Igre za smirenje, opuštanje i povezivanje sa decom

Za koga je ova knjiga?

Knjiga je za sve one koji žele da se povežu sa decom , grade dobar odnos sa njima,  pokažu razumevanje za dečiji razvoj i jačaju odnos odrasla osoba - dete. 

Ako imaš ili radiš sa decom od 2. do 7. godine, a želiš da im pomogneš u smirenju i opuštanju ova knjiga je za tebe.

Dobićeš znanje kako rešiti situacije u kojima je potrebno da se i odrasli i deca opuste, na prihvatljiv način - kroz igru. 

Šta moja knjiga može da uradi za tebe?

Potpuno je nevažno da li si roditelj, vaspitač, dadilja ili član porodice - baka, tetka, čak i svekrva :)

Da li si vaspitana da se smiriš vikom ili kaznom. Da li si pokušala da na taj način vaspitaš i svoju decu. Ukoliko čitaš ovaj tekst to znači da si spremna da promeniš ono što ti stvara nelagodu u ponašanju prema detetu i postigneš bliskost sa detetom. Možeš da kreneš sada sa novim ponašanjem prema detetu, punim poštovanja njegove ličnosti. Pomoći ću ti da kroz igru razumeš ponašanje deteta, promeniš vaš odnos i povežeš se sa njim.

Šta ćeš naučiti iz knjige?

Zašto je moja knjiga elektronska?

Moja knjiga je elektronska, jer  su moji pratioci roditelji, vaspitači, učitelji, dadilje, tetke koje žele da čitaju knjigu u svom domu, kada imaju svoje vreme ili im dete spava i žive u različitim državama. Knjiga sadrži savete i igre o smirivanju, opuštanju i povezivanju odrasle osobe sa decom , koji su pomogli mnogim odraslima da razumeju sebe i dete.

Šta je cilj e-booka Igre za smirenje, opuštanje i povezivanje sa decom?

Sigurna sam da želiš da saznaš o tome odakle mi ovo znanje o deci i dečijem razvoju, i da li je tebi potrebno.

Učiteljski fakultet, višegodišnji rad kao dadilja gde sam uvidela koje su to poteškoće sa kojima se roditelji i deca susreću, literature o porodici i deci (Jesper Jul, Marija Montesori), Montesori kurs i Ntc predavanja za roditelje su kreirali moje znanje koje delim kroz igre i tekstove.


“Šta znači reč pripitomiti?”/ “To je nešto što su mnogi davno zaboravili”, reče lisica “To znači stvoriti veze…”. “Kako misliš stvoriti veze?” “Naravno”, rekla je lisica. Ti si za mene samo mali dečačić sličan stotinama hiljada drugih dečaka. Ti meni nisi potreban. Čak ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama hiljada drugih lisica. Međutim, ukoliko me pripitomiš, bićemo preko potrebni jedno drugom. Ti ćeš meni biti jedini na svetu, a i ja ću za tebe biti jedina na svetu.”  Mali Princ, Antoan de Sent Egziperi

Šta je zajedničko odraslima koji žele da se opuste i povežu sa decom?

Cilj roditeljstva ne bi trebalo da nam deca budu pametna ili srećna. Glavni cilj treba da nam bude da pomognemo deci da se pravilno razviju, da ih naučimo da je u redu da osećamo, kako da ispoljimo svoja osećanja i potrebe bez da ugrožavamo ljude oko sebe i da se povežemo sa decom. To će nam mnogo koristiti u doba puberteta, ali i u svakom dobu života.

Da li ovakav pristup ima neku manu?

Ukoliko ne odbacimo razmišljanje da su odrasli uvek u pravu i da deca nemaju prava dokle god smo mi "moćniji" od njih ima.

Ali ako dozvolite sebi da radite onako kako osećate, da prihvatite svoja i dečija osećanja i učite i menjate se zajedno, svoj odnos možete jačati i graditi pozitivan odnos roditelj-dete za ceo život. A to nema cenu.

Moja priča

Nakon fakulteta, rada kao dadilja, pročitanih knjiga i završenih kurseva o dečijem razvoju odvažila sam se da pišem blog o dečijim igrama. Kreirala sam posao od kuće koji mi odgovara i u poslovnom i u privatnom smislu. Radim ono što volim i ono u čemu sam najbolja u komunikaciji sa roditeljima o dečijem razvoju.

Kada razmislim u nazad, a da sam od malena imala svest koju imam sada, ovo je ono čime želim da se bavim. Gledajući moju majku, komšinicu, sestre i druge majke  uvek sam želela da im pomognem na putu roditeljstva. Sada konačno mogu  to i da ostvarim.

Bilo je potrebno 4 godine Učiteljskog fakulteta, 8 godine rada kao dadilja i testiranja znanja u praksi ( i tokom studiranja), 3 godine vođenja bloga da naučim sve o deci i dečijem razvoju što danas znam.

Veliku pomoć dugujem i svojim pratiocima na društvenim mrežama, jer sam upravo iz svakodnevne komunikacije sa njima saznala šta je ono što najviše muči savremenog roditelja i kreiram ovu knjigu za smirenje i povezivanje odrasle osobe sa detetom.

Želim da vam pokažem koliko je bitno da se i mi menjamo, da naučimo da prvo razumemo sebe jer jedino na taj način možemo da pomognemo i deci na njihovom putu ranog razvoja. U 21. veku zaista nema potrebe da se ponašamo sa ne poštovanjem prema detetu, njegovom razvoju i željom za igrom. Krajnje je vreme da raskrstimo sa svim što nije davalo dobre rezultate iz tradicionalnog vaspitanja.Ako želite da zavirite u knjigu, pogledajte sadržaj:


Vaši utisci:

Nakon 500 prodatih knjiga, ja i dalje nastavljam da pišem tekstove, o vaspitanju i deci. Pišem o situacijama o kojima me najčešće pitate:

Da li i vi želite da razumete dečija osećanja, opustite se, smirite i povežete sa detetom kroz igru?

Ukoliko je vaš odgovor DA, popunite prijavu i dođite do svog primerka e-booka Udahni i broj do 10.

Cena:

29e (3300 dinara). 

25 e .Za uplatu iz Srbije: 25 e ( 2900 dinara).

Za uplatu preko Pay Pala: 26 e.

Za uplatu iz zemalja regiona (u Pošti), na Devizni račun ili putem Western Uniona): 25 e.

Popuni prijavu i dođi do e-booka Udahni i broj do 10, Igre za smirenje, opuštanje i povezivanje sa decom

Popunite prijavu ispod i od mene očekujte dalje instrukcije za uplatu u najkraćem roku.

Ukoliko ne dobijete odgovor, proverite da nije e-mail zalutao u spam ili promotions foldere.