Over Jouke

Toen Jouke een peuter was, waren een van zijn eerste woordjes "kan wel" Als Jouke deze woordjes sprak, was het voor zijn ouders een teken om zich zo snel mogelijk naar de plaats te begeven waar Jouke was. Zeer waarschijnlijk was het dan dat Jouke zichzelf moed in aan het spreken was om iets te gaan doen wat volgens zijn ouders zeer zeker NIET kon. Op torens van meubelstukken klimmen, aan kasten hangen, op randjes balanceren, van erg hoge speeltoestellen springen... "Jouke dat kan niet" zeiden zijn ouders dan. "Kan wel!" reageerde Jouke dan.

Na het behalen van zijn zwemdiploma's A,B,C mocht Jouke, 6 jaar oud, een andere sport kiezen. Behalve dat hij voetbal niet leuk vond, had hij geen idee. Dus werd het atletiek. Dat leek wel een goed begin voor bijna alle sporten. Het winterseizoen bij atletiek was leuk, toen werd er in de zaal gespeeld en gesprongen maar toen kwam de zomer en moest er worden gerend op de lange atletiekbaan. Saai vond Jouke die het liefst in de omheining hing.

Op de Olympische Spelen in London had ene Epke Zonderland een tijd geleden een wereldprestatie geleverd op rekstok. Jouke zag het op youtube, dat leek hem nou wel wat.


Jouke mocht beginnen met gymles bij Dos Castricum. Dat was cool! In het zwembad in Heiloo had Jouke iemand gezien die erg mooie sprongen van de duikplank maakte. Deze jongen bleek op trampolinespringen te zitten. En bij Dos bleek je ook trampolineles te kunnen krijgen. Er was wel een wachtlijst waar Jouke en zijn twee jaar oudere broer Melle toen op gezet werden.

Trampolinespringen was pas echt leuk. Helaas begon kort nadat ze gestart waren de zomervakantie 2013. Er werd in de vakantie wel nog een clinic gegeven. Maar deze clinic was al vol. Wat gespeur op internet leverde een trampolinevereniging in Alkmaar op, Triffis. Die gaf clinics in de zomervakantie.

Tijdens deze clinics viel het de trainer op dat Jouke wel wat aanleg had. En dus werd er een mail verstuurd met een uitnodiging voor een talenten testdag, die natuurlijk in de spambox belandde, en pas eind september 2013 weer opdook, waarna Jouke toch een keertje mocht komen proefspringen in de talentgroep.

Het was geen onmiddelijk succes, Jouke was nog erg jong en motorisch nog niet zo sterk. Toch mocht Jouke het 1 keer in de week komen proberen.