Tapahtumakalenteri

Vuosi 2021


****

Syyskauden tapahtumat

Kuukausikokous tiistaina 21.9. klo 18.00 Imatran Kulttuuritalon Kaleva-salissa. Ohjelmassa on uutisia ja kuulumisia sekä mahdollisuus kysymysten esittämiseen.

DNA-ryhmä kokoontuu tiistaina 5.10. klo 17.30 Imatran Kulttuurikeskuksen Taiteilijalämpiössä. Aiheena on Y-DNA eli isälinjan tutkiminen.

Kuukausikokous tiistaina 19.10. klo 18.oo Imatran Kulttuuritalon Kaleva-salissa. Samuli Saarela kertoo aiheesta "Kirjallisten lähteiden Imatra-mytologia ja -symboliikka".

Sääntömääräinen syyskokous tiistaina 16.11. klo 18.00 Imatran Kulttuuritalon Kaleva-salissa. Esitelmän pitää Veikko Puska aiheenaan Imatran muistomerkit.

Kuukausikokous tiistaina 14.12. klo 18.00 Imatran Kulttuuritalon Kaleva-salissa. Petri Laasonen kertoo Geni-sukututkimusohjelmasta.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Noudatamme viranomaisen koronaturvallisuusohjeita.


Vuosikokous

Imatran seudun sukututkijoiden vuosikokous järjestettiin Teams-etäkokouksena tiistaina 18.5.2021 klo 18. Kokous vahvisti tilinpäätöksen vuodelta 2020 ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Museovirasto avaa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina vapaaseen käyttöön

Museovirasto avaa Finna-palvelussa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina kuvatiedostoina kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kansallisten kuvakokoelmien aineistoja voi käyttää esimerkiksi julkaisuissa, tutkimuksessa ja sisustusratkaisuissa. Uudistuksella Museovirasto tukee kulttuuriperinnön saavutettavuutta sekä avointa ja laajaa käyttöä. Kyseessä on Suomen suurin kuvallisten kokoelmien avaaminen vapaaseen käyttöön. Uudistuksen yhteydessä

Museovirasto avaa myös oman Finna-näkymän osoitteessa museovirasto.finna.fi.

Yhdistyksen syyskokouksen päätöksiä

Henkilövalinnat vuodelle 2021

 • Puheenjohtaja: Liisa Raitinpää

 • Hallitus: Pirjo Asikainen, Virpi Lapakko, Pentti Partanen, Kari Terho, Sari Eskola ja Harri Pajari

 • Toiminnantarkastaja: Mauri Lehikoinen, varalla Erkki Huhtanen

 • Jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa

Toiminta

 • Tammikuun 2021 alussa on ilmestynyt jäsenlehti Sukujen Vuoksi, joka on lähetetty kaikille yhdistyksen jäsenille.

 • Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ei säännöllisiä kuukausikokouksia järjestetä kevään 2021 aikana. Tiedotamme tapahtumista tällä sivulla, Uutisvuoksen seurapalstalla ja sähköpostitse. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla. Tervetuloa syksyllä mukaan toimintaan!

SUKUTUTKIMUSKURSSI

 • Sukututkimuksen peruskurssi alkaa Virta-opistossa 15.9.2021 klo 17:30. Ilmoittautua voi 16.8.2021 alkaen. Opettajana toimii Liisa Raitinpää. Kurssi kestää 24 tuntia.

Yleistä toiminnasta

 • Yhdistys on perustettu vuonna 1989 sukututkimusta harrastavien ja siitä kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteeksi Imatralla ja sen ympäristössä.

 • Yhdistyksessä on 160 jäsentä. Kaikki sukututkimuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

 • Jäseneksi voi liittyä yhdistyksen kokouksissa tai ilmoittautumalla nettilomakkeella tai yhdistyksen sihteerille tai rahastonhoitajalle. Jäsenmaksu on 15 euroa.

 • Kuukausikokoontumiset ovat talvikautena, joka kuukauden kolmas tiistai klo 18-20, pääsääntöisesti Imatran kulttuurikeskus Virran Kaleva-salissa. Tapahtumista ilmoitetaan edellisen sunnuntain Uutisvuoksen seurapalstalla, sekä täällä yhdistyksen Internet-sivuilla. Kuukausikokoontumisten aiheet ovat sukututkimukseen liittyviä ja sitä sivuavia esitelmiä ja alustuksia.

 • Yhdistys järjestää sukututkimukseen liittyvää koulutusta, sekä opastusta mm. sukututkimusohjelmien ja Internetin käytöstä.

 • Pari kertaa vuodessa pyritään järjestämään retkiä arkistoihin, naapuriyhdistyksiin ja muihin sukututkijoille tärkeisiin kohteisiin.

Sukujen Vuoksi -jäsenlehti

Seuraava lehti ilmestyy tammikuussa 2022

 • Lehdessä julkaistavaksi tarkoitetut kirjoitukset, runot, tarinat mielipiteet, kuvat yms. tulee toimittaa lokuun loppuun mennessä lehden toimitukselle tai puheenjohtajalle. Lehti lähetetään postin jakeluna kaikille jäsenmaksun maksaneille jäsenille maksutta.

 • Huom! Yhdistys ei lähetä jäsenmaksulappua erikseen vaan se löytyy lehden takakannesta. Jäsenmaksu 15 euroa tulee maksaa tammikuun aikana. Yhdistyksen pankkiyhteys FI5050830220046162