Batxillerat Internacional

Benvinguts a l'espai online del Batxillerat Internacional de La Salle Bonanova. En aquest espai trobareu un resum de tot allò que fem durant el curs (classes, sortides, pràctiques de ciències i de matemàtiques, treball amb metodologies actives i experiències CAS).

Benvinguts al Batxillerat Internacional

La Salle Bonanova ja ha iniciat les classes del Batxillerat Internacional (BI) amb un grup de 21 alumnes que cursen les tres modalitats que oferim: econòmic, científic i tecnològic. Aquest batxillerat està especialment destinat a aquells estudiants que vulguin iniciar els seus estudis en universitats estrangeres però també a aquells que volen assolir una base més sòlida, ja que els continguts són molt més amplis i diversos.

La primera promoció d’alumnes valora positivament aquest primer mes, ja que aquest batxillerat suposa un canvi metodològic i una nova manera d’enfocar les diferents assignatures. També, i degut al treball en grups reduïts a les diferents matèries de modalitat, es generen dinàmiques de participació constant i es poden fer activitats diferents, tals com murals dinàmics amb post-its, pràctiques més freqüents de laboratori i seminaris d'excel a ciències. També estem portant a terme sessions sobre diferents casos d’empreses (business case study) a business management, classes d’anglès més interactives i tertúlies literàries de les diferents obres de lectura de les assignatures de llengua, entre d'altres.

Per tal de fer totes les activitats mencionades estem utilitzant tots els recursos dels que disposa la Salle: biblioteca, àgora, laboratori de ciències, laboratori de matemàtiques, taller de llengues i les aules ordinàries.

Estem molt contents de la nova aventura que acabem de començar i esperem que els nostres alumnes continuin gaudint dels seus aprenentatges.

Quines assignatures es cursen al batxillerat?

Els alumnes del Batxillerat Internacional cursen un total de 9 matèries (3 comunes i 6 matèries diversificades per grups temàtics). Les matèries comunes són Teoria del Coneixement, Creativitat, Acció i Servei i la Monografia. Les matèries diversificades per grups són 6: una del grup d'estudis de llengua (Español NS o Literatura Catalana NS), una del grup d'adquisició de llengues estrangeres (Anglès NS), una del grup d'individus i societats (Philosophy NM i/o Història NM), una del grup de ciències (Química o Biologia), una del grup de matemàtiques (Matemàtiques NM o NS) i una darrera assignatura d'un dels grups anteriors (Business Management NS, Física NS, Química NS o Biologia NS).

A més a més, aquests alumnes fan el batxillerat integrat i per això cursen al batxillerat LOMCE la llengua que no han fet al batxillerat nacional. També fan una matèria de modalitat amb la resta d'alumnes del batxillerat nacional.