AЛИ OVO JE STBAPAN ЖIVOT ПОБОGУ, REČE KORЊAČA

Despot Zaborav, 2011.
И ДOK DIM KO KEČAP I MAJONEЗ BJEŽI KROЗ SVE TVOJE RUПE, HORIЗONTAЛIZOVANA ДEVETOSPRATNIЦO,VATAJU SE ONA I ON LEЖEЋИ УKOSO TU ODMA ПO TOM MRTVOM ШODERU I SVI КАО PLAČУ, A NIKO NE KУKA.
I SAД MU PRIЧA KAO ZNAЛA JE SVE OVO SRAЊE I TO KAKO ЋE ДA SE ДESI. NE KAДA, A OVДE, I NE ЗAŠTO.
KAO ZNAЛA SИ OPET TI SVE I HOЋU DA TI KAЖEM NE SERИ A KAЖEM TI LEПE SU TI SИSE JER JESУ.И, AH, GLASNO KO ДA ЧITAM U TEБI, KEЊAM KAKO MOЖDA NИSU NI ONE STVARNE I KAKO NИKO NIJE KRIV SEM TE ARMATУRE ШTO JE OPET STAЛA DA NИЧE I NИЧE I NE STAJE. ЗAVIJA I ODVIJA SE ПA ПONOVO OD SVOG TOГ ПAKЛA ЖIVA RASTOЧENA.
SJEБANA.
U PROЉEĆE, KAD NI VREME NИJE.

"ЗVONI MI U GЛAVI,ZAБORAV ME ПИПA,ZATREБATI MУDROST,ЗA VJEKOVMA MUДROST.ZOVU ME NA RIJEKУ, RIJEKU ЗВANУ ZRAKA SУNЦ.LJEПШA SUNCA PREЂAŠЊI JE OДRАZ,PREЂOХ ŽIVOTA ЊINA,SJESTИ HTEДOХ, ЗAПЛAKATI ЉETOS.SJEДA KOSA..KOSTИ..KRШИ.ЗOVU ME NA RИJEKU, RИJEKU ZVANУ ZRAKA SУNЦ"

KIBORG (TEST 1)

Dušan Marić, 2019.
Crvena na pruge, dve sive dugačke, žuta, crna, žuta, tri zebrice. Obasjavajući mu desnu stranu lica, ostavljale su digitalne fusnote u obliku peraja samo na šezdeseti deo sekunde, potom bi isti taj piksel potpuno promenio boju bez blama. Trajalo je godinama, duže. U najdaljem ćošku sad se pojavio mrak i rastao je. Gutao je i kamenje i alge i travu. I njega, i tebe, pa ceo kraj, park, opštinu. Glasan tup zvuk ili oštar bol u glavi, probudio se. Pogledao je desno. Njegov virtuelni akvarijum imao je i dalje samo jednu zlatnu ribu.
Šezdeseti deo sekunde mu je trebao da se vrati interakciji sa primarnim displejem, po kom je bio razmazan interfejs softvera za tride modelovanje. Ne i sa mišem dok se ne završi ovo. 81, 93, 100%. Skripta za postizanje hiperrealistične teksture drveta, koju je sam napisao, završila je posao bez greške. Automatska rotacija na printeru je nakon zapanjujućih detalja preplitanja pramenova kose, polako otkrivala ivicu jednog oka, ubrzo i celo. Njegovo mesto zauzelo je drugo, a iznad usta koje je modelovao po precizno proračunatoj srednjoj vrednosti predstavnika svih rasa i veroispovesti, pojavila se savršeno okrugla crna rupa. Trideset godina ovo mu je bio jedini razlog za život. Klinac je tako blizu bogu. Još nos.

ŽUTI ANĐELI

Dušan Marić, 2019.
zuti andjeli.pdf

KIBORG (TEST 2)

Dušan Marić, 2019.

Nije sačekao da se ispišu imena i prezimena koja ne bi umeo ni da izgovori.
Nije bitno.
Nema potrebe za još jednim krugom, znao je da nema drugog kraja. Nešto je skriptovano, nešto primitivno, uglavnom nespretno.
Nikada nije ni voleo te retro arkade. I kontrole su neprirodne.
Ne postoji čak ni opcija za promenu ugla kamere. Nekad je potrebno da vidiš sebe iz treceg lica, nesvesno je šapnuo.
Neće napolje danas.
Nije da ne sme.
Nego boli ga kurac da izlazi.
Nikolinu je jednom sreo tamo, igrala je. Ali kao plesala igrala.
Nikada nije voleo tu pesmu, na nemačkom je.
A znao je sve reči.

SVET RУКOMETA (RADIO DRAMA ZA GLUVONEME)

Radivoj Hobotnica, 2010.
skripta33 -4 bekam.pdf
KAБINЕT913 2019.kabinet913@gmail.com