Seizoen 2019 - 2020

Klik op de foto om naar het album of de video te gaan. Om video's in een groter scherm weer te geven, klik op de titel bovenaan in de video.

Coronatrainingen

Door corona lagen de trainingen noodgedwongen stil sinds 13/03/2020. Sinds 16/06/2020 zijn wij weer buiten aan het trainen met stralende gezichten tot gevolg.

1 maart 2020 - Izegem Open (ranking VJF) – Izegem

Jannes is hier vandaag onze enige deelnemer. Hij wil dolgraag wat punten sprokkelen voor de VJF ranking op dit zeer sterk bezet internationaal tornooi vol met Walen, Britten, Nederlanders en Fransen, waarbij ook iedereen van het Belgisch kampioenschap aanwezig was.

In een poule van 3 moet Jannes zien bij de 1e 2 te komen om verder te gaan in het tornooi. Hij begint echter tegen een zeer sterke judoka die hem op het Vlaams kampioenschap heeft doen stoppen en een 5e plaats op het BK had bemachtigd. Maar Jannes heeft daaruit geleerd en laat deze keer bijna niets toe. Enkel in het begin laat hij zich 1x vangen (waza-ari) en hij kan dat niet goed maken. In zijn tweede kamp is Jannes baas en hij wint met ippon uit een mooie osoto gari.

Missie volbracht en verder naar de boom. De eerste tegenstander daar wordt na een lange gelijk opgaande kamp gevloerd met een kosoto gake na 1 minuut in golden score. In de volgende kamp komt er na weer een lange gelijk opgaande kamp en na bijna 2 minuten golden score de verlossende uchi mata. In de kwartfinale komt Jannes tegen de 2e van het Vlaams kampioenschap en 3e van het Belgisch kampioenschap. Deze jongen is baas over de kamp, waardoor Jannes 2 shido’s krijgt en uiteindelijk ook ippon tegen. Zijn tegenstander kan in de volgende ronde (halve finale) niet winnen van de Belgisch kampioen, waardoor Jannes geen herkansing krijgt.

Conclusie: Jannes heeft een heel mooi parcours afgelegd en neemt weer een paar leerpunten mee naar huis.

Coach Karola

22 februari 2020 - Ontmoeting u11 en u13 – Geetbets

Bij de u11 treden Boris, Andreas, Yassir en Luna aan. De drie jongens kunnen elk 2 van de 3 kampen met goed werk en mooie ippons. Bij Luna lukt het deze keer niet.

Bij de u13 betreden Joos, Lenn en Yann de mat. Joos kan 2 van de 3 kampen winnen, Lenn 1 van de 3 en Yann moet helaas zonder winstkampen naar huis.

Video Belgisch Kampioenschap

15 en 16 februari 2020

Brons voor Kasper en Goud voor Lotte!!!

15 en 16 februari 2020 - Belgisch kampioenschap voor de jeugd - Herstal

Zaterdag mag Kasper weer de spits afbijten. Na een goede opwarming met de laatste tactische voorbereidingen zijn we klaar om te knallen. Eerste kamp is tegen de 2e van Wallonië. Eerst laat hij zich nog verrassen (waza-ari tegen), maar dan komen de tactische besprekingen terug boven met als gevolg IPPON! En door naar de halve finale tegen de Vlaams kampioen. Ook hier helpt de goede voorbereiding, hetgeen leidt tot een goede kamp van Kasper, maar uiteindelijk moet hij toch zijn meerdere erkennen. Dus, naar de kamp voor brons, tegen een andere sterke beer (vice Vlaams Kampioen). Maar Kasper heeft duidelijk bijgeleerd op het Vlaams Kampioenschap en knal: IPPON!!! Het brons is binnen en Kasper (en coach en familie) zijn dolgelukkig. Proficiat, Kasper!

Zondag mag Lotte proberen minstens even goed te doen als Kasper. Eerste kamp is tegen de 4e van Wallonië, hetgeen ze binnen de 15 seconden afwerkt met juji gatame. Halve finale is tegen de Waalse kampioen. Dat was wat moeilijker en gelijk opgaand. Ze komt snel waza-ari achter maar komt dan beter in de kamp en kan houdgreep nemen. IPPON en naar de FINALE, die een heruitgave is van de Vlaamse finale waar Lotte nog redelijk snel het onderspit heeft moeten delven. Lotte was nu dus extra op haar hoede hetgeen tot een mooie en lange gelijk opgaande kamp leidde. En dan, 20 seconden voor het einde, makikomi mooi doorgedraaid en jawel, de WAZA-ARI stond op het bord! Nog even door op grond, dan nog een laatste wanhoopspoging afweren en het GOUD is binnen.

Lotte Vandevoort is dus BELGISCH KAMPIOEN bij de u18, -48.

Proficiat, Lotte!!!

Een supertevreden coach, Karola

8 en 9 februari 2020 - Vlaams kampioenschap voor de jeugd - Tielt

Zaterdag mag Kasper de spits afbijten. In een poule van 4 is hij sowieso zeker van een podiumplaats, maar dat weerhoudt hem er niet van om ervoor te gaan en te proberen een zo hoog mogelijke plek op dat podium te bekomen. Alleen, die mannen zijn groter en zwaarder dan hetgeen hij gewoon is van de u15 en ze zijn allemaal beducht op overnames waar Kasper zich wel eens aan laat vangen. Ook het klemmen is hij niet gewoon… Ondanks de goede spirit en aanvalslust verliest hij bijgevolg zijn 3 kampen, maar hij heeft wel zijn ticket voor het Belgisch Kampioenschap beet. Daar gaan we het proberen beter te doen.

Lotte komt daarna aan de beurt. Een categorie met 17 deelnemers, waarbij zij als enige een voorkamp moet doen, belooft een lange weg naar het podium. Maar dat geeft Lotte alleen maar vleugels. Een mooie overname na al een waza-ari uit houdgreep, een houdgreep, een tomoe nage en nog een houdgreep later en Lotte staat in de finale, waar ze dolgelukkig mee is: haar eerste Vlaamse medaille! En het ticket voor het Belgisch Kampioenschap is binnen. In de finale laat ze zich even verrassen en het is direct ippon. Jammer, maar we gaan door, dat is het belangrijkste.

Op zondag hebben we eerst Jannes. Hij begint goed en kan met 2x waza-ari zijn 1e tegenstander verslaan. Zijn tweede kamp loopt lang in zijn voordeel door 2 shido’s voor de tegenstander, maar in de golden score kan die wel scoren met een zogenaamde “shit-waza-ari”. In de herkansing is het dan weer aan Jannes. Hij komt eerst achter, maar kan dan gelijk maken en in de golden score afwerken. In de volgende kamp is de ander echter sterker, waardoor die 2x waza-ari kan scoren. Einde verhaal voor Jannes die best trots mag zijn op zijn prestatie en op een mooie 7e plaats eindigt.

Yelena haar eerste aanval wordt direct overgenomen en gevolgd door houdgreep. Haar tegenstandster kan echter niet doorstoten, waardoor zij geen herkansing krijgt. Jammer.

Elien begint heel goed en heeft duidelijk geleerd van de trainingen van de laatste weken. Direct een tegenaanval, scoren met waza-ari en volgen met houdgreep. Netjes opgelost en naar de volgende ronde. Daar probeert ze hetzelfde, maar de andere kan overnemen en Elien komt wat hard met de mat in aanraking, wat haar tot in het ziekenhuis leidt…

Caroline heeft haar eerste echte wedstrijd vandaag en doet dat goed. Haar eerste kamp verliest ze wel, waardoor ze naar de herkansingen gaat. Daar kan ze snel waza-ari scoren, maar haar onervarenheid leidt jammerlijk tot 3 shido’s en einde wedstrijd. Dat levert haar een mooie 5e plaats op.

Conclusie: we zijn dik tevreden met 2 medailles en met de goede zaken die we van iedereen hebben gezien. De trainingen van de voorbije weken hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen bij alle deelnemers. Volgende week vervolg op het Belgisch Kampioenschap.

Ontbijtsessie

1 februari 2020

26 januari 2020 - Provinciaal kampioenschap voor de jeugd – Lennik

Met 8 deelnemers gaan we vandaag proberen plekjes af te dwingen voor het Vlaams kampioenschap. Bij de u15 strijden Jannes Aegden, Elien Pauwels en Yelena Opdebeeck; bij de u18 Lotte Vandevoort, Kobe Lemaître, Jasper Van Elsacker en Kasper Van Gelder en bij de u21 Caroline Vannoppen. Met wat beginners en wat meer ervaren judoka’s met ambities belooft het een spannend kampioenschap te worden.

Jannes (-42) mag beginnen. Hij is alleszins gebrand op een goede prestatie. Met 2 waza-ari’s neemt hij de maat van zijn eerste tegenstander. Zijn 2e vliegt erover met een sode tsurikomi goshi. En dan staat hij al in de finale tegen een kwaaie klant. De tips van de coach worden opgevolgd en dat levert ook weer 2 waza-ari’s op. En dus een gouden medaille, als 1e jaars u15. Mooi zo.

Elien (-52) heeft slechts 1 tegenstander. Ze doet haar best, maar kan helaas geen vuist maken.

Yelena (-57) ondergaat hetzelfde lot.

Kasper (+90) mag zijn medaille direct gaan in ontvangst nemen.

Jasper (-66) zit in de grootste reeks. Zijn 1e kamp is tegen een sterkere bruine gordel. In de herkansingen kan Jasper wel zijn ding doen en met eerst waza-ari en daarna een zuivere ippon gaat hij verder. In de volgende ronde valt hij veel aan hetgeen waza-ari oplevert, maar andere aanvallen konden door de andere vaak overgenomen en leverden 2x waza-ari op. Einde verhaal voor Jasper, die heeft gevochten als een leeuw, maar helaas geen medaille mee naar huis kan nemen.

Kobe (-60) komt ervaring opdoen. In de 1e ronde is hij vrijgeloot. Kobe doet wat hij kan, maar moet toch snel ippon toegeven. In de herkansing, direct ook kamp voor brons, is het een gelijkaardig verhaal. 5e plaats en ervaring is het lot van Kobe.

Lotte (-48) zit in een poule van 4. In haar eerste kamp laat ze zich verrassen, in de 2e verrast ze de andere en in de 3e is het hard tegen hard, waarbij de andere uiteindelijk aan het langste eindje trekt. Uiteindelijk wordt Lotte 3e o.b.v. het gewicht, want de 1e had 3 kampen gewonnen en de andere 3 elk 1.

Caroline (+78) mag ook gewoon haar medaille gaan ophalen.

Met 6 medailles op 8 deelnemers kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Er is leergeld betaald en er zijn mooie acties gemaakt. Vervolg op het Vlaams kampioenschap op 8 en 9 februari 2020.

Een tevreden coach,

Karola

22 januari 2020 - Scholenkampioenschap Hasselt

Lotte doet vandaag mee aan het scholenkampioenschap. Ze zit terug in -48 en dat doet haar blijkbaar goed. Ze wint haar 3 kampen vrij vlot en staat bovenaan het podium te glunderen met een gouden medaille. Proficiat, Lotte!

Ladies Only training bij JC Edo

19 januari 2020

11 januari 2020 - U11 en U13 - Zemst

Bij de u11 hebben we Lander, Mattijs en Luna die de kleuren van JC Edo verdedigen.

Lander begint, maar komt bij de eerste worp al slecht neer en doet ook geen echte poging meer om uit de houdgreep te komen… Hij komt met een pijnlijke pols van de mat en wat ijs opleggen helpt niet echt… Dus geeft hij forfait voor de volgende kampen en gaat naar het ziekenhuis voor foto’s. Veel beterschap, Lander!

Mattijs komt voor het eerst meedoen bij de u11. Hij is een beetje onder de indruk van de drukte en chaos. Hij doet wel zijn best en scoort onderweg ook een waza-ari, maar moet toch 3x vrij snel een houdgreep toestaan waar hij niet meer uit geraakt.

Luna verliest haar 1e kamp vrij snel, maar haar 2e kamp wint ze zowaar nog sneller. Hajime, ippon! Een mooi einde voor de u11.

Bij de u13 hebben we Lars, Mees en Jarne.

Jarne begint goed. Na een eerste aanval geeft zijn tegenstander op. Hij kan dat echter niet door zetten en bij zijn andere twee kampen, waar hij wel weerwerk probeert te bieden, belandt hij in houdgreep.

Mees doet voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd en betaalt leergeld. Maar hij leert snel: zijn 2e en 3e kamp zijn duidelijk al beter dan de 1e, maar hij moet toch 3x ippon toestaan.

Lars heeft de meeste ervaring van de drie. Zijn eerste kamp komt hij echter in een onorthodoxe maar stevige houdgreep terecht. Zijn tweede weet hij dan mooi te winnen door te blijven aanvallen en niet op te geven. Daarmee kan hij 2x waza-ari scoren. En bij zijn derde maakt hij even een foutje waardoor die kan overnemen met tani otoshi…

Voor de u11 en u13 was het niet echt een goede start van het nieuwe jaar, maar dat betekent dat het alleen maar beter kan worden. En met goed te trainen, zullen we er wel komen. We hebben ook goede dingen gezien, maar die werden niet altijd beloond.

4 januari 2020 - Trofee van de donderslag - Meeuwen-Gruitrode

Jannes is onze enige deelnemer op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De eerste kamp heeft hij gewonnen met links seoi-otoshi en de tweede met sumi gaeshi. De derde kamp heeft hij verloren met waza-ari door morote-seoi nage. De vierde kamp is verloren gegaan door o-uchi-gari. De tegenstander was sterk en was die techniek al een paar keer ingekomen. Jannes probeert dan door een soort ura nage over te nemen, maar dat draaide anders uit.

22 december 2019 - Berke Bemelmans tornooi - Dilsen

Een paar dagen voor kerst trokken we met 5 van onze judoka’s op een vroege zondagochtend diep Limburg in voor het Berke Bemelmans tornooi in Dilsen.

Yelena zat met 6 in de categorie tot 57 kg. Ze was de eerste ronde uitgeloot. In haar eerste gevecht stond ze tegenover een bruine gordel die uiteindelijk de categorie wist te winnen. Yelena kon hier jammer genoeg weinig tegen inbrengen en verloor met Ippon. In de herkansing mocht ze vechten voor een 3de plaats. Na heel wat tegenwerk van Yelena wist haar tegenstander toch Waza-Ari te scoren waarna ze in een houdgreep terecht kwam waar ze niet mee uit geraakte.

Elien zat ook in een groep van 6 in de categorie tot 52 kg. Ook zij was de eerste ronde uitgeloot. In haar eerste kamp begon ze zeer sterk maar de nog sterkere Jutta wis haar in een houdgreep te nemen waar ze niet meer uit geraakte. Vervolgens mocht ook Elien haar kans wagen in een wedstrijd voor brons. Hier liet ze haar beste judo van de dag zien, het ging een hele tijd gelijk op. Een goed geplaatste kocht-guruma van de tegenstander betekende echter een jammere nederlaag voor Elien.

In de categorie van Jannes tot 42 kg waren er 8 deelnemers. Zijn eerste kamp kwam hij al snel Waza-Ari voor met een seoi-nage. Vervolgens wist hij met een juist geplaatste beenhaak een aanval van zijn tegenstander over te nemen. Ippon voor Jannes. Kamp 2 was een echte thriller! Tegen een erg sterke kleine judoka heeft hij de hele kamp uitgevochten. Zijn tegenstander, Vic, had echter een Waza-Ari kunnen scoren waardoor hij doorging naar de finale. Ook Jannes mocht dus nog strijden voor brons. Eerst scoorde hij Waza Ari, en vervolgens wist hij het af te maken met Tai-Otoshi. Het brons was binnen voor Jannes, proficiat!

Even later mocht ook Kobe aan de slag in een categorie met maar liefst 12 deelnemers. De eerste ronde kwam hij meteen tegen een zeer sterke judoka en verloor hij van deze bruine gordel. Vervolgens was het spannend afwachten of zijn tegenstander Rens ver genoeg zou geraken zodat hij mag herkansen. En ja hoor, Rens mocht de finale vechten en zo kwam Kobe terecht in de herkansingen. Jammer genoeg trok hij ook in zijn eerste herkansing aan het kortste eind.

Jasper zat in dezelfde categorie als Kobe. Als ze allebei alles zouden gewonnen hebben, waren ze mekaar in de finale tegengekomen. Jasper had dat goed begrepen. In zijn eerste kamp wist hij na slechts 4 seconden een Ippon in zijn voordeel te verzilveren. Jasper was duidelijk niet van plan zich moe te maken vandaag. Ook zijn tweede kamp won hij, deze keer na 5 seconden, met o-uchi-gari. In de halve finale was het weer hetzelfde verhaal van 5 seconden, jammer genoeg was het deze keer wel Jasper die aan het kortste eind trok. Als verliezer van de halve finale kwam hij in de kamp voor brons tegen de winnaar van de herkansingen. Hier heeft hij wel het beste van zichzelf mogen geven. Hij sukkelde echter in een armklem en moest de overwinning aan zijn tegenstander laten.

Alles samen heb ik als coach mooie dingen gezien tijdens deze laatste wedstrijd van het jaar. Dat belooft alvast voor 2020!

Brent

Video interclub

23 november 2019

23 november 2019 - Interclub dag 2 - Gent

De 2e dag ziet onze ploeg er een klein beetje anders uit: Thomas is door de afwezigheid van Maarten gezakt naar -73 om te kunnen afwisselen met Ward en Tono is er deze keer niet bij.

Na dag 1 stonden we voorlaatste in de ranking en we moeten nog tegen 4 ploegen, waarvan 3 uit de onderste regionen in de tussenstand. Eens kijken wat we vandaag kunnen doen en waar we gaan eindigen…

Kamp 1 tegen Boechout

-66: 0-1

-73: Thomas wordt overgenomen. 0-2

-81: Sander gaat ervoor tegen een andere blauwe gordel, ook een Janssens, maar deze zet een goede osoto gari in. 0-3

-90: Kobe neemt het dan weer op tegen een andere Peeters, krijgt eerst waza-ari tegen, maar komt dan een mooie heupworp in. 1-3

+90: Ingmar doet wat we verwachten, nl. scoren met seoi nage, eerst waza-ari en dan ippon. 2-3

-60: Jonas doet zijn uiterste best en maakt het de andere heel moeilijk, maar moet dan toch het onderspit delven. 2-4

Kamp 2 tegen Neerpelt

-66: 0-1

-73: Ward krijgt weer een moeilijke klant en kan geen vuist maken. 0-2

-81: Sander neemt het op tegen een bruine gordel en maakt er een uitputtingslag van. En hij kan die in zijn voordeel ombuigen. Een heupworp levert waza-ari op en dan neemt hij een stevige houdgreep. Zijn eerste overwinning is binnen! 1-2

-90: Ingmar krijgt een lastige klant en pakt het goed aan. Rustig en gecontroleerd, maar dan laat hij zich verrassen. 1-3

+90: Viktor doet zijn best, maar komt te kort. 1-4

-60: Jonas gaat er weer vol voor, maar moet waza-ari en houdgreep toestaan. 1-5

Kamp 3 tegen Gruitrode

-90: Thomas mag groeten. 1-0

+90: Viktor doet zijn best, maar … 1-1

-60: Jonas vliegt er weer in, maar krijgt 2x waza-ari tegen. 1-2

-66: 1-3

-73: Ward krijgt waza-ari tegen en komt in houdgreep. 1-4

-81: Kobe krijgt ook 2x waza-ari tegen. 1-5

Kamp 4 tegen Bonheiden

-66: Jonas is doorgeschoven naar -66 om te kunnen kampen. Hij probeert goed aan te vallen, maar wordt dan overgenomen. 0-1

-73: Thomas doet een hele mooie overname. 1-1

-81: Kobe kantelt zijn mannetje mooi om na zijn tomoe nage en pakt een stevige houdgreep. 2-1

-90: Sander komt goed in, maar wordt overgenomen. 2-2

+90: Ingmar komt tegen een 20 à 30 kilo meer wegend mannetje en begint met de moed der wanhoop. Maar dan: inkomen en ippon! Het geluk en ongeloof stond op zijn gezicht te lezen en zijn tegenstander kon er ook nog mee lachen. Mooi, judo is en blijft een mooie sport. 3-2

-60: geen kamp.

3-2 en we hebben zowaar een kamp gewonnen! Daar gaan we eentje op drinken.

Conclusie: alle doelstellingen voor de interclub van dit jaar zijn behaald! Onze jeugd heeft ondertussen zeker al bijgeleerd. Sander heeft daarmee zijn eerste overwinning binnen, Jonas leert met rasse schreden, Viktor en Ward doen ook hun uiterste best (maar hebben de pech altijd tegen zwarte gordels te komen waardoor het liedje niet lang duurt), Kobe heeft nog een shiaipunt erbij, Ingmar heeft nog 2 halve shiaipunten. En we gaan allemaal tevreden en gelukkig naar huis, met die schitterende afsluiter.

Oh ja, in de eindstand zijn we laatste, maar dat doet er niet toe. Op dat vlak hadden we totaal geen doelstelling.

Een tevreden coach,

Karola

16 november 2019 - Interclub dag 1 - Sint Truiden

Dit jaar staan we aan de aftrap van de interclub met een zeer jonge en relatief onervaren ploeg, mede door het gekwetst moeten afzeggen van een aantal sterke pionnen (Milan Meulemans in -66 en Maarten Roels in -73). De tactiek van dit jaar is dus het laten ervaring opdoen door onze jonge gasten en het laten shiaipunten sprokkelen door onze bruine en zwarte gordels. En dan zien we wel waar we uitkomen.

In 4e afdeling zijn we dit jaar met 10 ploegen. En deze eerste dag moeten we er 5 afwerken. Dat belooft een zware dag te worden, vooral door het gebrek aan reserven.

Kamp 1 tegen JC Kan Geiko

+90: Ingmar tegen een bruine gordel uit de -81. Met eerst een waza-ari uit zijn favoriete seoi-nage en daarna een ippon met een haakje als overname trekt hij alvast het eerste punt naar ons toe. 1-0

-60: Jonas mag gewoon groeten. 2-0

-66: De anderen mogen groeten. 2-1

-73: Ward doet zijn uiterste best tegen een 2e dan, maar moet dan toch ippon toestaan. 2-2

-81: Thomas komt tegen een zwarte gordel en gaat er al snel over met een seoi nage. 2-3

-90: Kobe wordt gevloerd met zijn eigen veegje en wordt vervolgens in houdgreep genomen. 2-4

Kamp 2 tegen Jitsu-Kwai Hamme

-73: Ward krijgt al snel waza-ari tegen en belandt in houdgreep. 0-1

-81: Sander gaat er voor, maar krijgt snel een lichte ippon tegen… 0-2

-90: Ingmar doet een mooi haakje met ippon tot gevolg. 1-2

+90: Tono vecht een schijnbaar eindeloze kamp tot ver in de Golden Score, waarbij shido’s langs beide kanten de kamp tekenen. En uiteindelijk trekt Tono aan het kortste eindje, met een 3e shido. 1-3

-60: Jonas vecht voor wat hij waard is en maakt zijn tegenstander een klein beetje gek door overal uit en rond te draaien. Hij krijgt ondertussen wel een paar shido’s en een waza-ari tegen, vooraleer de andere uiteindelijk ippon kan scoren. 1-4

-66: 1-5

Kamp 3 tegen Oosterzele

-73: Ward is niet van plan zich te laten doen, valt aan, maar wordt dan in het vervolg op grond gewurgd. 0-1

-81: Thomas scoort waza-ari met een overname en volgt met houdgreep. 1-1 en shiaipunt 9 is binnen.

-90: Kobe mag groeten. 2-1

+90: Viktor probeert wel, maar wordt snel geworpen. 2-2

-60: Jonas mag groeten. 3-2

-66: 3-3, hiki wake.

Kamp 4 tegen Brugge

-81: Sander gaat er vol voor, maar wordt dan overgenomen. 0-1

-90: Thomas komt uit tegen een 2e dan, weliswaar ook -81, wat hij eerst niet ziet zitten... Het advies om positief te denken doet blijkbaar wel wonderen, want even later kan hij hem mooi overnemen (waza-ari) en houdgreep nemen. 1-1 en Thomas zijn 10e shiaipunt is binnen.

+90: Ingmar scoort ippon met een mooi haakje. 2-1

-60: ook Jonas gaat er weer vol voor, maar moet dan een ippon seoi nage toestaan. 2-2

-66: 2-3

-73: ook Ward ondergaat de wet van de sterkste. 2-4

Kamp 5 tegen Olympia Brugge

+90: Viktor wil wel, maar zijn tegenstander is weer een maatje groter en sterker en duidelijk meer ervaren. 0-1

-60: ook Jonas ondergaat de wet van de meer ervaren tegenstander. 0-2

-66: 0-3

-73: Ward kampt verdienstelijk tegen zijn 5e zwarte gordel van de dag. Er worden wat shido’s uitgedeeld langs beide kanten en Ward krijgt dan toch waza-ari tegen en belandt in houdgreep. 0-4

-81: Kobe is duidelijk de betere in deze kamp en kan op grond een mooie kanteltechniek doen met houdgreep tot gevolg. 1-4

-90: Sander komt uit tegen een groene gordel (die eerder al van een zwarte gewonnen had) en maakt wel kans. Maar hij komt in houdgreep terecht. 1-5

Conclusie van de dag: als we enkel naar de eindresultaten kijken dan hebben we niet zo’n beste beurt gemaakt, maar het belangrijkste van vandaag is dat de jongeren gemotiveerd de mat zijn op gegaan en hun beste beentje hebben voorgezet tegen meestal bruine of zwarte gordels. Als ze die lijn blijven doortrekken, dan komen ze er wel. Chapeau voor de inzet en de motivatie.

Volgende week vervolg in Gent.

Coach Karola

11 november 2019 - Interprovinciaal U13 - Schoten

Jannes werd geselecteerd om deel te nemen aan het interprovinciaal tornooi. Dit gebeurde op basis van zijn jaarresultaten.

Hij won zijn poule met drie maal ippon.

Proficiat

Coach Karola

Zwarte gordel voor Tom Vanhove en Wim Lamens

10 november 2019

Weekend Brugge

25-27 oktober 2019

20 oktober 2019 - U14/U17 - Zwijndrecht

Vandaag hebben we drie dappere musketiers: Jannes bij de u14 en Lotte en Kasper bij de u17. Voor Jannes en Kasper is de nieuwe categorie wel even wennen.

Jannes begint goed: 2 aanvallen, 2x waza-ari en dus ippon en door naar ronde 2. Daar treft hij een stevige Nederlander. Jannes doet het goed, laat zich in het begin wel verrassen met een overname, maar houdt voor het overige goed stand en blijft aanvallen. Helaas sprokkelt hij ook shido’s en een 3e vlak voor het einde van de kamp. Hij moet dus via de herkansingen op het podium zien te geraken. De 1e herkansing gaat vlot: 3 aanvallen voor 2 waza-ari’s en weer een ronde verder. De volgende is tegen een hevig kereltje, maar Jannes kan er mee overweg en ook hier via 2 waza-ari’s naar de overwinning. Dan de kamp voor brons tegen een lange kerel met lange armen. Jannes blijft aanvallen, maar kan zijn aanvallen niet doorzetten. Hij scoort in het begin wel waza-ari, maar loopt dan weer op een paar shido’s. Dan probeert hij een overname maar dat draait verkeerd uit met waza-ari voor de tegenstander, waardoor die hoop krijgt en bij een volgende aanval terug waza-ari kan scoren. Jannes behaalt dus een hele mooie 5e plaats en mag heel tevreden zijn met zijn parcours.

Kasper heeft slechts 1 tegenstander en vecht dus een best-of-three. De 1e kamp is zeer snel gedaan: Kasper laat zich vangen met een heupworp. De 2e kamp is even snel gedaan, maar nu in het voordeel van Kasper met een tani otoshi. En de 3e kamp is een echte kamp, met wisselende kansen, waarbij Kasper uiteindelijk in houdgreep belandt. Hij heeft zijn vel duur verkocht en mag toch met zilver naar huis.

Lotte laat zich in haar 1e kamp ook snel vangen met een overname. In de herkansingen was ze niet van plan dat nog eens te laten gebeuren en vloert haar tegenstandster even snel met een mooi haakje. En daarmee heeft Lotte brons binnen gehaald.

Een tevreden coach, Karola

12 oktober 2019 - Provinciaal Kampioenschap - Opwijk

Enkel Lotte doet mee vandaag bij het PK voor de senioren, en dat als 1e jaars u18. Ze kiest voor de -52, omdat ze daar meer tegenstanders heeft dan in de -48. Ze zijn met 4 en met 2 zwarte gordels is er kans op de 2 laatste shiaipunten… Lotte begint tegen een blauwe gordel en begint goed. De 2e aanval is een hele goeie en levert ippon op. Dan tegen de 1e zwarte gordel. Die is makkelijker dan op voorhand verwacht en Lotte pakt haar 9e shiaipunt met een houdgreep. De 2e zwarte gordel geeft helaas forfait. Lotte is dus provinciaal kampioen bij de senioren en haalt één extra shiaipunt. Proficiat.

Coach Karola

12 oktober 2019 - Wedstrijd U11 - Opwijk

We hebben 3 dapperen op een laag bezet tornooi. Maar de onzen doen hun best. Alleen Arno weet een kamp te winnen. Lander en Kyliam moeten het deze keer zonder winstkamp stellen. Maar ze hebben zeker weer bijgeleerd.

Coach Maarten

28 september 2019 - Pot van Olen

Jasper is hier onze enige deelnemer, door kwetsuur van Kasper die toch mooi mee komt supporteren. Jasper zit in een poule van 3 en valt wel dapper aan, maar moet toch zijn meerdere erkennen in de andere jongens. Daarmee kan hij niet doorstoten naar de boom.

Coach Karola

22 september 2019 - Open van Brabant

Lotte is onze enige deelnemer en met maar 9 kampers in haar klasse is ze ook de lichtste.

Haar eerste kamp is tegen Filipetto. Deze heeft een eerste "dan" en is duidelijk te sterk voor Lotte. Lotte verliest deze kamp met een sankaku houdgreep. Haar tweede kamp verloopt beter en ze scoort waza-ari maar wordt bij een aanval overgenomen en verliest met ippon. Jammer maar Lotte was duidelijk de minst sterke in deze categorie.

Toch proficiat voor je inzet.

Coach Luc

15 september 2019 - Battle of the Kyu’s - Wachtebeke

Elien is hier onze deelnemer. Er zaten maar 5 meisjes in haar gewichtscategorie, ze was de enige lage kyu graad. Dus er is een poule van 4 volledig afgewerkt en dan heeft de enige groene gordel van die vier nog een best-of-three gedaan tegen Elien. Eerste wedstrijd zichzelf in tani otoshi gegooid. Tweede en derde kamp gewonnen door kanteltechniek en houdgreep.

Coach Maarten

15 september 2019 - Wedstrijd Herne U11 en U13

Bij de U11 twee deelnemers Yann en Lander

Yann wint twee kampen: één doordat de tegenstander drie strafpunten heeft opgelopen door niet te willen kampen. De 2de kamp verliest hij met ippon uit ko uchi gari, de derde wint hij op beslissing maar hij had wel een waza-ari moeten krijgen.

Lander?

Vier deelnemers bij de U13: Yelena, Myrdin, Jannes en LarsYelena verliest haar twee kampen van de best of 3.

Myrdin die heel hard zijn best doet vecht de volledige kamp uit maar verliest op beslissing. De volgende kampen is duidelijk dat hij alles gegeven heeft en verliest de volgende twee kampen.

Jannes wint zijn twee eerste kampen: de1ste uit waza-ari en houdgreep en de 2de met 2 waza-aris uit uchi mata. De 3de kamp start hij heel sterk maar loopt dan mee met zijn tegenstander en wordt geworpen met een o uchi gari uit het boekje. Hier kan hij alleen maar een goede les uit trekken.

Lars verliest zijn eerste 2 kampen met ippon en wint zijn derde door opgave van zijn tegenstander.

Proficiat voor ieders inzet.

Coach Luc

Start nieuw judoseizoen

3 september 2019

Ons hele team staat terug klaar om er een geweldig judojaar van te maken!

Jeugdvriendelijke judoclub

Zomer 2019

Voor de 7e keer op rij is onze club door de VJF benoemd tot jeugdvriendelijke judoclub. Wij zijn bekroond met het gouden label.