Üdvözlet a Magyar Iskolában Sydneyben!

Üdvözlünk a 2020-as tanévben a Magyar Iskola Sydney-ben! Várjuk az iskoláskorú, azaz 4 és fél éves kor feletti gyerekeket akik a magyar nyelvet és kultúrát szeretnék tanulni!

A Sydney Magyar Iskola 1975-ben lett alapítva abból a célból, hogy a Magyar nyelvet és a kultúrát tanítsa azoknak a gyermekeknek, akik Sydney-ben vagy a közelében élnek.

A Magyar Iskola Sydney a NSW Community Language Schools tagja, egy állami szervezet a NSW Department of Education fenntartása és irányítása alatt.

Iskolánk általános iskolai osztályokból (1-6. osztály) áll és a Homebush West Public School-ban tartjuk szombatonként az órákat.

A nagyobbaknak lehetőségük van arra hogy középiskolában folytassák a tanulmányaikat, amit a NSW Department of Education közvetlenül üzemeltet a Bankstown Girls High School-ban ugyancsak szombatonként.

Tudtad? Sok egyetem bónuszpontot ad azoknak a diákoknak, akik a 12. Évfolyamig tanultak nyelvet. Ezek a bónuszpontok növelik az ausztrál felsőoktatási felvételi szintjét (ATAR), amit lehet, hogy épp elegendő ahhoz, hogy bekerülj a választott egyetemre!

Tanítási idő

Általános iskola: 12:15-14:15 – Homebush West Public School

Középiskola, 7-10. osztály: 8.30-től 10.30-ig, 11-12 osztály: 8.30-től 11.45-ig a Bankstown Girls High School-ban.

Osztályok

Iskolánk iskolás kortól kezdve 9.osztályig tart tanítást a gyermekeknek.

Osztályok:

  • Iskolaelőkészítő 4.5 éves kortól

  • Kezdő Alsótagozat 1-3 osztály

  • Haladó Alsótagozat 1-3 osztály

  • Felsőtagozat 4-6 osztály

  • Kisközépiskola 7-8-9 osztály (ez egy új lehetoség azoknak a diákoknak, akik szeretnék a magyar nyelvet továbbra is tanulni)