Ásványvíz a helyére!

- avagy lokalitás

Mint látható volt a kocsmázós feladat megoldása során, a névsorba rendezés nem tökéletes, hiszen az ASCII kódolás miatt az ékezetes karakterek az ábécé végére kerültek, így például az ásványvíz is rossz helyen szerepel. Javítsuk ki ezt a hibát egy, a kocsmázós feladat egyszerűsített változatában!

Most csak annyi a feladat, hogy az italok jelenjenek meg a listafelületen, lehessen őket névsorba rendezni növekvő vagy csökkenő módon, illetve egyetlen kijelölt ital esetén az is jelenjen meg a lista alatt, hogy az illető italból mekkora a default mennyiség, illetve mennyi ennek az ára. Viszont ezek az adatok választástól függően vagy magyarul vagy angolul jelenjenek meg:

Mint látható, nem csak a szövegek jelennek meg az adott nyelven, de a számformátum (tizedesvessző vagy tizedespont) és a pénzformátum is. Sőt, még az árakban is tükröződik a Font és Ft átváltása. (A belső felület mérete legyen pl. 400 x 400 pixel.)


Adatok: lokalizacio_adatai

Rendezhető listamodell lehetséges kódja: RendezhetoListModel.java

Néhány további képernyőkép: lokalizacio_kepernyokepek.pdf


A feladat megoldása előtt, illetve közben célszerű átnézni a lokalizációval kapcsolatos fogalmakat. Ezekhez pl. itt találhat referenciákat:

http://tutorials.jenkov.com/java-internationalization/index.html

https://docs.oracle.com/javase/8/docs/technotes/guides/intl/


de persze bármely más, a témával foglalkozó anyag is jó lehet.


Egy lehetséges megoldás olvasható a következő pdf fájlban. Próbálja meg megérteni és megoldani a leírtak alapján.

Lokalizacio.pdf