ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

"ЙОРДАН ЙОВКОВ"

гр. Варна, ул. ”Ек. Симитчиева” № 8, тел. 052/ 64 01 09

e-mail: yordan@yovkovschoolvarna.bg , facebook -OU.Yordan.Yovkov

"Свободомислещи, креативни, но отговорни към неотложните неща!"

ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

Лаборатория Байлаб 28.10.2019 г.

Обучение за спасяване от наводнения 10.2019 г.

СЪСТЕЗАНИЕ ПО МОБИЛНОСТ С УЧЕНИЦИ ОТ IV клас

На 14 и 15 декември 2019 г. в кк "Златни пясъци" се проведе XIX Научно-практическа конференция на СМБ „Математика и информатика - реалности и перспективи“. Конференциите са най-широкият вътрешен форум на българските матема­тици и информатици. На тези конференции се представят доклади и методически разработки, организират се обучения. На тях присъстват по-голямата част от преподавателите по математика и информатика от всички степени на обучение в страната. Докладите от всяка конференция се публикуват в том " Математика и математическо образование".

По изключение тази година в конференцията взе участие ученикът от 6а клас Петко С. Петков. Петко предложи идеи за геометрично представяне на формулите за съкратено умножение, които се учат в седми клас. С учителката си по математика Надежда Н. Димитрова, разработиха и проведоха урок за седмокласниците на тема "Геометричен смисъл на формулите за съкратено умножение". Урокът беше проведен и с трите седми класа. Учениците имаха практически задачи и работиха по екипи. Благодарим на седмокласниците на ОУ "Йордан Йовков" за ентусиазма и отличното им представяне в тези часове.

Петко изработи по своя идея кубче, което се сглобява от две по-малки кубчета и 6 призми и нагледно представя формулата за сбор на две събираеми на трета степен. Оказва се, че подобно кубче присъства в обучителните комплекти на Монтесори, които не са масово разпространени в кабинетите по математика в България и повечето учители не са запознати с тези комплекти. Петко С. Петков и Надежда Н. Димитрова представиха блестящо ОУ "Йордан Йовков" на проведената годишна конференция на СМБ и получиха специални поздрави и пожелания от проф. Жулиета Савова, ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Всички участници останаха възхитени и споделиха, че ще ни очакват и догодина.

ОТКРИТ УРОК по КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ- IV A клас, г-жа Ивелина Славова и Галина Петрова

Репортаж на БНТ2 за проекта "Let's save water as a naturalresour".

В Р Ъ З К И

ЕЛЕКТРОНЕН ДНЕВНИК https://www.shkolo.bg/

Телефон и електронен адрес за подаване на сигнали към екипите за обхват на деца и ученици:

тел: 080010112, е-mail: obhvat@mon.bg

Уважаеми родители,

За безплатен достъп до електронно четимите учебници, е необходимо родителите или учениците да посетят сайта на едното от трите издателства: www.anubis.bg, www.bulvest.com или klett.bg и да натиснат бутона Електронно четими учебници.

В новия прозорец се отваря общ за трите издателства екран, на който трябва да бъде направена регистрация само с име и електронен адрес, като се посочи в кой клас и в кое училище учи ученикът. Така се получава достъп до всички учебници на трите издателства, които учителите от това училище са избрали за своята работа. Регистрацията отнема не повече от 1-2 минути.

Електронно четимите варианти на "Oxford University Press" са достъпни след регистрация с код за достъп. Кодовете за учениците ще бъдат изпратени на електронната поща на Вашето училище.

Желаем на всички Вас успешна учебна година.

КНИГОВИЩЕ - дигитално средство за провокиране и стимулиране на четенето

Предложение за свободното време на учениците от 1 до 12 клас през лятната ваканция: