Joonas Ryynänen

FacebookTwitter

Kuka joonas?

Olen kolmen lapsen isä, opettaja ja yrittäjä Porista. Opiskelin Raumalla ja työskentelen Ulvilassa. Sivutoimisesti olen yrittäjä ja toimin tukihenkilönä yhdelle pienelle pojalle. Olen aina ollut aktiivinen osallistumaan ja tottunut kantamaan vastuuta.

Haluan olla osa ratkaisua, enkä ongelmaa. Politiikkaan tulin mukaan, koska haluan että tulevaisuuden Satakunta ja Suomi on

Koulutukseni ja osaamiseni kautta koen, että pystyn edistämään näitä tavoitteita. Haluan katsoa eteenpäin, kohti hyvinvoivaa, edistyksellistä ja reilua tulevaisuutta.

Poliittiset luottamustoimet ja järjestötoiminta

Joonas somessa

Koulutus ja työura

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri. Opiskelin Rauman OKL:ssa 2008 - 2012. Toimin nykyisin luokan- ja teknisen työn opettajana, mutta työuralleni mahtuu monenlaista työkokemusta niin erityisopettajana kuin roskakuskina.

Olen Espoosta kotoisin ja toimin lukion ohella ja jälkeen pari vuotta roskakuskina Lassila & Tikanojalla pääkaupunkiseudulla. Olen myös ajanut rekkaa Suomessa ja Eurooppassa, koonnut telineitä Olkiluodossa ja ollut Rauman UPM:n paperitehtaalla hommissa.

Yrittäjänä pyöritän sivutoimista koulurakentamisen ja teknisen työn koulutuksen konsulttitoimistoa. Yritykseni tarkoituksena on auttaa uusien koulujen rakennuttajia tekemään turvalliset, toimivat ja nykyaikaiset teknisen työn tilat. Järjestän myös erilaisia teknisen työn ja opetuksen koulutuksia ja konsultaatioita.

Poliittiset teemat

Omasta elämäntilanteesta ja taustasta muodostuvat luontevasti poliittiset teemani:

Olen vahvan perhepolitiikan kannattaja ja tuon lasten aseman esille päätöksenteossa. Vain koulutuksella Suomi pärjää. Meidän tulee nostaa perusopetuksen resursseja ja panostaa koulutukseen kaikilla asteilla.- Peruskoulu tarvitsee lisää tekemällä oppimista. Elinikäinen oppiminen tulee tunnistaa ja työelämän aikana tapahtuvaa kouluttautumista helpottaa.

Kaiken perustana on vahva talous, jonka ansiosta voimme panostaa inhimillisen hyvinvoinnin luomiseen. Suomen tulee tukea ja luoda kasvun edellytyksiä yrityksille. Velkapopulismiin ei pidä kuitenkaan sortua, sillä leikkaamalla ja kurjistamalla ei kasvua luoda.

Samalla kun hoidamme Suomen asioita huolellisesti, näytämme esimerkkiä muille. Hoidetaan yhteiskunnan toiminnot, turvallisuuspolitiikka, ympäristönsuojelu ja talous kunnolla, reilusti ja tasa-arvoisesti!