Lepkevadászat


Az 1000 x 600-as belső felület három részre oszlik. A jobboldalán egy 200 x 600-as felületen lehet adminisztrálni a játékosokat, illetve az itt lévő indító gomb hatására elindítani a játékot. A játéktér 800 x 550 pixel méretű, a felső, 50 pixel magas rész pedig arra szolgál, hogy itt olvasható majd a hátralévő játék-idő és az elért pontszám is.

Induláskor adjuk meg a játékos nevét, majd az indító gomb hatására kezdődjön a játék. A játék során a mező fölött időnként megjelenik egy-egy lepke, és elkezd repülni – most elég egyszerűen, csak négy lehetséges irányban mozog egyenletes, de véletlen sebességgel. (Véletlen pozíció, véletlen méret, véletlen sebesség, véletlen, hogy milyen irányban indulnak: balra le/föl vagy jobbra le/föl). A gomb megnyomásakor a lepkevadász is megjelenik a mező jobb alsó sarkában. Őt az egérrel tudjuk mozgatni, és az a cél, hogy minél több lepkét el tudjon kapni. Az elkapott lepkékért egy-egy pontszám jár.

Ha lejárt a játékideje, a listában jelenjen meg a játékos neve és a pontszáma. Ha egy játékos többször is játszik, akkor csak a legutolsó eredménye jelenjen meg (vagy ha lágyabb szívű, akkor a legjobb). A listafelületen pontszám szerint csökkenően rendezve legyenek az adatok.

A Mentés gomb hatására a listában lévő adatokat mentsük el egy adatbázisba, a következő induláskor innen olvassuk ki a játékosok adatait, és jelenítsük is meg a listafelületen.

Mentéskor értelemszerűen csak az újakat kell beszúrni, a korábban is létezőket pedig módosítani. Ehhez beágyazott Derby-t használunk majd Mavennel.


A működést bemutató videó: lepkevadaszat.mp4

Adatok: lepkevadaszat.zip

Rendezhető listamodell lehetséges kódja: RendezhetoListModel.java


Egy lehetséges megoldás olvasható a következő pdf fájlban. Próbálja meg megérteni és megoldani a leírtak alapján.

lepkevadaszat.pdf