Så Fik Jeg Min iPhone 7

iPhone 7 anmeldelse og mit førstehåndsindtryk

Hastigheden og kamera er fantastisk, men jeg savner altså det god gamle jack stik!

Hvert år frigiver Apple ”den bedste iPhone nogensinde”, men den nye iPhone 7 føles faktisk anderledes på en eller anden måde. De fleste nye features og detaljer fik både bloggere og journalister fat på i forvejen.

Allerede nu svirrer der allerede rygter om at næste efterårs iPhone kan byde på et redesign med en OLED-skærm og ingen Home-knap. Men nok om det, her er det version 7 det handler om.

iPhone 7 byder på mindre ændringer i telefonens form og større forbedringer af dens funktion. Men er også tilføjet et par nye irritationsmomenter på samme tid. Onde tunger vil påstå at det gør at iPhone 7 kan virke lidt som en beta-version af, hvad der kommer. Når det er sagt, er det bestemt en fremragende mobiltelefon. Jeg er faktisk begejstre for den nye ”Hjem” knap som direkte integreret og faktisk ikke er en mekanisk knap!.

A10-fusion – Fuld fart på dine apps

Den største forskel finder vi under kølerhjelmen. I september 2016 forklarede Apple, at den A10 Fusion chip der driver iPhone 7, har hele fire kerner: to højtlydende kerner til de mest intense opgaver og to andre kerner til at håndtere lettere job, mens du sparer strøm.

Noget af det første jeg bemærkede på den iPhone 7 som jeg testede var at den var lynende hurtig!. (Modellen var en iPhone 7, 128 GB i farven jetsort).

Mine apps åbnede lynhurtigt, opdateringer blev også installeret forbavsende hurtigt, og kameraet var klar til at skyde et billede lige så hurtigt som jeg klikkede på det på låseskærmen. Billederne kommer vi tilbage til, men lad mig med det samme sige at det er en fed feature med 2 kameraer i frontenten!

På trods af A10s strømstyringsfunktioner bemærkede jeg imidlertid ikke dramatiske batteribesparelser. I forhold til min gamle iPhone 6 vil jeg sige at der er en smule mere batteri når jeg bruger telefonen på samme måde.

Batteri tiden - Lidt mere juice

Så efter en almindelig dag hvor jeg har ringet, læst e-mails og talt og hørt musik til og fra arbejde er der ca. 25% batteri tilbage om aftenen. Det er nok til en arbejdsdag, men med virkelig intensivt brug tror jeg nok det vil være muligt for mig at køre den flad.

Bedre skærm med højere kontrast

Skærmen er helt klart forbedret. Den er blevet mere lys , hvilket gør det lettere at læse på telefonen selv i stærkt sollys.

Hvor min iPhone 6 var næsten ulæselig ved stærk middagssol, er iPhone 7 så læselig at jeg kan læse både e-mails eller en artikel på nettet. Skærmen understøtter også et bredere farveskala, som gør at billeder og videoer er blevet mere virkelighedstro. Det skal næsten opleves ved at sammenligne en ældre iPhone med den nye 7´er.

Jackstikket der forsvandt

Jeg er nok ikke den eneste der har bandet over at Apple har valgt at droppe det gode gamle jackstik. Vi er nok nogle stykker der har valgt at investere i nogle ordentlige hørebøffer som er bedre end dem der følger med som standard.

Retfærdigvis har Apple dog lagt et converter stik med i pakken, så du kan tilslutte dine egne hørebøffer. Er du træt af ledninger er der håb forude – Apple har nemlig også lanceret trådløse høretelefoner som de kalder ”AirPods”. De kan tilkøbes som ekstra udstyr og koster 1.379 kr.

Der er imidlertid pillet lidt mere ved lyden. Der er nemlig kommet en ekstra højtaler til stereolyd. Den er placeret tæt på Facetime kameraet i fronten af telefonen. Det giver faktisk en ganske udmærket lyd hvis du skal spille lidt musik for vennerne.

Mere hukommelse – Endelig har de forstået det!

En ting der har været meget udskældt er Apples tidligere iPhone der havde en hukommelse på kun 16 GB. Det var ganske enkelt for lidt til både Apps, billeder, musik osv. Den gode nyhed er at nu er 32 GB den mindste hukommelse du kan købe. Har du brug for mere plads, kan du i stedet vælge 64 GB, 128 GB eller helt op til 256 GB! Det skulle vist være nok for selv den største foto entuisiast!

Kamera – Her er forskellen på iPhone 7 og iPhone 7 plus

iPhone 7 har et 12 megapixel iSight kamera og ydeevnen er noget bedre end forgængeren iPhone 6. Den har et bedre blændeobjektiv, hvilket giver mere lys til billeder som er optaget under svag belysning.

Herudover er der også optisk billedstabilisering, det var noget der tidligere kun var i plus modellerne. TruTone blitzen giver også 50% mere blitz, takket være fire lysdioder. Apple hævder at det kan være med til at kompensere for billed flimmer hvis du fotograferer indendørs. Begge modeller har:

· Optisk billedstabilisering

· Objektiv med seks linser

· True Tone Flash med fire LED-dioder

· Panorama (op til 63 megapixels)

· Safirkrystal over objektivet

· Belysningssensor på bagsiden

· Infrarødt hybridfilter

· Autofokus med Focus Pixels

· Tryk for at fokusere med Focus Pixels

· Live Photos med stabilisering

· Bredere farveområde til billeder og Live Photos

· Forbedret lokal “tone mapping”

· Krops- og ansigtsgenkendelse

· Eksponeringsjustering

· Støjreduktion

· Auto HDR-billeder

· Automatisk billedstabilisering

· Serieoptagelse

· Selvudløser

· Geotagging af billeder

IPhone 7 Plus modellen har imidlertid 2 kameraer og uden at gå i detaljer med denne model er den nok den du bør vælge hvis du vil have de bedste billeder og en større skærm (7´eren har en skærmstørrelse på 4,7” og 7 Plus er på hele 5,5”

Hvilke farver fås telefonen i?

iPhone 7 fås i farverne rosaguld, guld, sølv,sort og jetsort. For nyligt blev der også leveret en ny RED edition.

iOS 10 har også fået en overhaling.

Ganske som ventet kom der også en opdatering til iOS og faktisk gik der er par måneder før der var fuld understøttelse af de nye kamera funktioner til 7 plus modellen.

Konklusion:

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke denne gang var lige så hurtigt ude og investere i den nye iPhone som jeg plejer og jeg brugte faktisk 2 mdr. på at spekulere på om jeg skulle opgradere. Jeg var nede i den lokale YouSee butik flere gange for at prøve telefonen – og tak for tålmodholdigheden fra det flinke personale! :-)

Det der overbeviste mig var hastigheden og kameraet og jeg må erkende at jeg ikke har fortrudt mit køb, endnu engang har Apple leveret den bedste iPhone nogensinde.