Innovatiivista teknologiaa peruskoulussa

Lyhytlinkki tälle sivulle: bit.do/innovarobotit


Rakennamme robotteja

Ohjelmoimme Arduinoa, Picaxea ja Android-puhelinta


Rakennamme robottien mekaanisia osia itse ilman rakennussarjoja. Käytämme 3D-tulostinta ja edullisia rautakaupan materiaaleja ja tarvikkeita. Ohjelmoimme puhelimeen kauko-ohjaussovelluksia ja pelejä ja matematiikkasovelluksia. Koodaamme ja komennamme autorobottia Arduino-mikro-ohjaimen avulla.

Sivusto on tarkoitettu peruskouluikäisen oppimateriaaliksi. Aineisto on muotoiltu siten, että ensin opiskellaan tarvittavat tiedot ja tekniikat. Sitten pyritään soveltamaan hankittuja taitoja - innovatiivisesti keksien uutta ja omintakeista. Aineisto on sopivaa käytettäväksi erityisesti ohjelmoinnin ja käsityön tunneilla.

Sisällöt on esitetty opintokorttien muodossa. Kortti opastaa yhden asian kerrallaan. Haastava kokonaisuus on jaettu pieniin hallittaviin osiin, jotka oppilaat suorittavat itsenäisesti. Jotta opiskelu etenisi johdonmukaisesti, opintokortit on koottu opintopoluiksi. Opintopolku toimii samalla itseopiskelun ja itsearvioinnin apuvälineenä.

Kaikki opiskelijat, opettajat ja oppilaat ovat tervetulleita esittelemään omia kehitelmiään ja oppimateriaalia. Toivomme sen tapahtuvan opintokortin muodossa. Lähetä kortti sivuston hoitajille tai pyydä lupa tulla muokkaammaan sivustoa itsenäisesti.


Tervetuloa, työryhmän puolesta

Hannu Olin

Vantaan Havukosken koulu

olinhan(et)gmail.com

040-5841807 (WhatsApp)Lyhytlinkki tälle sivulle: bit.do/innovarobotit