DİSTİLE SAFSU
Suyu arıtmak, biyolojik kirleticileri, istenmeyen kimyasalları, askıda katı maddeleri ve gazları, sudan uzaklaştırma işlemidir.
Su arıtmada, belirli amaçlara uygun su üretmek için saflaştırma yapılır. Su saflaştırma işlemi, içme suyunun yanı sıra tıbbi, farmakolojik, kimyasal ve endüstriyel uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli alanlarda gerçekleştirilir. Su saflaştırma; süzme, damıtma ve çökeltme gibi fiziksel işlemler; biyolojik aktif karbon, yavaş kum filtreleri gibi biyolojik işlemler; klorlama ve flokülasyon gibi kimyasal işlemler; ultraviyole (UV) ışık gibi elektromanyetik radyasyon kullanımlı işlemler ve ters ozmoz, sürekli deiyonizasyon, iyon değişimi gibi işlemler ile gerçekleştirilir.
Reverse Osmosis sistem (Ters Ozmoz)
Ters ozmoz, besleme suyu kirleticilerinin %99'a kadarını gidermenin en ekonomik yöntemidir.
Ters ozmozu anlamak için önce ozmozu anlamalısınız. Doğal ozmoz sırasında, su daha az konsantre bir çözeltiden yarı geçirgen bir zardan daha yoğun bir çözeltiye, zarın her iki tarafındaki konsantrasyon ve basınç eşit oluncaya kadar akar.
Su saflaştırma sistemlerinde, doğal ozmotik akışı tersine çevirmek için zarın daha konsantre (besleme suyu) tarafına harici basınç uygulanır. Bu, besleme suyunu yarı geçirgen zardan geçmeye zorlar.
Safsızlıklar membran yüzeyinde birikir ve drenaja gönderilir ve membrandan ürün suyu olarak geçen su çoğunlukla safsızlıklardan arındırılır.
Reverse ozmoz membranı, safsızlıkları reddeden ancak suyun geçmesine izin veren ince bir mikro gözenekli yüzeye sahiptir. Membran bakterileri, pirojenleri ve inorganik katıların %90-95'ini reddeder. Çok değerlikli iyonlar, tek değerli iyonlardan daha kolay reddedilir. 200 Dalton'dan daha büyük moleküler ağırlığa sahip organik katılar membran tarafından reddedilir, ancak çözünmüş gazlar etkili bir şekilde uzaklaştırılmaz.
T1-Saf su cihazı ( ultra saf su sistemleri), 25 ºC'de 18.2 MΩ.cm dirençli ASTM D1193'e göre suyun en yüksek saflık seviyesidir. Sıvı kromatografisi (HPLC), gaz kromatografisi (GC) gibi hassas analitik ve biyolojik uygulamalar, yüksek maliyetli cihaz hasarı risklerini ve tüm kirleticiler nedeniyle yanlış araştırma verilerini ortadan kaldırmak için 1- ultra saf suya kritik olarak bağlıdır.
T2-Su saflaştırma sistemleri, 25ºC'de >1 Mohm-cm özdirençli saf su, ASTM D1193'e göre Tip 2 olarak sınıflandırılır ve tampon, ortam ve reaktif hazırlama, hücre kültürü çalışmaları, pH çözeltileri cam eşya durulama ve tedarik ekipmanı gibi genel laboratuvar uygulamaları için yaygın olarak kullanılılan T2 su ve T1 su arıtma sistemlerine besleme olarak da kullanılabilir.
T 3- Reverse osmos ro Ters ozmoz suyu 25ºC'de >%98 reddediilme arıtılmış su,olarak sınıflandırılır ve su banyoları, cam yıkayıcılar, nemlendiriciler ve otoklavlar gibi genel ekipmanlar için yaygın olarak kullanılır. T3 su ve T1 su arıtma sistemine besleme olarak da kullanılabilir.
Deiyonize Saf su
Deiyonize safsu suyun içindeki bine yakın yabancı maddelerin alınması dır.
Fabrikalarda, laboratuvarlarda, ilaç sanayinde, elektronik devre yıkamalarında, hassas yüzey kaplama işlerinde, moleküler ürünlerde vb. alanlarda ihtiyaç duyulan saf suyu imal edilen son derece hassas sistemlerdir. Sistemler
Sudaki tüm fiziksel, kimyasal ve biyolojik safsızlıkları giderir. Konvansiyonel sistemlerde bu işlemler için birçok farklı ekipmanı kullanmak gerekirken sufim saf su cihazları bunu kompakt tek yapı içinde gerçekleştirir. Cihaz genelde Tip1 kalitede saf su üretirken bazı modellerimizde aynı cihazdan Tip1,2,3,4 kalitede su almak mümkündür.