Snurken

Nu afrekenen met snurken voor jezelf, maar ook voor je partner.

Het snurken van je partner houdt jou misschien wel wakker en dat veroorzaakt weer slapeloosheid. Maar misschien heeft dat gesnurk van je partner jou wel naar de andere slaapkamer verdreven? Wat er ook voor jou aan de hand is, snurken van de ander kan een behoorlijk probleem zijn voor elk stel en misschien ook wel voor het hele gezin wanneer er luidruchtig gesnurkt wordt.

Een hypnotherapeut kan verschillende dingen doen om het snurken te verlichten. Hier zijn enkele feiten.

De meeste mensen snurken als ze op hun rug liggen.

    • Het is bekend dat wanneer je op de rug ligt, staan je luchtwegen wat minder open. Hierdoor wordt de opening voor de ademhaling kleiner waardoor de weefsels gaan trillen en het snurkende geluid geproduceerd wordt. Als je op dat moment op je zij gaat liggen, gaan je luchtwegen weer verder open staan en wordt de kans op snurker kleiner.
    • Directe suggesties, gegeven onder hypnose, kunnen je onderbewustzijn waarschuwen als je op je rug ligt en je dus weer aansporen om op je zij te gaan liggen. Dit gebeurd terwijl je diep in slaap blijft.

Veel snurkers zijn te zwaar.

    • Wanneer het vet opgestapeld zit om je nek of borst, oefent het een grote druk uit op de luchtwegen tijdens de slaap. Wanneer je dan op je zij gaat liggen helpt dat, maar door af te vallen versnel je de verlossing van jouw probleem.

Roken veroorzaakt slijmophoping in de longen en luchtwegen.

    • Wanneer je rookt produceren de longen slijm om zich van de teer en andere kwalijke zaken, die je inhaleert, te ontdoen. Wanneer je ademhaalt tijdens je slaap, rochelt de luchtstroom door dat slijm en dat veroorzaakt nu het snurkende geluid.

Het drinken van alcohol ontspant de spieren in de nek.

    • Ja, alcohol is niet alleen een een verdovend middel, maar ook een spierverslapper. Er zijn tenslotte mensen die omvallen wanneer ze teveel alcohol op hebben. Als je de gewoonte hebt om een paar glaasjes te drinken voordat je naar bed gaat, kan het zijn dat je nekspieren ontspannen. Hierdoor kan het ademhalen vibratie van de weefsels in je luchtwegen veroorzaken. Het gevolg: je snurkt! Denk erover om minder te gaan drinken en als dat een probleem voor je wordt, vraag je hypnotherapeut dan om hulp hierbij.