Imatran seudun sukututkijat on vireästi toimiva yhdistys. Järjestämme kuukausittain mielenkiintoisia luentoja, avustamme jäseniämme DNA- ja muussa sukututkimuksessa. Käytössämme on tutkijahuone Ruokolahdella, jossa laaja kirjavalikoima ja mikrofilmien lukulaite. Alta näet kokouspäivät ja tapahtumat. Löydät meidät myös Instagramista #imatransukututkijat.


Kokouspäivät ja aiheet 2024

Kokouksemme ovat kaikille avoimia maksuttomia esitelmätilaisuuksia. Tervetuloa kaikki sukututkimuksesta kiinnostuneet!

Syksy 2024


VP Toropaisen etäluentosarja vanhoista käsialoista jatkuu. Zoom-linkki luentojen seuraamiseksi lähetetään jäsenille ennen luentoa. Luentoja on kaksi kuukaudessa, aina parittomilla viikoilla tiistaisin. (10.9, 24.9, 8.10, 22.10, 5.11, 19.11, 3.12 ja 17.12.) Tässä Toropaisen esittely luentosarjan sisällöstä: "Molemmat kuukauden kerrat edetään siten, että esittelen yhden asiakirjan tai asiakirjaryhmän, sen synnyn, sisällön ja mistä asiakirjat löytyvät. Tätä asiakirjaa tai ryhmää - esimerkiksi perukirjat - jatketaan niin kauan, että olemme saaneet käytyä valitun asiakirjan läpi. Siitä kootaan sanastoa, joka on hyvä osata ja samalla harjoitellaan käsialaa, lyhenteitä ja muuta sellaista tietoa ja taitoa, jotka kyseiseen asiakirjaan liittyy. Seuraavaksi otamme jonkin toisen asiakirjan ja käymme siitä samat prosessit läpi." 


Torstaina (huom. päivä!) 19.9. klo 14.00 menemme tutustumaan uudistettuun Rajamuseoon, osoite Niskapietiläntie 32 D, 55910 Imatra. Aluksi on lyhyt esittely, sen jälkeen jokainen voi tutustua museoon omin päin. Ilmoittautua voi vaikka heti, kuitenkin viimeistään 11.9. minulle sähköpostitse liisa.raitinpaa@gmail.com


Tiistaina 15.10. klo 16.00 - 18.00 järjestämme yhteisen tilaisuuden museon ja kirjaston kanssa kirjaston Olohuoneessa. Ohjelmassa on sukututkimusneuvontaa, museon palvelujen esittelyä (mm. valokuvakokoelma) ja kirjaston palvelujen esittelyä (mm. kotiseutukokoelma ja digitointipalvelut).


Ennakkotietoa myös Virta-opiston tarjonnasta: Sukututkimuksen peruskurssi järjestetään syyslukukaudella ja jatkokurssi kevätlukukaudella. Ilmoittautuminen alkaa 12.8. Katso lisätiedot Virta-opiston ohjelmasta 

https://uusi.opistopalvelut.fi/imatra/fi/#pos-1-11


Syyskokouksen päätöksiä

Yhdistyksen syyskokouksessa 21.11.2023 hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2024. Kuukausikokoukset pidetään Kulttuuritalo Virran Vierashuoneessa kuukauden kolmantena tiistaina klo 18 - 20. Lisäksi järjestetään koulutusta ja retkiä. DNA-ryhmä jatkaa toimintaansa. Jäsenmaksu päätettiin 18 euroon kulujen nousun takia. Jäseniä on 144.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Liisa Raitinpää.

Hallituksen jäsenent:

Toiminnantarkastajaksi vuodelle 2024 valittiin Erkki Huhtanen ja varalle Mauri Lehikoinen.