Privacy en Security

Privacyspreekuur voor ICLON-medewerkers

Elke vrijdag van 13.30 tot 14.30 in kamer B3.14.

Surf: Online Module 'Privacy in onderzoek' en 'Privacy in Onderwijs'

Deze leerzame interactieve modules/online trainingen kun je als onderzoeker en als docent zelfstandig doorlopen om een beter beeld te krijgen van de onderdelen binnen de AVG en welke rol de AVG binnen jouw onderzoek of onderwijs speelt.

Het doorlopen van de beide modules duurt elk ca. 45 minuten.

Het universitaire beleid

Het universitaire beleid rond informatiebeveiliging en privacy is via een aantal documenten op de medewerkerssite te bekijken. Uit dat beleid komen een aantal belangrijke gedragsregels naar voren.

Via het menu vind je rond dit thema ook een leuke leerzame game, filmpjes en een aantal nuttige links (w.o. ook een leuke test, waarin je jezelf kunt testen over dit thema)

Ik heb toch niets te verbergen?

Je hebt wèl iets te verbergen, lees maar verder.

Gehoord op congres

onderzoek leert ons dat slecht 6% van DATALEKKEN (persoonsgegevens komen in handen van mensen voor wie ze niet bedoeld waren) is toe te schrijven aan hacking, malware en/of fishing. 94% is toe te schrijven aan slordigheid van mensen!!!

Glenn Greenwald was een van de eerste verslaggevers die de Edward Snowden-bestanden zag en erover schreef, met hun onthullingen over het uitgebreide toezicht van de Verenigde Staten op privé-burgers. In deze toespraak pleit Greenwald voor waarom je om privacy moet geven, zelfs als je "niets te verbergen hebt".

Autoriteit Persoonsgegevens start campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’

Met de start van de campagne lanceert de AP de website hulpbijprivacy.nl. Via deze site vinden organisaties informatie en tools om zich voor te bereiden op de nieuwe privacywet: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Burgers lezen op de website onder meer hoe zij onder de AVG meer zeggenschap krijgen over hun persoonsgegevens.

AVG=Algemene Verordening Gegevensbescherming=Europese privacy wet

Meer weten? bekijk dit handige overzicht en klik daarbinnen door om meer te weten te komen.