛIZOVANA ДEVETOSPRATNIЦO,VATAJU SE ONA I ON LEЖEЋИ УKOSO TU ODMA ПO TOM MRTVOM ШODERU I SVI КАО PLAČУ, A NIKO NE KУKA.
I SAД MU PRIЧA KAO ZNAЛA JE SVE OVO SRAЊE I TO KAKO ЋE ДA SE ДESI. NE KAДA, A OVДE, I NE ЗAŠTO.
KAO ZNAЛA SИ OPET TI SVE I HOЋU DA TI KAЖEM NE SERИ A KAЖEM TI LEПE SU TI SИSE JER JESУ.И, AH, GLASNO KO ДA ЧITAM U TEБI, KEЊAM KAKO MOЖDA NИSU NI ONE STVARNE I KAKO NИKO NIJE KRIV SEM TE ARMATУRE ШTO JE OPET STAЛA DA NИЧE I NИЧE I NE STAJE. ЗAVIJA I ODVIJA SE ПA ПONOVO OD SVOG TOГ ПAKЛA ЖIVA RASTOЧENA.
SJEБANA.
U PROЉEĆE, KAD NI VREME NИJE.

"ЗVONI MI U GЛAVI,ZAБORAV ME ПИПA,ZATREБATI MУDROST,ЗA VJEKOVMA MUДROST.ZOVU ME NA RIJEKУ, RIJEKU ЗВANУ ZRAKA SУNЦ.LJEПШA SUNCA PREЂAŠЊI JE OДRАZ,PREЂOХ ŽIVOTA ЊINA,SJESTИ HTEДOХ, ЗAПЛAKATI ЉETOS.SJEДA KOSA..KOSTИ..KRШИ.ЗOVU ME NA RИJEKU, RИJEKU ZVANУ ZRAKA SУNЦ"

PROJEKTOVANJE (UVOD U PROJEKTOVANJE)

Dušan Marić, 2018.
Livade će biti livade.
Magija ničeg beži kroz prste umočene u pogled i podrig mlade prodavačice palačinki sa testom, koja gleda svoj odraz u bari kisele vode boje grožđa. Umrli oblik meta-fokusa, ulaže svoju kobilu Sreću na žile sa poleđine lista koprive ili konoplje, koja nije uopšte simptom, već mehanizam za odbranu od blama pileće retorike žmurenja. U specifičnim atmosferskim uslovima, funkcioniše i protiv zamki za tigraste komarce, posebno za ženke i mladunce. Sa neba pada nešto mokro, davno pohovano...
Danas je u ostavi refleksno obrana i poslednja indicija žbuna s mojim vaškama, ničeg sličnog nema, sem mirišljavih sličica iz pasoša osoba sa oštećenim vidom, od kojih narod iz slivnika svaki dan pravi auto-kalendar.
Grafičko predstavljanje cepanjem razvijene kožice šampionskih semenki lokvanja je očekivano nezadovoljavajuće, bez obzira na sastav dima u sobi za kućne ljubimce. Pozovi krupnu kišu na kupanje koristeći samo razmake između prstiju. Devetnaesti broj časopisa u kom se piše sve što pročitaš je jato sranja, a dve su laste neverovatan podvig.

Jedem palačinke samo na svadbama, ipak, ulažem u vodostaj sav novac, svaki put. Pasterizujem izmišljene i samonikle prijatelje, i ne šalim se na račun kape i šalova koje sam garant naručio sa sopstvenog bloga posvećenog pogrešnim tumačenjima tame. Prvi put smo se malo rukovali, ali humane strukture nikada ne stižu do hranljivih delova sivih masa laži. Bestraga. Posle nekoliko komplikacija oko točka kao najnepredvidivije mašine, na Ušću kečapa u majonez dozreće novi brodovi osmeha, posle novih brodova osmeha dozreće gliseri u kojima služe sutlijaš, na koncu i Povrće.Nije to što misliš da nije.
Zbog čestitih plašljivaca van spektra „svesnih o stilovima pri kupanju”, neće škoditi da ponoviš ovo sestri ako imaš neku: „Kupiću svet više puta, na više, kopiraću sve ovo tri puta, i neću više da se trujem treninzima”.
Govorim, a gledam. Nemoguće.
A dolazi li ono najmanje poznato povrće sebi isključivo pošto se odabrani nateraju da mu svojom poemom odgovore na poemu o napretku, a slani šlagovi pojeftine? Još dva ponedeljka... Telefoniraj prijateljima o polupopovima ili zajedničkoj braći. Polomljena olovka se reže više puta.

ŽUTI ANĐELI

Dušan Marić, 2019.
zuti andjeli.pdf

SVET RУКOMETA (RADIO DRAMA ZA GLUVONEME)

Radivoj Hobotnica, 2010.
skripta33 -4 bekam.pdf
KAБINЕT913 2019.kabinet913@gmail.com