ПRIROДA DRUШТVA
(ISTORIJSKA TRAGEDIJA O PERCEPCIJI PROSTORA U 4 ČINA SA GRATIS LAŽNOM POUKOM)


Livade će biti livade.

Magija ničeg beži kroz prste umočene u pogled i podrig mlade prodavačice palačinki sa testom, koja gleda svoj odraz u bari kisele vode boje grožđa. Umrli oblik meta-fokusa, ulaže svoju kobilu Sreću na žile sa poleđine lista koprive ili konoplje, koja nije uopšte simptom, već mehanizam za odbranu od blama pileće retorike žmurenja. U specifičnim atmosferskim uslovima, funkcioniše i protiv zamki za tigraste komarce, posebno za ženke i mladunce. Sa neba pada nešto mokro, davno pohovano...

Danas je u ostavi refleksno obrana i poslednja indicija žbuna s mojim vaškama, ničeg sličnog nema, sem mirišljavih sličica iz pasoša osoba sa oštećenim vidom, od kojih narod iz slivnika svaki dan pravi auto-kalendar.

Grafičko predstavljanje cepanjem razvijene kožice šampionskih semenki lokvanja je očekivano nezadovoljavajuće, bez obzira na sastav dima u sobi za kućne ljubimce. Pozovi krupnu kišu na kupanje koristeći samo razmake između prstiju. Devetnaesti broj časopisa u kom se piše sve što pročitaš je jato sranja, a dve su laste neverovatan podvig.

Jedem palačinke samo na svadbama, ipak, ulažem u vodostaj sav novac, svaki put. Pasterizujem izmišljene i samonikle prijatelje, i ne šalim se na račun kape i šalova koje sam garant naručio sa sopstvenog bloga posvećenog pogrešnim tumačenjima tame. Prvi put smo se malo rukovali, ali humane strukture nikada ne stižu do hranljivih delova sivih masa laži. Bestraga. Posle nekoliko komplikacija oko točka kao najnepredvidivije mašine, na Ušću kečapa u majonez dozreće novi brodovi osmeha, posle novih brodova osmeha dozreće gliseri u kojima služe sutlijaš, na koncu i Povrće.Nije to što misliš da nije.

Zbog čestitih plašljivaca van spektra „svesnih o stilovima pri kupanju”, neće škoditi da ponoviš ovo sestri ako imaš neku: „Kupiću svet više puta, na više, kopiraću sve ovo tri puta, i neću više da se trujem treninzima”.

Govorim, a gledam. Nemoguće.

A dolazi li ono najmanje poznato povrće sebi isključivo pošto se odabrani nateraju da mu svojom poemom odgovore na poemu o napretku, a slani šlagovi pojeftine? Još dva ponedeljka... Telefoniraj prijateljima o polupopovima ili zajedničkoj braći. Polomljena olovka se reže više puta.
KAБINЕT913 2019.kabinet913@gmail.com