ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ЙОРДАН ЙОВКОВ"

гр. Варна, ул. ”Ек. Симитчиева” № 8, тел. 052/ 64 01 09

e-mail: yordan@yovkovschoolvarna.bg , facebook -OU.Yordan.Yovkov

"Свободомислещи, креативни, но отговорни към неотложните неща!"

Уважаеми родители и ученици,

Представяме Ви информация за предстоящите състезания:

I. На 23.03.2019 г. от 11.00 до 12.30 ч. ще се проведе Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ в ОУ „Йордан Йовков“, гр. Варна. Всички записали се за състезанието ученици да се явят в ОУ „Йордан Йовков“ в 10.30 ч. и да носят лична карта или бележник.

II. На 30.03.2019 г. от 9.00 до 13.30 ч. ще се проведе Пролетно математическо състезание за ученици от ІV клас в МГ „Д-р П. Берон“, гр. Варна. Всички записали се за състезанието ученици да се явят в МГ „Д-р П. Берон“ в 8.30 ч. и да носят лична карта или бележник.

III. На 20.04.2019 г. от 10.00 до 12.00 ч. ще се проведе Х-тото издание на състезанието по български език и литература за ученици от ІV клас в СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Варна. Всички записали се за състезанието ученици да се явят в СУ „Св. Климент Охридски“ в 9.30 ч. и да носят лична карта или бележник.

Поздравления за ученичката Божидара Мариянова Йотова - Vа клас от нашето училище, която е номинирана за творческите си изяви в категорията "УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" към ФОНДАЦИЯ "ДИМИТЪР БЕРБАТОВ"!

Петър Тодоров от VІ б клас - национален победител в конкурса SUPER STEM


Учители от училището на бъдещето представиха учебната програма “Мисия Бъдеще“ и демонстрираха:

  • 3Д моделиране и принтиране
  • експерименти за обясняване на природните науки- Химия, Физика и Биология
  • виртуална и добавена реалност
  • роботика и програмиране

Проекта се осъществява в партньорство с дирекция Образование на Община Варна!

Клуб "Роботика"

В Р Ъ З К И

Телефон и електронен адрес за подаване на сигнали към екипите за обхват на деца и ученици:

тел: 080010112, е-mail: obhvat@mon.bg

Уважаеми родители,

За безплатен достъп до електронно четимите учебници, е необходимо родителите или учениците да посетят сайта на едното от трите издателства: www.anubis.bg, www.bulvest.com или klett.bg и

да натиснат бутона Електронно четими учебници.

В новия прозорец се отваря общ за трите издателства екран, на който трябва да бъде направена регистрация само с име и електронен адрес, като се посочи в кой клас и в кое училище учи ученикът. Така се получава достъп до всички учебници на трите издателства, които учителите от това училище са избрали за своята работа. Регистрацията отнема не повече от 1-2 минути.

Електронно четимите варианти на "Oxford University Press" са достъпни след регистрация с код за достъп. Кодовете за учениците ще бъдат изпратени на електронната поща на Вашето училище.

Желаем на всички Вас успешна учебна година.